Στεφανής: Πιλοτική η λειτουργία πλωτών φραγμάτων

19
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στο σχέδιο της τοποθέτησης στο Αιγαίο πλωτών φραγμάτων ώστε να αντιμετωπισθούν οι προσφυγικές μεταναστευτικές ροές, αναφέρθηκε κατά την επίσκεψη του, σήμερα στη Μυτιλήνη, ο υφυπουργός Άμυνας, και αρμόδιος για το θέμα, Αλκιβιάδης Στεφανής.
Όπως τόνισε μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Στεφανής η προσπάθεια είναι πιλοτική, «να δούμε πως λειτουργεί, να δούμε τα θέματα σχετικά με τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Όταν ολοκληρώσουμε  την πιλοτική λειτουργία, έλεγχο, αξιολόγηση, τότε θα σκεφτούμε αν θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα με απώτερο στόχο να περιορίσουμε τις ροές».
Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Στεφανής, «οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό και θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Είναι πολύ πρώιμο να συζητήσουμε που θα τοποθετηθεί».
Όπως ανέφερε ο κ. Στεφανής, χθες, παραλήφθηκαν τα πρώτα 100 μέτρα. Όπως είπε «θα γίνει δοκιμή στο θαλάσσιο χώρο του Πειραιά με τα πρώτα μέτρα για να δούμε πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε και μετά θα περάσουμε στο επόμενο βήμα, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία».
Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισκέπτεται σήμερα τη Μυτιλήνη, στη συνέχεια τη Χίο και αύριο τη Σάμο, για να δει το πλαίσιο επιτήρησης των συνόρων «ούτως ώστε και νωρίτερα να αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες και με τη συνεργασία της Τουρκίας να τους σταματάμε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια να διαχειριζόμαστε το θέμα. Είναι ένας τρόπος για την καλύτερη επιτήρηση των συνόρων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

19
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
FingolfinConsigliere_TwoHourstoDoomKapoiosStavrogin1 Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
flashg
Member
flashg

Επιτέλους ένα σωστό μέτρο. Ελπίζω να μην κάνουμε πίσω γιατί φώναξε η Τουρκία και ορισμένες “ΜΚΟ” .

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Είναι ένα μέτρο πιλοτικό και μένει να φανούν τα αποτελέσματά του. Λογικά θα γίνει χρήση του σε περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια. Σίγουρα out of the box λύση.

Lefteris
Member
Noble Member
Lefteris

Οπότε το φράγμα θα χρησιμοποιηθεί με την λογική πως όταν εντοπίζουν φουσκωτά, θα το αναπτύσσουν στα όρια των χωρικών υδάτων μας ώστε να εγκλωβίζονται στα τουρκικά. Όταν θα αρχίζουν να μαχαιρώνουν το φουσκωτό για να βουλιάξει, οι ευθύνες θα ανήκουν στην τουρκική ακτοφυλακή. Οπότε κι όλες οι ΜΚΟ με τα σκάφη τους αν θέλουν να συνεχίσουν το ακριβοπληρωμένο “φιλάνθρωπο” έργο τους να “σώζουν ζωές”, πρέπει να μετακινήσουν την έδρα τους στην τουρκία πλέον. Μου φαίνεται σωστή κίνηση. Η οριστική λύση είναι να διωχθούν όλες οι ΜΚΟ που οργανώνουν το δουλεμπόριο ψυχών, που τηλεφωνούν και δίνουν το οκ για να ξεκινήσουν… Read more »

Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Το να χρησιμοποιείται το φράγμα ως τοπόσημο ώστε οι λαθρομετανάστες να φτάνουν με τις βάρκες τους μέχρι αυτό, να καλούν το 112 και να πηδούν από την άλλη πλευρά του φράκτη το αποκλείουμε;

Και κάποια άλλα σενάρια:
Το πολύ πιο απλό να παρακάμψουν το φράκτη κινούμενοι λίγο βοριότερα ή λίγο νοτιότερα.
Να καταστρέφουν οι ΜΚΟ το φράκτη ή να τον καταστήσουν προωθημένη βάση εγκαθιστώντας σωσίβια, νερό και τηλέφωνα (πληρωμένα από τους Ελληνες φορολογούμενους μέσω των Ευρωπαϊκών κονδυλίων) και δημιουργώντας αγκυροβόλια για τα σκάφη τους

Skywalker
Member
Skywalker

Ερωτήσεις σε αυτούς που σκέφτηκαν το φράγμα. Παραβλέπω τα μεγάλα τεχνικά προβλήματα αγκυροβολίας στην ανοικτή θάλασσα. Παραβλέπω το πόσο θα αντέξουν σε τρικυμία. Το νομικό θέμα το σκέφτηκαν; Θα τοποθετηθεί εντός των χωρικών υδάτων; Αν ναι τότε θα είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να τους μαζεύει. Τι θα γίνει εάν αρχίσουν να κρέμονται στο φράγμα γυναικόπαιδα από σκόπιμα βυθισμένη βάρκα, εάν έρθουν μαζεμένα αιτήματα για αβλαβή διέλευση. Θα τοποθετηθεί στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων; Ποια απόσταση θα θεωρήσουν 6ΝΜ η 12 ΝΜ. Αν πάει λίγο μετά στα 6 ΝΜ τότε είναι σαν να αποδέχεται η Ελλάδα τις αξιώσεις της Τουρκίας.… Read more »

G...
Member
Noble Member
G...

Στα περισσότερα σημεια ειναι μεση γραμη. Τωρα το μετρο ειναι αστειο.. Μονη σοβαρη λυση ειναι να διωξουν τις μκο και το λιμενικο να αποτρεπει την εισοδο. Αν τρυπησουν την βαρκα γεια σας και καλη τυχη.

chriskri
Member
Noble Member
chriskri

Τα θαλάσσια σύνορα μας είναι στα 6 ΝΜ

Miscojones
Member
Miscojones

Ήδη με το να αναρωτιέσαι αν το σκέφτηκαν, έχεις πάρει λάθος δρόμο. Η σκέψη είναι μια ανώτερη λειτουργία η οποία δεν υφίσταται στις αμοιβάδες και τα πρωτόζωα.

p270
Member
Noble Member
p270

Άλλη μια ανοησία του ελληνικού κράτους ,τι να πρωτοκαλυψουν πως θα προλαβαίνουν να το μετακινούν στο σημείο που τα εντοπίζουμε βάρκες

Πόσα πλοία θα χρειάζονται και πόσα φράγματα για κόψεις τις ροές ειδικά το καλοκαίρι,άσε που μόλις τα βουλιάξουν θα πάμε να τους δώσουμε ακόμα και αν τυπικά βρίσκονται στα όρια των τουρκικών υδάτων

Miscojones
Member
Miscojones

500.000 ευρώ για να δοκιμάσουμε μια απίστευτη ανοησία. Εγώ λέω να απλώσουμε χαλίκι πάνω στη θάλασσα, για να κολλάνε οι βάρκες. Επίσης να δοκιμαστεί ο τραχανάς. Ξέρεις τι μπορεί να πάθει μια μηχανή αν εισπνεύσει τραχανά;
Δυστυχώς ποτέ στην ιστορία μας δεν διοικηθήκαμε από πιο άχρηστους τίποτες. Από το 74 και μετά. Όλοι τους έκαναν διαγωνισμό για το ποιος είναι το μεγαλύτερο μηδενικό. Και οι πολιτικοί αλλά και η στρατιωτική ηγεσία που είναι διορισμένη από τους πολιτικούς.

chriskri
Member
Noble Member
chriskri

Μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές μεταξύ των δυο χωρών και
μπορούμε να τους δούμε όταν ξεκινούν με τις βάρκες από απέναντι, θα μπορούσαμε να κάνουμε χρήση ακουστικών όπλων ή συσκευών μικροκυμάτων εγκατεστημένων πάνω σε σκάφη του λιμενικού στα όρια της μέσης γραμμής?
Είναι μη θανατηφόρα και θα τους ανάγκαζαν να γυρίσουν πίσω.(έστω και αν περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα)
https://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_weapon

ghallas
Member
Member
ghallas

Λογικά θα πάρει και μια εβδομάδα στους Τούρκους διακινητές να το σκίσουν, ΑΝ υποθέσουμε ότι θα τους προκαλέσει όντως πρόβλημα (δεν είναι μία η διαδρομή που ακολουθούν).
Θα σκάμε εμείς 500χίλιαρα, θα ξοδεύουν οι άλλοι βενζίνη στο αλυσοπρίονο.
Επανάληψη της φάσης κυνηγάμε drones με F-16, σε φανταστική κλίμακα.

Stavrogin1
Member
Noble Member
Stavrogin1

ακουγεται ανόητη ιδέα, φαινεται ανόητη ιδέα, αλλά αυτό μην σας ξεγελάει , ΕΙΝΑΙ τόσο ανόητη ιδέα. που αξίζει οσκαρ ανοησίας.

SAAB
Member

Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται.
Follow the money!

Aegeon
Guest
Aegeon

Νομίζω πως έχει ψυχολογικό χαρακτήρα η τοποθέτηση του ,κοινώς προσπαθεί να δείξει σε όσους διαβάζουν τα νεα και δεν είναι εννοώ εμάς, αλλά και αυτόυς που επικοινωνούν με συγγενείς και φίλους τους στα απέναντι παραλία ότι το πράγμα δυσκολεύει και δεν θα είναι πλέον βόλτα η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα.

Stavrogin1
Member
Noble Member
Stavrogin1

Νομιζα πως ο λογος να εχεις εναν ανωτερο στρατιωτικό ως υφυπουργό αμυνης ήταν να αξιοποιηθεί η μεγαλη του γνωση, γνωμη και δεσμός με το στρατευμα. Γιατι του δοθηκε ο αχαρος τομεας του προσφυγομεταναστευτικού και δεν αξιοποιηται στην ειδικότητα του? Γιατι απαξιώνεται ενας τοσο σοβαρός συνδεσμος με το στρατευμα? Δεν τον γνωριζω και ειμαι ακαταλληλος να τον αξιολογίσω. Ρωτω θεωροντας την αξια του δεδομένη.

Kapoios
Member
Kapoios

Παίζει να είναι το πιο γελοίο μέτρο αντιμετώπισης οποιοδήποτε προβλήματος στην ιστορία του σύμπαντος! Όσοι έχουν δει τον χάρτη ή έχουν στοιχειώδη αίσθηση γεωγραφίας, αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για απάτη που έχει ως στόχο τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και το τάισμα ακροδεξιών ψηφοφόροων. Βέβαια οι κουτοπόνηροι που το εμπνεύστηκαν δεν σκέφτηκαν ότι είναι μία πέρα ως πέρα παράνομη ενέργεια. Ενδεικτικά αντιτίθεται στο δικαίωμα αβλαβούς διέλευσης πλοίων, τις συνθήκες για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στο δίκαιο της θάλασσας, την έρευνα & διάσωση. Το παραμικρό πρόβλημα, ναυτικό ατύχημα η διατάραξη της ναυσιπλοΐας με άμεση ή έμμεση… Read more »

TwoHourstoDoom
Guest
Member
TwoHourstoDoom

και για το αστειο του θεματος
https://www.facebook.com/kostas.poulis.5/videos/3168282569852594/

Consigliere_
Member
Consigliere_

χαχαχαχα ποια σπουδαγμενη ιδιοφυια το σκεφτηκε αυτο το μετρο;;;