Κοινωνική Προσφορά Στρατού Ξηράς Μηνός Ιανουαρίου 2019 στον Τομέα των Αεροδιακομιδών

2
244

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου 2019, ο Στρατός Ξηράς, συνέδραμε σε επιχειρήσεις αεροδιακομιδών για την εκτέλεση, με ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), 20 αποστολών ημέρα και νύχτα, για την αεροδιακομιδή 26 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, παρέχουν σε καθημερινή βάση τις παραπάνω υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.).

Κοινωνική Προσφορά Στρατού Ξηράς Μηνός Ιανουαρίου 2019 στον Τομέα των ΑεροδιακομιδώνΚατά τη διάρκεια του μηνός…

Gepostet von Εκπρόσωπος Τύπου Γενικού Επιτελείου Στρατού am Montag, 11. Februar 2019

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απαράδεκτο να απαξιώνονται πανάκριβα (σε κτήση, συντήρηση και χρήση) στρατιωτικά μέσα σε δουλειές που μπορούν να γίνουν αποτελεσματικότερα, φθηνότερα και γιατί όχι ασφαλέστερα από πολιτικά μέσα. Όταν θα καθηλωθεί και το τελευταίο NH-90 ελλείψει FOS, οι “περήφανες για το κοινωνικό τους έργο ΕΔ” με τι θα επιτελέσουν το πραγματικό τους έργο; Με Α-109 του ΕΚΑΒ και Dauphin του ΛΣ που θα βγουν από την σαλαμούρα; Ή θα επιτάξουν ιδιωτικά R-22 ( και R-44 για ειδικές επιχειρήσεις;).
    Θα είχε ενδιαφέρον η Πτήση να κάνει ένα ρεπορτάζ για την πτητική κατάσταση και διαθεσιμότητες των ιπτάμενων μέσων με πολιτικό νηολόγιο που κατά καιρούς αποκτήθηκαν για σκοπούς που ποτέ δεν εκτέλεσαν (βλ. Ε/Π ΕΚΑΒ, E/Π ΛΣ, Ε/Π ΠΣ κλπ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here