Νέα γκάφα από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu σχετικά με την ανακοίνωση του OPCW για τη χρήση χημικών στη Συρία

2
1077
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας, είναι ο επίσημος φορέας ενημέρωσης της χώρας, όπως περίπου είναι το δικό μας ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το γεγονός όμως πως είναι πλήρως ελεγχόμενο από το καθεστώς Ερντογάν, το καθιστά εξαιρετικά αναξιόπιστο, γεγονός που αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά.

Νωρίτερα, το Anadolu μετάδωσε την είδηση (ή μάλλον επιχείρησε να τη μεταδώσει διαστρεβλωμένη) για τη πιθανή χρήση χλωρίου κατά της πόλης Saraqeb στη βορειοδυτική Συρία που έλαβε χώρα στις 4 Φεβρουαρίου 2018 που σας μεταφέραμε και εμείς και βασίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού κατά της Χρήσης Χημικών Όπλων (OPCW) που δημοσιεύτηκε σήμερα (16/5). Μόνο που το Anadolu ισχυρίζεται πως η ανακοίνωση του OPCW επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών στη Ντούμα και όχι στη Saraqeb που φέρεται να έλαβε χώρα στις 7 Απριλίου 2018!

Προφανώς η “γκάφα” του Anadolu είναι τεραστίων διαστάσεων διότι δε μιλάμε για ένα οποιοδήποτε ενημερωτικό μέσο, αλλά το επίσημο πρακτορείο της Τουρκίας. Το εάν ήταν εσκεμμένη ή όχι το αφήνουμε στη δική σας κρίση. Το ίδιο πρακτορείο πάντως ήταν που ισχυρίστηκε πως το νοσοκομείο στο Αφρίν δεν είχε βομβαρδιστεί, δείχνοντας εικόνες από παρακείμενο κτίριο…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SpaceMan
Guest
Φίλιππος

Ε ποιά γκάφα τώρα…μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας smile

ΑΡΗΣ
Guest
ΑΡΗΣ

Χλωρίνη KLINEX