29.4 C
Athens
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Κ/B Spike στο νέο ιταλικό περιπολικό σκάφος UNPAV

Κ/B Spike στο νέο ιταλικό περιπολικό σκάφος UNPAV

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Το Ιταλικό Ναυτικό πρόκειται να εξοπλίσει τα νέα περιπολικά σκάφη πολλαπλού ρόλου UNPAV με το ισραηλινό κατευθυνόμενο βλήμα Spike LR.

 

Η Ιταλία δαπανά €42 εκατ. για την κατασκευή δύο UNPAV, πλήρους εκτοπίσματος 190t και μέγιστης μεταφορικής ικανότητας 20 στρατιωτών σε αποστολές μικρής διάρκειας. Τα σκάφη είναι ικανά να αναπτύξουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 32kn και έχουν ράμπα ταχείας ανάπτυξης και ανάκτησης λέμβου RHIB. Σύμφωνα με το “Rivista Italiana Difesa”, το πρώτο UNPAV υλοποίησε την πρώτη του δοκιμή τον προηγούμενο μήνα. Το σκάφος θα παραδοθεί στο Ιταλικό Ναυτικό στις 29 Απριλίου 2019. Το δεύτερο σκάφος καθελκύεται τον Μάιο.

 

Το Spike LR έχει μέγιστη εμβέλεια 4.000m και θα τοποθετηθεί σε τηλεχειριζόμενο σταθμό HITROLE-N, που κατασκευάζει η ιταλική εταιρεία Leonardo. Ο HITROLE-N θα φέρει επίσης ένα πολυβόλο των 12,7mm, ενώ τον υπόλοιπο κύριο οπλισμό των σκαφών θα συμπληρώνουν δύο πολυβόλα M134 minigun των 7,62mm.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

16 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Spirit

Θα ήταν σημαντική προσθήκη και το ΠΝ ιδίως ο SPIKE NLOS, σε τέτοια ακτογραμή και νησιωτικό σύμπλεγμα είναι απαραίτητος, Αν δεν κάνω λάθος και οι εξ ανατολών ετοιμάζουν για κάποια σκάση τους εγχώριο UMTAS

ΒΑΣΙΛΗΣ

Οι Κανονιοφόροι, αν στο πίσω μέρος τους, πίσω και πάνω από το ΟΤΟ, αποκτούσαν έναν τέτοιο εκτοξευτή, με βλήματα Spike NLOS τότε θα γινόντουσαν τούμπανο για ακτογραμμή σαν την δική μας.
Αλλά είπαμε.., οποίος θέλει βρίσκει τρόπους…

Aias

Απαραίτητη προσθήκη είναι επίσης η τοποθέτηση κ/β στις κανονιοφορους.
Σε μία (υποθετική) απόσυρση μη εκσυγχρονισμενων στάνταρ ή σε περίπτωση εκσυγχρονισμού των μεκο ; θα βρεθούν βλήματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Έχει εξεταστεί από το Π.Ν η ενίσχυση του οπλισμού των κανονιοφόρων με πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και άλλα όπλα. Αλλά το πρόβλημα με τις κανονιοφόρους είναι ότι δεν αναπτύσουν την απαιτούμενη ταχύτητα για να ακολουθήσουν τα άλλα πλοία του στόλου.

seb

Προβλέπεται η ανάπτυξη τους στις ομάδες μάχης; Επιτήρηση δεν εκτελούν;

Spirit

Οι κανονιοφόροι δεν είναι για να ακολουθούν πλοία του στόλου.
Γενικώς περιπολούν διαρκώς στα σύνορα, απαλλάσσοντας μεγάλες μονάδες από αυτό το βραχνά και άλλες πρέπει οι προτεραιότητες για να ενισχυθούν. όχι οι πύραυλοι επιφανείας:
Νεότεροι αισθητήρες ραντάρ με δυνατότητες isar, ισχυρότερα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, υποκλοπών κλπ νεότερα ηλεκτροπτικά μέσα παρατήρησης εποπτείας, link ραδιοζευξεις, ένα σόναρ, κάποιο CIWS, Spike NLOS κλπ

Αφού όλα αυτά τοποθετηθούν βλέπουμε για τα υπόλοιπα… και εξοπλισμός τους από Marte ή NSM μέχρι ExLS

Aias

Ακριβώς επειδή οι κανονιοφοροι είναι πλοία με χαμηλή ταχύτητα ,έχουν τον ρόλο επιτήρησης (συγκεκριμένο τομέα ευθύνης νομίζω) και τον ρόλο που περιγράφεις, θεωρώ απαραίτητη πολύτιμη προσθήκη χαρπουν. Συν φυσικά ότι άλλο λες. Η σύγκριση χαρπουν με spike δεν υφίσταται πιστεύω. Εμβέλεια, βάρος κεφαλής… Ο spike είναι πολύτιμη προσθήκη και αυτός, έχω συμφωνήσει σε σχετικό σχόλιο σου (απόλυτα). Όμως θεωρώ πως πρέπει να αναφέρεται με τον πύργο typhoon ; σε καθαρά παράκτια περιπολικά μικρότερα και σαφώς ταχύτερα. Στις κουφες χαρπουν ,ειδικά αφού δεν έχουν το πλεονέκτημα της ταχύτητας θα εκμεταλλευτούν την εμβέλεια. Διακλαδικα, σε διασύνδεση του στόλου, είναι μεγάλη υπόθεση ακόμα… Read more »

CKfurious

Διαφορετικά τελείως όπλα ο HARPOUN και ο SPIKE. Μην ξεχνάς πως τα περιπολικά επιχειρούν σε παράκτιο περιβάλλον οποτε με τα radar δεν μπορούν να δουν τόσο μακρυά ώστε να χρησιμοποιήσουν την εμβέλεια των HARPOUN Το SPIKE είναι πολλαπλά χρήσιμο& σιωπηλό όπλο και μπορεί να πλήξει και στόχους στο έδαφος Και κυρίως μπορεί να πλήξει στόχους κρυμμένους από braxia νησάκια,βραχονhσιδες, αφού έχει οπτικό sensor και man in the loop Δεν συγκρίνονται και από άποψης κόστους. (Harpoun > 5 mil , Spike NLOS << 1 mil) Σε αλλα sites έχουν αναφερθεί κάποια προβλhματα παλιότητας με το υπάρχον αποθεμaHARPOUN οποτε δεν περισσεύουν να… Read more »

Spirit

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και πρακτικά πράγματα, για το μέγεθος του πλοία, ξεχνάμε τους Harpoon είναι μεγάλο βάρος για τα πλοία αυτά για να τοποθετούν 8 από αυτούς, μάλλον 4 max σηκώνει Απο εκεί κει πέρα η εγγύτητα του πλοία αυτού με τον εχθρικό στόλο, καλύτερα θα ήταν τα υπάρχει ένα link 16 και άλλες ραδιοζεύξεις που θα παρέχουν συνεχώς στοιχεία στο δικό μας στόλο. Εκεί που περιπολούν οι αποστάσεις είναι πολύ κοντινές και μην πω ότι πιο χρήσιμο θα ήταν ένα δεύτερο 76άρι με πυρομαχικά Vulcaνο IR Το πλοίο αυτό και να έχει κάτι που μπορεί να αμυνθεί… Read more »

Aias

Παιδιά αυτό λέω, τεράστια διαφορά χαρπουν με spike. Για στοχοποίηση, μιληδασε δδιαδικτυακό περιβάλλον, διασύνδεσης οι μονάδες,(έχω την εντύπωση πως οι ρουσεν παίζουν σε αυτό τον ρόλο ,περισσότερο από τον ρόλο των κλασσικών πυραυλακατων, το ναυτικό ήδη τις χρησιμοποιεί και έτσι). Η τιμή, τουλάχιστον από τον έλεγχο τιμών σε περιστατικό ατυχήματος ήταν στο 1.5 εκατομμύριο για τον χαρπουν. Πιθανότατα στα δύο. Δεν είναι ακριβοί (σχετικά), εμείς γίνανε ακριβοί στα πίτουρα φτηνοί στο αλεύρι. Μίλησα για χαρπουν που θα βγουν από άλλα σκάφη, νομίζω ότι υπάρχει πρόγραμμα πιστοποίησης που αφορά και την Ελλάδα. Οι κ/φ οι 55 εχουν πρόβλεψη εκ κατασκευής για… Read more »

Digenis

εχω απορια γενικα αν θα μπορει το sea fire 500 των μπελχααρα να καθοδηγει προς τον στοχο essm των meko σε μια ναυτικη μοίρα με μικτα μεκο μπελχαρα .

Alex

Μπελχάρα μικτά με μέκο? Άσε βρε αδελφέ να δούμε αυτό το 6ο Super Vita (για το 7ο διστάζω και να το αναφέρω) και μετά μπορεί να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε για τρόπους ενίσχυσης των μέκο και τορπίλες υποβρυχίων(άλλο science fiction αυτό…)

Digenis

Επειδή το να πάρουμε Γαλλικά όπλα-αισθητήρες για το ναυτικό παίζει πολύ ως πιθανότητα , ειναι σημαντικη παράμετρος να μπορουν οι μπελχαρα με το ρανταρ τους να καθοδηγήσουν ESSM των ΜΕΚΟ .Το 1 στιρ που εχει η καθε ΜΕΚΟ δεν ειναι αρκετο πλεον για των αριθμο των πυραύλων που θα έχει να αντιμετωπίσει .Το Seafire μπορει να καθοδήγηση πολλούς πυραυλους ταυτοχρονα .. το θεμα ειναι να μπορει να καθοδηγηση και ESSM εκτος απο τους Aster ώστε oi μεκο να λειτουργούν και ως αποθήκες πυραύλων της μπελχαρα οταν το Stir τους ειναι απασχολημένο .

MPAMPIS

Με προσθηκη ενός σταθεροποιημένου manpads ή simbad πολυ καλο για μικρά αρχιπέλαγη οπως Καστελλόριζο, φούρνοι, δωδεκάνησα…out of the box…..
Με nlos κανονική πυραυλάκατος…..

Κώστας

Αυτά τα άρθρα είναι απλώς για να ξέρουμε τι κάνουν οι άλλοι και να βλέπουμε από μακριά. Όχι για να λέμε “τι καλά που θα ήταν αν εμείς…”. Γιατί όλοι ξέρουμε κατά βάθος ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, ειδικά το 2019 που είναι προεκλογική χρονιά. Όχι ότι περιμένω κοσμογονία τα άλλα χρόνια.

Gunner

Το ΠΝ δεν έχει ένα ανάλογο πρόγραμμα για την απόκτηση ικανού αριθμού Παράκτιων Περιπολικών (8 με 12), με εκτόπισμα 200 με 300 τόνων, με βαρύ οπλισμό, και προηγμένα συστήματα επιτήρηση;

https://www.ptisidiastima.com/hellenic-navy-programs-for-2019/

Παίζει αυτό το σκάφος για την κάλυψη αυτής της ανάγκης;

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι εκρήξεις στην Βηρυτό είναι ο καταλύτης για γεωπολιτικές ανακατατάξεις 

Οι εκρήξεις στη Βηρυτό κόστισαν μέχρι στιγμής πάνω από 157 νεκρούς, 80 αγνοούμενους και πάνω από 5.000 τραυματίες. Κατοικίες υπέστησαν ζημιές σε ακτίνα μεγαλύτερη...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Υπεγράφη ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ (Βίντεο)

4
ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://youtu.be/Zm9WUBuvzEM Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «γιατί πριν από λίγο υπογράψαμε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 December 2014 #343

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99

Related News

Προκαταρκτική εξέταση για θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορωνοϊό

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ εισαγγελία Πρωτοδικών παρεμβαίνει στην υπόθεση των σεναρίων συνωμοσίας που αναρτούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταστρατηγούν επικίνδυνα την εφαρμογή των μέτρων που επέβαλε...

Αλκ. Στεφανής: Στόχος μας είναι η ευημερία και η πρόοδος της πατρίδας

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Την τελευταία περίοδο έγιναν μέσα σε ελάχιστους μήνες πράγματα ετών. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το τι έχει γίνει. Με σωστή οργάνωση, βασιζόμενοι πάνω στο...

Ν. Δένδιας: Εθνική επιτυχία και μεγάλο εθνικό κεκτημένο η συμφωνία με την Αίγυπτο

ΑΠΕ-ΜΠΕΕθνική επιτυχία και ένα μεγάλο εθνικό κεκτημένο χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας...

Στ. Πέτσας για συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Τέλος στην εποχή των δισταγμών

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε μία περίοδο, κατά την οποία -θα έλεγα μ' έναν τίτλο- μπαίνει τέλος στην εποχή των δισταγμών», δήλωσε...

ΗΠΑ: «Η Ρωσία επιδίδεται σε εκστρατεία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας»

Μια νέα αναφορά του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κατηγορεί τη Ρωσία για τη διεξαγωγή μιας σύνθετης εκστρατείας παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.Η αναφορά κυκλοφόρησε από το...
- Advertisement -