Ο Στόλτενμπεργκ καλεί το NATO να διατηρήσει Α/Α συστήματα στην Τουρκία

23
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα μέλη του NATO θα πρέπει να συνεχίσουν να βοηθούν την Τουρκία αναπτύσσοντας Α/Α συστήματα στα σύνορά της με τη Συρία, ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το «Defense News», ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι η σχετική απόφαση ανήκει στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών. Έκρινε όμως ότι οι αναπτύξεις πρέπει να συνεχιστούν, γιατί παρά τις εσωτερικές διαφορές, το NATO οφείλει να κάνει αυτό που απαιτείται από κοινού.

Η δήλωση Στόλτενμπεργκ έρχεται σε μια στιγμή που ασκείται κριτική για την τουρκική επίθεση στη Βόρεια Συρία, την οποία αρκετοί θεωρούν ότι στρεφόταν εναντίον του κουρδικού έθνους και όχι απλά για να απωθηθούν οι Κούρδοι μαχητές από τα τουρκικά σύνορα. Επιπλέον, αναφορές κάνουν λόγο για εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες και σύμμαχοι της Τουρκίας.

Αυτή τη στιγμή στην ΝΑ Τουρκία βρίσκονται ιταλικό Α/Α σύστημα SAMP/T και ισπανικό Patriot. Η Ιταλία ανανέωσε την παραμονή του SAMP/T τον Ιούλιο για άλλους έξι μήνες, ενώ η Ισπανία θα πρέπει να ανανεώσει τη συμμετοχή της τον Δεκέμβριο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Και η Τουρκία κύριε Στόλτενμπεργκ δεν οφείλει να κάνει αυτό που απαιτείται από κοινού;
Πιο Τουκόλαγνος δεν γίνεται…

Δημητρης Μπελλος
Guest
Δημητρης Μπελλος

ΑΥΤΌΣ Ο ΚΎΡΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΉ ΤΩΝ ΤΟΎΡΚΩΝ. …..
ΝΑ ΖΗΤΉΣΟΥΜΕ Α/Α ΣΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΊΑ ΔΗΛΑΔΉ ΣΤΑ ΝΗΣΙΆ ΑΠΌ ΤΙΣ ΧΩΡΈΣΕΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ…….
ΝΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΑΠΕΙΛΟΎΜΕΝΑ ΑΠΌ ΤΟΥΡΚΊΑ. ……
ΤΙ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ????

filon26
Member
Famed Member
filon26

Να φύγει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ, μέχρι τότε να πείσετε τον εαυτό σας πως κινδυνεύετε από τη Ρωσία (που είναι τυπικά και ο λόγος που η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ)

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Σε λίγο οι Τούρκοι θα κηρύξουν τους S400 επιχειρησιακούς (;) θα συνεχίσουν τότε να ζητάνε την συνδρομή του ΝΑΤΟ; και τι θα λέει τότε ο κύριος γ.γ.

AvoMelkonian
Member
AvoMelkonian

Κινδυνεύουν από την κουρδική αεροπορία;

JohnnyB
Member
Famed Member
JohnnyB

Σε τι παράλληλο σύμπαν ζει αυτός??
Να προστατεύσει την Τουρκία απο ποιον? Τις συμμάχους της, Ρωσία και Ιράν?
Το ΝΑΤΟ είναι άρρωστο και γελειοποιείται με αυτόν στο τιμόνι.

George74
Member
George74

Καλά αυτός ο κύριος είναι για τα μπάζα, δεν μπορείς να πάρεις αυτή την μαριονέτα στα σοβαρά. Δε θα βρεθεί κανείς στο ΝΑΤΟ να του πει ότι οι Τούρκοι σε λίγο θα έχουν επειχειρισιακούς τους S-400; Και ότι το ΝΑΤΟ οι Τούρκοι το έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα υποδήματα και είναι φιλαράκια με τον εχθρό του ΝΑΤΟ; Για τα Μπάζα.

LefterisK
Member
Member
LefterisK

θα την πω την κακία μου… πόσα πρέπει να παίρνει ο τύπος απο την Τουρκία??
και καλά εμείς τόσα χρόνια ως χώρα δεν μπορούμε να βρούμε τη διαδρομή του χρήματος (με νόμιμοσ ή μη τρόπους) και να του το παρουσιάσει ο αρμόδιος (υπουργός) σε κάποια ανεπίσημη συνάντηση όταν έρθει η ώρα??? λέω εγώ τώρα…

filon26
Member
Famed Member
filon26

Ο Στόλτεμπεργκ υπάλληλος είναι και είναι υποχρεωμένος να λέει αυτό που του λένε αυτοί που τρέχουν το “μαγαζί”. Δεν τίθεται θέμα χρηματισμού εδώ. Τα μέλη πρέπει να μιλήσουν (για την τιμή των όπλων και μόνο). Η Ελλάδα φαντάζομαι απλά δυσφορεί?

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Όψη της ισχύος ενός κράτους είναι η επάρκεια των μυστικών του υπηρεσιών να αποκαλύπτουν σκάνδαλα και να “τελειώνουν” ξένους αξιωματούχους οι οποίοι, επ’ αμοιβή ή από ιδεολογικό ζήλο, παρέχουν συνδρομή στον εχθρό. Και εκεί, δυστυχώς, υστερούμε. Τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες την άλλη εκ Σκανδιναυϊας Νέμεσι της πατρίδας μας κατά τις διακοπές του στα Κατεχόμενα, και προπάντων τις εκεί ιδιωτικής σφαίρας ενασχολήσεις του, και ιδίως την ηλικία της συντροφίας του …

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Τις φωτογραφίες μπορεί να τις έχουν και άλλοι και να του τις κουνάνε κάθε φορά που πάει να ξεφύγει από την γραμμή.Μην έχουν και για άλλους “υπερατλαντικούς” φωτογραφίες από τα νιάτα του..

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Μου φαίνεται πολύ πιθανό smile ….

x-m
Member
Famed Member
x-m

Αυτό το κάνεις όταν οι δικοί σου υπουργοί-πρωθυπουργοί δεν είναι, γενικά, μπλεγμένοι σε τέτοιου τύπου διαδρομές…….

montif74
Member
montif74

Ο ψευτοσουλτανος θα δίνει καλο μισθό στον κύριο γενικό γραμματέα! Και ο ειδικός διαμεσολαβητής στην Κύπρο, ο Είντεν, μέλος των κυβερνήσεων του Στόλτενμπεργκ ήταν. Τυχαίο πως και εκείνος προσπαθούσε να περάσει τα συμφέροντα μονο των τούρκων?

Tomauromati
Guest
Tomauromati

Η Τουρκία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι η μόνη πλευρά που υποστηρίζει είναι αυτή της Τουρκίας. Νομίζω πως το γεγονός αυτό το έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο οι Ρώσοι έργαλιοποιόντας τους Τούρκους για το περαιτέρω μπαχάλεμα ενός ήδη προβληματικού οργανισμού. Σε όλο αυτό το μπέρδεμα η απάντηση των δυτικών είναι να καλοπιάσουν τους Τούρκους ;! Καλή τύχη με αυτό και και όταν/αν ξεπεράσουν το σοκ της απώλειας μπορεί και να κάνουν κάτι ουσιαστικό για τη συμμαχία.

Chris Ain.
Guest
Chris Ain.

Τον έχουν λαδώσει 100%!

x-m
Member
Famed Member
x-m

Μόνο να βγει η πρώτη παράγραφος αληθινή, θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές !!!!!

https://www.dailysabah.com/defense/2019/10/25/turkey-russia-close-to-reaching-agreement-on-su-35-fighter-jet-sale

AvoMelkonian
Member
AvoMelkonian

Ναι αλλά αν δεν τα ενεργοποιήσουν παραμένουν στο παιχνίδι και για F-35.

Chris
Member
Famed Member
Chris

Ο Γ.Γ. δύσκολα θα πει κάτι αντίθετο από αυτό που θέλει το αφεντικό της Συμμαχίας. Οι φιλοτουρκικές απόψεις του απηχούν τις επιθυμίες των ΗΠΑ. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να κρατάει μια διπλωματική στάση σε αυτή την περίπτωση κρίσης. Προσωπικά θα ήθελα ένα άρθρο για τη στάση των άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ έναντι της Τουρκίας στις δραστηριότητες της συμμαχίας πολιτικής και αμυντικής φύσης. Εκεί θα καταλάβουμε περισσότερα νομίζω για το αν υπάρχει αλλαγή πλεύσης έναντι της Τουρκίας.

filon26
Member
Famed Member
filon26

Έτσι Chris, αλλά μας αρέσει να πυροβολούμε τον πιανίστα, να χτυπάμε το σαμάρι κλπ.

Η Γαλλία εξέφρασε τουλάχιστον αντιρρήσεις για το θέατρο του παραλόγου. των τελευταίων εβδομάδων. Οι υπόλοιπες χώρες μπορεί και να συμφωνούν με την πορεία του ευαγούς αυτού οργανισμού.

Captain_Kal
Member
Trusted Member
Captain_Kal

Δηλαδή, αν αρχίσω και αναρωτιέμαι φωναχτά, τι μας λέει το σούργελο πάλι, θα είμαι παράλογος?

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

Καμία αντίρρηση, αρκεί το πρώτο νατοϊκό βλήμα που θα εκτοξευθεί να είναι τύπου Στόλτενμπεργκ, αν και αμφιβάλλω αν θα πετύχει στόχο!

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Ο Στόλτενμπεργκ δημιουργει το νεο αλλοθι των Τουρκων. Αποσυρονται τα Ιταλικα και Ισπανικα συστηματα, και οι καυμενοι δικαιολογουν ετσι την αγορα και ενεργοποιηση των s-400.
Kαι γιατι δν αγοραζουν patriot? διοτι δεν τους δινουν την τεχνογνωσια που απαιτουν.
Αρα καλα κανουν. Μπραβο Στολτενμπεργκ. Πλην ομως αυτο το παραδειγμα μπορουν και αλλοι να ακολουθησουν.