Ολλανδία: “Ψαρεύοντας” ένα Sturmgewehr 44

2
3091
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα δίδυμο απο Ολλανδους λάτρεις της ιστορίας καταγράφουν τα ασυνήθιστα ευρήματα τους στο Youtube στο κανάλι τους Artifacts from WWII.

Οι αυτοαποκαλούμενοι “Ψαράδες με τους Μαγνήτες”, έχουν ανασύρει μια μεγάλη ποικιλία από ιστορικά κειμήλια που άφησαν πίσω τους οι Σύμμαχοι ή ο Άξονας, συμπεριλαμβανομένων τυφεκίων, μεταλλικών ταυτοτήτων, χειροβομβίδων ακόμη και ατομικό οπλισμό. Στο τελευταίο τους βίντεο το δίδυμο δείχνει πως ανακάλυψε και ανέσυρε ένα Sturmgewehr 44, το πρώτο τυφέκιο εφόδου που κατασκευάστηκε στην ιστορία.

Οι δύο “ψαράδες” που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι, ζουν στη Ολλανδία, μια χωρά γεμάτη κανάλια, λίμνες και κάθε είδους υδάτινες επιφάνειες. Η Ολλανδία ήταν επίσης πεδίο σύγκρουσης και κατά την Γερμανική εισβολή του 1940 άλλα και κατά την απελευθέρωση από τους συμμάχους το 1944. Οι δύο συλλέκτες κειμηλίων έχουν το δικό τους κανάλι στο Youtube που ονομάζεται Dutch WW2 Magnet Hunters, ενώ τα βίντεο τους έχουν συγκεντρώσει περίπου 5.5 εκατομμύρια θεάσεις.

Το δίδυμο, φορά τις αδιάβροχες στολές το και έπειτα χρησιμοποιώντας μαγνήτες και ανιχνευτές μετάλλου, ψάχνει για υλικά που πετάχτηκαν προς το τέλος του πολέμου. Σε ένα βίντεο οι δύο τους επισκέπτονται μια λιμνούλα που την αποκαλούν “Το ιερό δισκοπότηρο των λιμνών”, που οι σύμμαχοι πέταξαν μεγάλη ποσότητα κυριευμένου Γερμανικού οπλισμού, μετά την παράδοση της τοπικής Γερμανικής φρουράς. Παράδειγμα αντικειμένων που ανέσυραν είναι μια Βρετανική χειροβομβίδα Mills, ένα σκαπτικό εργαλείο χαρακωμάτων και ένα Γερμανικό πολυβόλο MG15.

Το πιο ενδιαφέρον εύρημα τους όμως παραμένει το Sturmgewehr 44 που ανακάλυψαν στο τελευταίο τους βίντεο. Το Sturmgewehr ή StG 44 ήταν το πρώτο τυφέκιο εφόδου, που παράχθηκε και διανεμήθηκε σε μεγάλους αριθμούς, παγκοσμίως. Το τυφέκιο ήταν σχεδιασμένο να έχει μεγάλη χωρητικότητα σε πυρομαχικά, να είναι πλήρως αυτόματο όπως τα υποπολυβόλα σαν το MP40, και την ίδια στιγμή να χρησιμοποιεί σφαίρα κανονικού διαμετρήματος, αλλά μικρότερου μήκους. Χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανικό στρατό λίγο πριν το τέλος του Β ΠΠ. Το StG ενέπνευσε τους Σοβιετικούς να σχεδιάσουν τα τυφέκια εφόδου AK-47 και τους Αμερικάνους τα Μ-16

Το StG ανακτήθηκε χωρίς τον υποκόπανο, κάτι που συμβαίνει με όλα τα όπλα με ξύλινο υποκόπανο που ανέκτησαν οι δύο. Είναι φυσιολογικό άλλωστε μετά από 70 χρόνια μέσα στο νερό τα ξύλινα μέρα ενός όπλου να σαπίζουν και να διαλύονται. Παραδόξως ο δερμάτινος αορτήρας του όπλου είναι ακόμη σε καλή κατάσταση. Ανασύρθηκε επίσης ο γεμιστήρας του όπλου με πυρομαχικά να βρίσκονται ακόμη μέσα, όπως και νάρκες, πυρομαχικά όλμου των 50 χιλ. και μια λόγχη.

Το δίδυμο λέει ότι ενώ δεν παρανομούν,θέλουν την ανωνυμία τους λόγω του ότι αυτό που κάνουν είναι αρκετά επικίνδυνο και επίσης δεν θέλουν να έχουν να κάνουν με τις Ολλανδικές αρχές.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aris
Member
Trusted Member
Aris

Αν αρχίσουμε εμείς να ψάχνουμε λίμνες και ποτάμια θα πάμε μέσα πριν το καταλάβουμε….

Δημήτρης
Guest
Δημήτρης