Ναυτικό πυροβόλο Strales Vs BQM-74E, σημειώσατε 1

10
2363

Το πολεμικό ναυτικό της Κολομβίας πραγματοποίησε εκπαιδευτικές βολές με ναυτικό πυροβόλο 76/62 Strales κατά ιπτάμενου στόχου BQM-74E που προσομοίαζε επερχόμενο Κ/Β, αναφέρει το «Info Defensa».

 

Η δοκιμή έγινε στην άσκηση «Unitas-2018» και για τις ανάγκες της χρησιμοποιήθηκε φρεγάτα FS1500. Σε υπηρεσία υπάρχουν τέσσερις φρεγάτες του τύπου, όλες εξοπλισμένες με το Strales, σε συνδυασμό με το έξυπνο πυρομαχικό DART.

 

Για την καταστροφή του BMQ-74E απαιτήθηκαν τρεις βολές.

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γνκ φαίνεται να μην εχει μεγαλη εμπορική επιτυχία το strales(συγκριτικά μιλώντας) παρότι ειναι ισως ενα εξαιρετικό όπλο

  Αυτο βεβαια ισως αλλαξει με τους υπερηχητικους πυραύλους όπου τα υπολοιπα CIWS με μικρο βεληνεκές θα έχουν μεγάλο πρόβλημα

  • @ ECG
   Mαλλον τα μικρα Ciws θα εχουν πλεονεκτημα αφου ο πυργος τους θα εχει μεγαλυτερο ρυθμο περιστροφης πυργου και τη μεγαλυτερη ταχυβολια…
   Δυσκολος γριφος

  • Εδώ υπάρχουν πλοία με SSM, πια αυτονόητα μιλάμε;

   Από εκεί και πέρα πλοία που έχουν RAM το Strales καλό αν και μη αναγκαίο, δε πλοία που δεν έχουν καθόλου προστασία θα έπρεπε να τοποθετηθεί δεν το συζητάμε.

   Παράλληλα καλό θα ήταν να αντικατασταθούν όλα τα μικρά διαμετρήματα με το GDM-008, που προσφέρουν πλήρη Α/Α κάλυψη….

 2. Είναι πράγματι ενδιαφέρον όπλο, το οποίο οι Ιταλοί έχουν ως κύριο σύστημα εγγύς προστασίας αντικαθιστώντας το 40αρι που είχαν παλαιότερα. Εμείς θα μπορούσαμε να το έχουμε ως συμπληρωματικό των ram και phalanx, σε Έλλη, στα αρματαγωγά που μόνη τους προστασία είναι τα 40αρια και γιατί όχι και σε πυραυλάκατους και κανονιοφόρους. Επίσης θα ήταν καλή η χρήση του στην τυχόν προμήθεια της Belhara, ενισχύοντας το phalanx που πιθανόν να βάζαμε.

  Άγνωστο βέβαια είναι το κόστος του.

 3. Γενικά τα νέα πυρομαχικά της leonardo dart αλλά και κυρίως τα Vulcano IR των 76mm και 155mm είναι πραγματικά ιδανικά για ενίσχυση των Ε.Δ . Ο συνδυασμός DART-STRALES δίνει αντιπυραυλικές δυνατότητες σε όσα πλοία τις στερούνται (κανονιοφόροι και όλες οι πυραυλάκατοι πλην SUPER VITA) και ενισχύει των υπολοίπων . Η αληθινή επανάσταση έρχεται με την σειρά Vulcano. Αναλυτικότερα κάθε πυροβόλο των 155mm στα νησιά μας με τροποποίηση βάλει αντιπλοική κατευθυνόμενη οβίδα ( GPS/INS/ IR SEEKER) με βεληνεκές μέχρι και 80χλμ!!!! Αντίστοιχα το Vulcano 76mm δινέι βεληνεκές 40χλμ . Ο συνδυασμός τους με αντιπλοικούς πυραύλους ειναι πρακτικά μη ανασχέσιμος!
  Αλήθεια πως μπορεί μια τουρκική φρεγάτα να αναχαιτίσει την επίθεση μιας Combattate 30 έτων οταν βάλει έστω 2 exocet και τα ΟΤΟ ΜΕLARA ρίχνουν VULCANO με ρυθμούς 100 β.α.λ? ή απέναντι σε μοίρα Μ-109 ?
  Πραγματικά άριστο κόστος/απόδοση και θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Πολλή φοβάμαι ότι και σε αυτο τον τομέα οι απέναντι θα μας προλάβουν.

  • @ν.π.
   Tα αυτονοητα που λεγαμε….αλλα εμεις ζαχαρωνουμε συστοιχιες NSM που μας λειπουν απο τη…συλλογη….

   • Για αυτά φωνάζω πως το Aιγαίο κλείνει χωρίς μεγάλες μονάδες επιφανειας.

    Απαιτείται βεβαια και εκσυχρονισμός της aλυσιδας sensor to shooter και C3/ISR

    Το κόστος των πυρομαχικών αυτών είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες το ένα οποτε ξεχνάτε τις ταχυβολίες του OTO76

 4. το phalanx που θα βαλουμε στις μπελχαρα το βαζουμε γιατι δεν εχουμε λεφτά για τιποτα καλύτερο ή καινουριο οποτε δυσκολο…..

Comments are closed.