Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής στη Διεθνή Αμυντική Έκθεση “ADEX 2019” της Σεούλ

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 9
  •  
  •  

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε από Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, την International Aerospace and Defense Exhibition 2019 (“ADEX 2019”), στη Σεούλ, κατόπιν επίσημης πρόσκλησής του.

Πραγματοποιήθηκαν διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Προμηθειών και Εξοπλισμών της Δημοκρατίας της Κορέας, WangJungHongμε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Κορέας,ParkJaeMin,ενώ είχε γεύμα εργασίας με τον Υφυπουργό Πατριωτών και Βετεράνων της Δημοκρατίας της Κορέας, LeeByoungGoo. Τέθηκε το θέμα της μετακίνησης του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα, για τη συμβολή του στον πόλεμο της Κορέας, σε νέο αρμόζοντα χώρο, η προώθηση της Αμυντικοτεχνικής Συνεργασίας με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Κατανόησης (MoU), το οποίο εκκρεμεί από το 2018, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επίσης, ο Υφυπουργός είχε συνάντηση με τον Υποδιοικητή της Διοίκησης Ηνωμένων Εθνών, Vice Admiral StuartCampbellMayer.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Μνημείο που είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα, την Ορθόδοξη Μητρόπολη της Κορέας, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορέας κ.κ. Αμβρόσιο, καθώς επίσης και το Μουσείο Πολέμου Κορέας, όπου κατέθεσε στεφάνι στην αναθηματική στήλη που είναι αφιερωμένη στην ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο της Κορέας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν από την Πρέσβυ της Ελλάδας στη Σεούλ, κα Ιφιγένεια Κοντολέοντος.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 9
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ARCHIPELAGOS
Member
Active Member
ARCHIPELAGOS

καλημέρα,
” Τέθηκε το θέμα της μετακίνησης του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα, για τη συμβολή του στον πόλεμο της Κορέας, σε νέο αρμόζοντα χώρο”
Αναφέρεστε στο μνημείο της Θεσσαλονίκης ( https://images.app.goo.gl/ikDS1uu8Q7Ksi5wM9 ) ή σε κάποιο μνημείο στην Κορέα ?
Σας ευχαριστώ

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Στη μεθεπόμενη παράγραφο αναφέρεται πως ο ΥΦΕΘΑ «επισκέφθηκε το Μνημείο που είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα», άρα η προηγούμενη αναφορά σε μετακίνηση μάλλον αφορά αυτό, στη Κορέα.

ARCHIPELAGOS
Member
Active Member
ARCHIPELAGOS

Αναφέρεται στην αναθηματική στήλη που είναι στο πολεμικό μουσείο της Κορέας,οχι σε μνημείο . Εξάλλου το μουσείο είναι αρμόζων χώρος κατά την γνώμη μου. Αντιθέτως το αφιέρωμα της Θεσσαλονίκης είναι ”πεταμένο” σε μια γωνιά της παραλίας και παλαιότερα εάν θυμάμαι καλά το προξενείο της Κορέας είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για αυτό .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Guest

“… καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος…” . . . ¨όπως . . . ; ; ;

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

Αγορά τηλεοπτικών συσκευών Samsung-LG για τις μονάδες των συνόρων!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Guest

Mόνο τηλεοπτικών συσκευών;;; Κινητά δεν προσφέρονται;;; Τίποτα από πλευρας ΚΙΑ…;;;

flashg
Member
flashg

Οι Κορεάτες έχουν κάτι ωραίες κορβέτες μου φαίνεται για πούλημα. Αλλά μάλλον δεν βλέπω να μας ενδιαφέρουν.

observer
Guest
observer

Δεν μας ενδιαφέρουν, δεν μας ενδιαφέρουν επί εκατό……
Θέλουμε κοντέϊνερ,κοντέϊνερ,κοντέϊνερ επί χίλια…….μην πω και ένα εκατομμύριο!

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Αν δεν έχουν χώρο για μεταφορά λαθρομεταναστών όπως έχει το PSV (γιατί ποιά δουλειά πιστεύετε ότι θα κάνει) από το Ίδρυμα Λασκαρίδη δεν μας ενδιαφέρει…

Τώρα στα σοβαρά, η Ν. Κορέα έχει και κάτι ωραία Α/Κ πυροβόλα των 105mm απί φορτηγού. Μήπως μαζί με την προσπάθεια για κέντρο συντήρησης Chnook & Kiowa να κάναμε μια προσπάθεια να αγοράσουμε μερικά από δαύτα ή να πάρουμε τεχνογνωσία για να παραγάγουμε κανένα εδώ; Άπαξ κι έχουμε ακόμα μεγάλο απόθεμα πυρομαχικών δεν θα ήταν χρήσιμα μερικά από αυτά στα νησιά μας;