Η Κίνα διεξήγαγε δοκιμή νέου πολυηχητικού-όπλου

0
836

Η Κίνα διεξήγαγε δοκιμή ενός νέου πολυηχητικού οπλικού συστήματος πριν μία εβδομάδα, σχεδιασμένο για ταχύτητες άνω των 5 Mach. Το όπλο με την ονομασία «Starry Sky» που δοκιμάστηκε στις 3 Αυγούστου είναι ένα όπλο βασισμένο στην εξωφρενική του ταχύτητα προκειμένου να μπορεί να διαπερνά τις αντίπαλες αντιπυραυλικές άμυνες.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Έρευνας Αεροδυναμικής και Αεροδιαστημικής της Κίνας ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο WeChat ότι διεξήγαγε την πρώτη εγχώρια δοκιμή ενός πολυηχητικού πύραυλου στις 6:41 π.μ. τοπική ώρα στις 3 Αυγούστου 2018.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Πεκίνου, ο πύραυλος πέταξε για δέκα λεπτά. Το πολυηχητικό όχημα που αποσπάστηκε από τον προωθητικό πυραύλο πέταξε για 400 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνοντας μέγιστη ταχύτητα Mach 5,5 έως 6 (4,200 έως 4,600 μίλια την ώρα) και φθάνοντας σε υψόμετρο 100,000 ποδιών, δηλαδή στα όρια του διαστήματος.

Το συγκεκριμένο όπλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως όπλο πρώτου πλήγματος, για να εξουδετερώσει μονάδες αντιβαλλιστικής άμυνας ή αεροπλανοφόρα ξεκαθαρίζοντας το τοπίο για την επόμενη μέρα του πολέμου.

Η Κίνα κινείται ταχύτατα για να αναπτύξει μια νέα στρατιωτική τεχνολογία “άλμα προς τα εμπρός”, ειδικά σε όπλα που οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ήδη καθιερωμένη πρωτοκαθεδρία, όπως στα ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα και τους πολυηχητικούς πυραύλους.

Αν η Κίνα μπορέσει να ανατρέψει το αμερικανικό προβάδισμα στην τεχνολογίας αιχμής, μπορεί να μην χρειαστεί να δαπανήσει τεράστια ποσά για να αναβαθμίσει άλλα, ξεπερασμένα όπλα παλαιότερης τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης

Η Κίνα εργάζεται πάνω σε πρωτοποριακό υπέρ-υπερηχητικό αεροσκάφος