Εκπαιδευτικό Strike Eagle φτάνει τις 10.000 ώρες πτήσης!

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2018, ένας αεροσκάφος F-15E Strike Eagle από την 333 Μοίρα Μαχητικών «Lancers» (4 Πτέρυγα Μάχης) συμπλήρωσε συνολικά 10.000 ώρες πτήσης.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει περάσει ολόκληρη την επιχειρησιακή του ζωή στην συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης εκτελώντας μόνο πτήσεις εκπαιδευτικής δραστηριότητας, προκειμένου οι νέοι χειριστές στον τύπο να βάζουν τις απαραίτητες ώρες εξοικείωσης.

Είναι το πρώτο F-15E που έχει διατεθεί σε εκπαιδευτική Μοίρα στην αεροπορική βάση Seymour Johnson στη Βόρεια Καρολίνα, όπου υπάγεται η 4 ΠΜ.

Από τις επιχειρησιακές μοίρες 335 και 336 της εν λόγω ΠΜ, εννέα ακόμα Strike Eagle έχουν συμπληρώσει τις 10.000 ώρες πτήσης.

Ο συγκεκριμένος τύπος είναι πολύτιμος κι αναντικατάστατος για την αμερικανική Αεροπορία κι έχει σηκώσει το βάρος των επιχειρήσεων κρούσης σε πολλές περιπτώσεις, πλην όμως οι αριθμοί δεν λένε ψέματα.

Τα αεροσκάφη είναι αρκετά καταπονημένα και στο εγγύς μέλλον ακόμα περισσότερα θα φτάνουν σε αυτό το όριο.

Στον προγραμματισμό της USAF προβλέπεται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον κάποιες μοίρες σταδιακά θα μεταπίπτουν σε F-35A.

Τα δυο αεροσκάφη φυσικά δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, όμως το F-35A θα φέρει κάποιες νέες δυνατότητες που τώρα δεν υπάρχουν. Επίσης, σε διαμόρφωση “Beast Mode” θα μπορεί να μεταφέρει ένα αξιόλογο φορτίο έξι GBU-31 (JDAM).

Billie Flynn, F-35 Pax River ITF, conducts an external GBU-31 and AIM-9x buffet and flutter test flight (Flt 592) from Naval Air Station Patuxent River, Maryland, April 4, 2018, in an F-35C test aircraft, CF-2. Photo courtesy of Lockheed Martin.

To F-15E μπορεί να μεταφέρει πέντε, αν και χωρίς να εξαντλεί το σύνολο των φορέων του.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin1
Member
Stavrogin1

Η υπουργός άμυνας των Ηπα ,θα δει πολυ συντομα την αναλογία 50-50 στα μαχητικά 4ης vs 5ης γενιας να πραγματοποιείται αφου όσα F15,16 φεύγουν, τόσα f35 μπαίνουν. Μπίζνες ιζ γκουντ για την Lockheed, και τι θα συμβεί όταν όλα τα άλλα μαχητικά αποσυρθούν και μεινει μονο του το F35? Φορτίο σηκώνει αλλά δεν θα είναι στεαλθ. Θα αντέξει χιλιάδες ώρες καταπόνησης αλλά θα έχει ακριβή και χρονοβόρα υποστήριξη εδάφους και γι αυτό χαμηλή διαθεσιμότητα, αλλά η Lockheed θα εισπράττει. Και τι θα συμβεί αν οι αντίπαλοι βρουν τρόπους επισήμανσης του Στεαλθ ή απλά εξελίξουν έναν ΑΑ πύραυλο που να αντιμετωπίζει… Read more »