Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 108 αρμάτων μάχης M1A2T αξίας $2 δις και άλλου εξοπλισμού. Αντιδράσεις από Κίνα

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Εγκρίθηκε από το State Department το αίτημα του υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν για αγορά αμυντικου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και αντιαρματικών πυραύλων.

Η DSCA ανακοίνωσε την πώληση 108 αρμάτων μάχης τύπου M1A2T Abrams στην Ταϊβάν αντί συνολικού ποσού 2 δις δολαρίων. Η τιμή δεν είναι αντιπροσωπευτική, καθώς περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες συνοδευτικού εξοπλισμού, από πυρομαχικά, εξοπλισμό συντήρησης, ανταλλακτικά, μέχρι και αρματομεταφορείς.

Πρόκειται για μια μεγάλη πώληση αμυντικού υλικού στην Ταϊβάν, και είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει την αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης. H πώληση είχε ανακοινωθεί στις 7 Ιουνίου, και τα Μ1 πρόκειται να συμπληρώσουν τα παλαιά άρματα μάχης τύπου Μ60Α3 και τα τοπικής κατασκευής CM-11 (M48).

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι υπέβαλε επιστολή αίτησης (Letter of Request – LOR) για 108 άρματα μάχης M1A2 Abrams, 1240 αντιαρματικούς πυραύλους TOW, 405 αντιαρματικούς πυραύλους Javelin και 250 φορητά αντιαεροπορικά Stinger.

Απαντώντας, το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο “είναι εναντίον στις αμερικανικές πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν και τις στρατιωτικές επαφές των ΗΠΑ με τη χώρα”

Οι ΗΠΑ έχουν πουλήσει όπλα αξίας $15 δισ. στην Ταϊβάν από το 2015.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Τί τιμές είναι αυτές ρε παιδιά; Εμάς μας χαρίζανε 200 Abrams αλλά δεν τα πήραμε λόγω «ακριβών» μεταφορικών….

Agamemnon
Member
Noble Member
Agamemnon

Κυριε βαψομαλλια,τα Viper να αποδεσμευσεις….