Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

10
1303
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στιγμιότυπα που αποδέσμευσε το ΓΕΣ από την εκπαίδευση του Σχολείου Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ) στην Περιοχή Ευθύνης της XVI Μ/Κ ΜΠ. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει αντικείμενα ατομικής τακτικής, βολές ελαφρών όπλων και πολυβόλων ημέρα και νύκτα, πυρ και κίνηση ομάδος με πραγματικά πυρά και ΤΑΜΣ Διμοιρίας κατά την άμυνα και την επίθεση.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Φίλιππος
Guest
Φίλιππος

Μην το κάνετε αυτό ρε παιδιά…είναι τραυματικό να βλέπουμε τις “στημένες” φωτογραφήσεις με τους φαντάρους να κουβαλάνε M71 κ.λ.π. Μακάρι να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα απο αυτά τα σχολεία αλλά θεωρώ πως η σχετική εμπειρία όλων όσων έχουν κάνει κάποια θητεία στον στρατό, είναι ότι όλα είναι άρτια στημένα για τους επαίνους των “ανωτέρων” και απο ουσία…δυστυχώς τίποτα.

Νίκος
Guest
Νίκος

Όταν επιτέλους θα πάρουμε σαν κράτος απόφαση τι στρατό θέλουμε και σε ποιον αιώνα θα ανηκουμε, τότε ίσως πιάσουν τόπο οι γκρίνιες μας .

famas
Guest
famas

Με θυμισατε καπου καπως καποτε, το αρχηγειο ηθελε φωτογραφικο υλικο απο τις ασκήσεις που κάναμε. Τίποτα δεν κάναμε, απλά ο ανώτερος πήρε 10 φαντάρους με οπλισμο, πήγανε καπου ποιο εξω σε εναν λοφο και ξεκινησε η φωτογράφιση. Σε καμια 1-2 ωρες επεστρεψαν ολοι ατσαλακωτοι, ασκονιστοι και λοιπα.

Στρατόκαβλος δεν είμαι αλλα μια αηδία την ένοιωσα. Την ενοιωσα για το στέλεχος-αξιωματικο και μετά για τους αλλους στο αρχηγείο που θα τα δέχονταν αυτά ως πραγματικά, ενω ολοι ξέρουν την αληθεια.

Ευτυχως σε καποια φάση αργότερα αλλαξαμε διοικητη και σταμάτησαν τα στελέχη τον εμπαιγμό….

Νίκος
Guest
Νίκος

Ιστορίες στρατιωτικής τρέλας όλοι, λίγο πολύ, έχουμε. Το θέμα δεν είναι να σταματήσουν οι φωτογραφισεις , αλλά ο επανεξοπλισμος, ο εκσυγχρονισμος και η μετάβαση το Έ. Σ. στον 21ο αιώνα.

dimitrov
Guest
dimitrov

Η μονάδα πάντως είναι υπερπλήρης …. πρέπει να γεμίζουν 3-4 Μ113. Ή μήπως πρόκειται για τακτικό συγκρότημα ταξιαρχίας και μαζευτήκανε τόσο; Πάντως για τα περί Β΄ΠΠ ψιλοδιαφωνώ. Μέχρι και κράνη kevlar έχουν τα παιδιά. Να έχουν λήξει άραγε;

Lesalaut
Guest
Φάνης

Εκπαιδευσου όπως θα πολεμήσεις. Δηλαδή οι στρατιώτες μας θα πολεμήσουν με ελάχιστα πυρομαχικά, χωρίς υπνοσακκους, χωρίς σακίδια μεταφοράς ατομικών μερίδων, χωρίς καν γεμιστηρες στα όπλα. Για γιλέκα και NVGs ούτε λόγος φυσικά…