Στράτευση , λάθη και πολιτικό φιλότιμο

12
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

geeua

Είναι κλισέ πλέον να ζητείται από κόμματα και πολιτικούς να αναγνωρίζουν τα λάθη τους, αλλά εμείς επιμένουμε.

Σύμφωνα με τον  νέο «σκιώδη υπουργό» Εθνικής Άμυνας της ΝΔ κο Άδωνη Γεωργιάδη μετά την χθεσινή του επίσκεψη με τον αρχηγό του κόμματος στο ΥΕΘΑ, σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Σκάι «το κόμμα του θα στηρίξει την πρόταση για υποχρεωτική στράτευση στα 18, αν ο υπουργός Εθ. Άμυνας Πάνος Καμμένος φέρει τέτοια πρόταση στην βουλή».

Σύμφωνα με τον κο Γεωργιάδη: «Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό… Σε μια πρώτη άποψη το μοντέλο του Ισραήλ είναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας» τόνισε.

Πρώτα βέβαια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θα έπρεπε να αναγνωρίσει το τεράστιο λάθος που έκανε το κόμμα του (βέβαια ο κος Γεωργιάδης ήταν αλλού τότε) όταν ως κυβέρνηση προχώρησε εγκληματικά σε επανειλημμένες μειώσεις θητείας για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και παρά την εκ’ διαμέτρου αντίρρηση της στρατιωτικής ηγεσίας και τα χάλια στα οποία βρίσκεται σήμερα η στελέχωση είναι άμεσο αποτέλεσμα εκείνων των αποφάσεων.

Και μην μας πει ο αντιπρόεδρος κος Γεωργιάδης ότι η κατάσταση ήταν διαφορετική τότε γιατί… δεν θα τον πιστέψουμε. Και η αλλαγή ηγεσίας σε ένα κόμμα δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλοάμ.

Επειδή λοιπόν κάποιοι από μας έχουμε μνήμη, ένα «συγνώμη κάναμε λάθος» δεν βλάπτει κε Γεωργιάδη. Βέβαια το πολιτικό φιλότιμο ήταν πάντα σε απόλυτη ανεπάρκεια στη χώρα μας και αυτή η κατάσταση σίγουρα δεν έχει αλλάξει.

Βέβαια άλλο επάνδρωση και άλλο μαχητική ικανότητα και σε αυτό τον τομέα το έγκλημα της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι διαχρονικό και συνεχίζεται.

ΦΓΚ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Νόημα θα είχε η δήλωση του εάν συνοδεύονταν και από την αναδιοργάνωση των Ε.Δ. και όχι μόνο…

Aris
Member
Aris

Άκουσα και διάβασα από εχτές την βλακεία που σκέφτηκε ο Καμμένος και στηρίζει η ΝΔ… Στράτευση στα 18 χωρίς πιθανότητα αναβολής… Λοιπόν…να εξηγούμε από την αρχή να μην παρεξηγηθώ αργότερα. Στρατοκαύλο 100% δεν με λες οπότε διαβάστε με προσοχή μια σκέψη που κάνω χρόνια. Καταρχάς η ως άνω σκέψη είναι 1000% λάθος,το γιατί: Ακόμα και παλιότερα που οι κλάσεις στρατευσίμων και η θητεία των 18 μηνων, έδιναν μια επαρκή επάνδρωση στις μονάδες με σοβαρό αντικείμενο και όχι μονάδες στα σύνορα Παπάγου. Η λιποταξία λόγω διάφορων δικαιολογιών έφτανε τα ύψη… Τα στρατοδικεία γενικότερα δούλευαν στο φουλ με “συλληφθέντες” λιποτάκτες στα αεροδρόμια… Read more »

George K.
Guest
George K.

Ναί μεν…, αλλά… προτάσεις υπάρχουν, και σχέδια υπάρχουν, οτι θές υπάρχει. Το θέμα όμως είναι τί θέλει η πελατεία. Και η πελατεία αυτά δεν τα γουστάρει. Τόσο απλά. Ξαφνικά τα ΜΜΕ ξεκίνησαν να αναφέρουν τι λέει ο Ερντογάν πασάς, για την συνθήκη της Λωζάννης. Νομίζεις οτι ενδιαφέρει κανέναν…; (Εκτός απο μια μειοψηφία). ΚΑΝΕΝΑΝ…. Αν ο “εξυπνότερος” λαός του κόσμου ενδιαφερόταν για τέτοια πράγματα, η χώρα σήμερα θα είχε άλλη εικόνα. Αλλά…

ACHERON
Member
ACHERON

«Πολιτικό φιλότιμο»…
Όπως λέμε «πρωτογενές πλεόνασμα»;

GK_
Member
GK_

Όταν κάποιος διαβάζει κάποια πράγματα, πρέπει να αρχίζει να βάζει το μυαλό του να δουλεύει. Για ποιο λόγο προτείνονται κάποιες λύσεις; Που είναι το πρόβλημα; Η λύση «στράτευση στα 18» τι πάει να καλύψει; Έχει σημασία λοιπόν να γίνει κατανοητή η πραγματική διάσταση του προβλήματος. Η αρχαία ιστορία έρχεται σε βοήθεια. Όλοι γνωρίζουν την μάχη των Θερμοπυλών. Όλοι γνωρίζουν τα γεγονότα και την επιλογή των Σπαρτιατών. Εκείνο που συνήθως «ξεφεύγει», από τον απλό αναγνώστη, είναι η αίτια των επιλογών του Βασιλιά Λεωνίδα. Ο Λεωνίδας είχε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Έπρεπε να κερδίσει μια στρατιωτική αναμέτρηση, με τους διαθέσιμους οπλίτες. Δηλαδή, αυτούς… Read more »

npo
Member
npo

Διαβάζω τα σχόλια του ενός, κουνάω καταφατικά το κεφάλι. διαβάζω τον αντίλογο του άλλου, σωστά μου ακούγονται κι αυτά.
Οπότε παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον. Καμιά σχέση με Βουλή smile
Μήπως να φτιάχναν και οι βουλευτές κανα φόρουμ, γιατί οι συζητήσεις που κάνουν υπο την απειλή της κάμερας είναι σκέτο χάσιμο χρόνου.

Συνεχίστε smile

Νικόλας Κ
Guest
Νικόλας Κ

Σωστά και ωραία κάποια από αυτά που διαβάζω (ειδικά τα χρόνια στον Στρατό να προσμετρώνται και να είναι χρήσιμα στην μετέπειτα πολιτική ζωή), αλλά ενδεχόμενη πολιτική βούληση να γίνουν πραγματικότητα θα προσέκρουε, ίσως, στις Συμπληγάδες των δανειστών μας που πρέπει να έχουν τον τελικό λόγο σε όλα πλέον.

strategy
Guest
strategy

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ψέγετε για τη μείωση της θητείας του 2009 τον σημερινό αντιπρόεδρο της ΝΔ και αφήνετε στο απυρόβλητο το νυν ΥΕΘΑ και Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας της τότε κυβέρνησης, Πάνο Καμμένο. Αν είχατε ακούσει ολόκληρη τη συνέντευξη Γεωργιάδη, θα διαπιστώνατε ότι αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε ακριβώς επειδή οι μειώσεις της θητείας έγιναν με το τρόπο αυτό. Προφανώς για εσάς, πολιτικό φιλότιμο δεν επιδεικνύει εκείνος που προτίθεται να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος, αναλαμβάνοντας και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος, αλλά εκείνος που συνιστά μέρος του προβλήματος, εκείνος δηλαδή που το 2009 στήριξε την ψηφοθηρική… Read more »

Nikolaos
Member
Nikolaos

Παραλείπω τα αυτονόητα συγχαρητήρια για το εξαίρετο τρέχον τεύχος και την έξοχη διαρκή προσπάθεια σας για να περάσω στις εξής παρατηρήσεις: 1) Επί του άρθρου σας: Αυτό το οποίο (δικαίως) στηλιτεύετε είναι η παλαιοκομματική, πελατειακή νοοτροπία του τότε ΥΠΕΘΑ κ. Μεϊμαράκη. Ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο αφενός έχει αντιταχθεί ενεργά τόσο στο εν λόγω πρόσωπο όσο και στη νοοτροπία που αντιπροσωπεύει, και μάλιστα όχι μόνο με την ανθυποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, αλλά και με την όλη πολιτεία του, η οποία συνίσταται στη στήριξη αντιδημοφιλών, αλλά αναγκαίων λύσεων. Επομένως, το τελευταίο πρόσωπο που θα πρέπει να… Read more »