- Advertisement -

Πτήση Μαθητών με Ελικοφόρα Πτητικά Μέσα της ΠΑ

- Advertisement -

Την εμπειρία της πτήσης με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας θα έχουν τυχεροί μαθητές της Γ’ Λυκείου το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας.

Οι πτήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑ έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 (23:59) και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Για τους/τις μαθητές/τριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση απαιτούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα:

  • Η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης – Συγκατάθεσης του Γονέα (για ανηλίκους)
  • Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής
  • Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα εκδήλωσης

  • Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής
  • Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, εκπαίδευση και πραγματοποίηση πτήσεων στη Σχολή Ικάρων.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα αυτής θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

Για τους/τις μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους, που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός Νομού Αττικής, δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της ΠΑ. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, εντός Νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

* Οι εκδηλώσεις δύναται να τροποποιηθούν ή ακυρωθούν ανάλογα με τα Επίπεδα Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Για την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία ΕΔΩ.

 

Η νέα «Πτήση» 05, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Faethon

Επιτέλους..Γιατί σε λίγο δεν θα μείνει άντρας στην Ελλάδα για να εμπνευσθεί από τα Εθνικά ιδεώδη και αεροπορική ιδέα και αξίες.Ή όλοι θα πάνε για το το Next top model ή για σέφ (όπως σωστά είχε επισημάνει ένας αναγνώστης).

photographix

EΤΣΙ και ακομη περισσοτερα πρεπει. Επιθετικη προωθηση καριερας στην ΠΑ και τις ΕΔ γενικοτερα! Προσφερομαι να κανουμε δημιουργικη ομαδα με αλλους επαγγελματιες συναδελφους απο εδω μεσα για την δημιουργια καμπανιας (κυριως διαφημιση στον σωληνα) 😛

Το χρειαζεται οπωσδηποτε και η αμυνα και ο τοπος.

Last edited 1 month ago by photographix
Tango.Alpha

Η θετική ψήφο για το σωλήνα. Δε νομίζω πάντως ότι υπάρχει έλλειψη υποψηφίων αν κρίνει κάποιος από τις βάσεις κάθε χρόνο.

Nikolaos

Μεγαλύτερο δείγμα, καλύτερες προοπτικές. Σημειωτέον ότι οι πολλοί απορρίπτονται όχι στα μαθήματα, αλλά στις πτήσεις.

Tango.Alpha

Μάλλον κι αυτός έχει πεθάνει για το tic tok πρέπει να μιλάμε τώρα. Εχετε δίκιο ότι πρέπει να μεγαλώσει το δείγμα αλλά το θέμα είναι ότι αν αυξηθούν οι εισαχθέντες τι θα γίνεται με αυτούς που κόβονται.

Faethon Faethon αν κρίνω από τις ώρες που έβαλα σε σφουγγάρισμα, γενική φασίνα και κηπουρική για 980 δραχμές το μήνα η 2,87 € ως κληρωτός, καλά κάνουν οι άνδρες και δεν εμπνέονται από τα εθνικά ιδεώδη. Μάλλον σε συνεργεία καθαρισμού πολυκατοικιών πρέπει να απευθύνονται για να αυξηθεί ο αριθμός όσων κάνουν θητεία.

Nikolaos

Καλέ μου φίλε, αν ήξερες αυτή τη στιγμή πόσοι αναζητούν το κουκλάκι σου για να σου κάνουν βουντού … Χαλάς την πιάτσα με την ευγενή και ανιδιοτελή σου προσφορά … Το Δημόσιο, οι ΟΤΑ και οι ΔΕΚΟ πληρώνουν κάθε χρόνο δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια σε PR, μακέτες, γραφιστική, περίπτερα, έντυπα κλπ, με τα γνωστά βέβαια κριτήρια, και με αμφίβολα αποτελέσματα …. Δεν θα ήθελες να ξέρεις τι ποσά κυκλοφορούν για αυτό που προσφέρεσαι να κάνεις, και θα σε έπιανε κατάθλιψη αν το μάθαινες …

Falcon7

Μια καλή ιδέα θα ήταν να θεωρείται ιδίαιτερο προσόν για όσους υποψήφιους του τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων κατέχουν private pilot license ή άν έχουν πετάξει σόλο μετά την απαραίτητη θεωρητική και πτητική εκπέδευση. Αυτό θα δώσει πνοή και στις αντίστοιχες αεροπορικές σχολές και στις αερολέσχες.

Last edited 1 month ago by Falcon7
Tango.Alpha

Δύσκολο καθώς το κόστος του ερασιτεχνικού πτυχίου είναι ακόμα πιο ακριβό από τα φροντιστήρια απαραίτητα για τις πανελλήνιες είναι μια ιδέα που δεν μπορεί να προχωρήσει.

Falcon7

Εύκολο σίγουρα δεν είναι, αλλά για αυτούς που έχουν αυτή τη δυνατότητα, γιατί όχι; Σας πληροφορώ, και λόγω εμπειρίας, ότι αυτοί δεν είναι τόσο λίγοι όσο πιθανόν να νομίζετε.
Όπως δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ αριστεύουν στις πανελλήνιες εξετάσεις κόβονται στην αρχική πτητική εκπαίδευση ή δηλώνουν απαρέσκεια και παραιτούνται.
Προτιμώ έναν υποψήφιο τρελαμένο με την αεροπορική ιδέα από κάποιον που απλά έχει την Σ.Ι. σαν μια επιλογή, κι ας είναι αριστούχος.

Spyros

Είστε σίγουρος (πως το κόστος του PPL είναι μεγαλύτερο από τα φροντιστήρια); Τα ποσά που ακούω τελευταία να δίνονται σε φροντιστήρια με βάζουν σε σκέψεις.

Το θέμα βέβαια “σκαλώνει” στο ότι και ο πιτσιρικάς με το PPL μάλλον θα χρειαστεί κάπου ένα φροντιστήριο.

STRATOS

Πολύ σωστός!! Στην τουρκία και σε άλλες αεροπορίες, αριθμός υποψηφίων εισέρχεται από τις αερολέσχες.. εδώ τους ταλαιπωρούμε τους Ίκαρους με ατέλειωτες σπουδές και 4 χρόνια ελάχιστα πετάνε. Θα χρειαστούν άλλα 2 χρόνια στα T-2E (…) μετά την σχολή μέχρι να πάνε σε πολεμική μοίρα..

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Β. Νέδος στην Κ, “Η Ελλάδα ζήτησε Arleigh Burke από τις ΗΠΑ! Συνεχίζει να συζητά με Γαλλία, Γερμανία, ΗΒ και άλλους για νέα πλοία

Του Βασίλη Νέδου, από την ΚαθημερινήΧθες, μία φωτογραφία από τον επίσημο λογαριασμό του έκτου στόλου των ΗΠΑ στο Twitter, με το αντιτορπιλικό «USS Donald...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Φυσικά και να μην πάρουμε Μ2A3 Bradley! Καλύτερα KF-41 στην ίδια...

40
 Χτες το απόγευμα δημοσιεύσαμε μια είδηση, που μάλλον πέρασε σχετικά χωρίς να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Το θέμα είναι πως αρκετοί φίλοι αναγνώστες το "έπιασαν",...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 June 2015 #349

Αγορά $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 August 2014 #339

Αγορά $

Related News

Δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Τουρκία ενώ βιντεοσκοπούσαν ένα εργοστάσιο μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Δύο δημοσιογράφοι του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού NTV συνελήφθησαν την Πέμπτη από αστυνομικούς στην Τουρκία, όπως ανέφερε σήμερα ο εργοδότης τους.Το πρωί της Πέμπτης «ο...

Ποιό το μέλλον του Βρετανικού στόλου; Σκέψεις για την φρεγάτα Type 32

Το άρθρο βασίζεται σε σκέψεις και εικασίες ειδικών για το μέλλον του βρετανικού ναυτικού και την σχεδιαζόμενη φρεγάτα Type 32Για πρώτη φορά, η σύλληψη...

Το Ιράν ενημερώνει την ΙΑΕΑ ότι θα επιταχύνει τον εμπλουτισμό ουρανίου στον υπόγειο πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Το Ιράν ενημέρωσε την ΙΑΕΑ ότι σκοπεύει να εγκαταστήσει τρεις επιπλέον σειρές προηγμένων μηχανών φυγοκέντρησης IR-2m στο υπόγειο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ,...