- Advertisement -

Σπουδαία εξέλιξη για την Sunlight ΑΒΕΕ: Συσσωρευτές «made in Greece» στον τελικό για τα νέα υποβρύχια της Αυστραλίας!

- Advertisement -

Τα νέα υποβρύχια της Αυστραλίας είναι πιθανό να φέρουν συσσωρευτές «made in Greece», μετά την πρόκριση της εταιρείας Sunlight στην τελική φάση του διαγωνισμού.
Αντίπαλος της Sunlight είναι η αυστραλιανή εταιρεία PMB. Οι δύο εταιρείες θα σχεδιάσουν, θα παρουσιάσουν πρωτότυπα και θα εκτελέσουν δοκιμές πιστοποίησης σε συσσωρευτές. Παράλληλα, θα προσφέρουν τα αναγκαία δεδομένα στη Naval Group, η οποία θα αποφασίσει ποια από τις δύο θα αναλάβει οριστικά το έργο το 2022.
Η Αυστραλία επενδύει 50 δις δολάρια Αυστραλίας στην κατασκευή 12 καινούριων υποβρυχίων κλάσης Attack, που στηρίζονται στο σχέδιο Shortfin Barracuda της Naval Group. Τα υποβρύχια θα κατασκευαστούν στην Αυστραλία. Θα έχουν μήκος 97m, εκτόπισμα 4.500t και θα μπορούν να μείνουν σε αποστολή για 80 ημέρες. Το πρώτο υποβρύχιο, «HMAS Attack», θα εισέλθει σε υπηρεσία στις αρχές της δεκαετίας του 2030.
Η σχεδίαση των συσσωρευτών χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντική, με την υπουργό Άμυνας της Αυστραλίας Linda Reynolds να τονίζει ότι είναι ένα από τα πέντε πλέον κρίσιμα σημεία στη σχεδίαση των υποβρυχίων. Η ίδια συμπληρώνει πως ο διαγωνισμός θα διασφαλίσει ότι το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό θα προμηθευτεί συσσωρευτές πολύ προηγμένης τεχνολογίας.
Οι συσσωρευτές είναι υπεύθυνοι για την παροχή ισχύος στο σύστημα πρόωσης και σε μια μεγάλη γκάμα συστημάτων, που είναι εγκατεστημένα στο υποβρύχιο. Οι συσσωρευτές έχουν άμεση επίπτωση στην ασφάλεια του σκάφους και αποτελούν κρίσιμο κομμάτι εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Naval Group Australia, John Davis, το τελικό συμβόλαιο θα ανατεθεί στην εταιρεία που προσφέρει την υπέρτερη τεχνολογικά σχεδίαση, αντιπροσωπεύει την πλέον ωφέλιμη πρόταση και δεσμεύεται να συνεργαστεί με βάση τις απαιτήσεις της αυστραλιανής κυβέρνησης. Σχετικά με το τελευταίο κριτήριο, η αρμόδια υπουργός για την αυστραλιανή αμυντική βιομηχανία, Melissa Price, έχει κάνει γνωστό ότι οι συσσωρευτές θα κατασκευαστούν στην Αυστραλία.
Αν και η Sunlight δεν έχει ακόμη επιλεχθεί για το έργο, το γεγονός και μόνο πως έφτασε στην τελική φάση του διαγωνισμού, συνιστά μεγάλη επιτυχία και διεθνή αναγνώριση. Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Δημήτρης Ναουμίδης, Advanced Batteries BU Director της Sunlight αναφέρει:
«Η Sunlight ότι είναι περήφανη που έχει την ευκαιρία να αποτελεί μέρος του προγράμματος κλάσης Attack. Η Sunlight δεσμεύεται να βοηθήσει την αυστραλιανή βιομηχανία και να ανταποκριθεί και να υπερβεί τις προσδοκίες της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας για μέγιστη διάρκεια και απόδοση των συσσωρευτών των υποβρυχίων κλάσης Attack. Όπως περιγράφεται στο Αυστραλιανό Σχέδιο Βιομηχανικής Ικανότητας που έχει υποβληθεί ως μέρος του προγράμματος επιλογής, νέες θέσεις εργασίας και έσοδα θα δημιουργηθούν».
 

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
evo_ii
Trusted Member
evo_ii (@evo_ii)
7 months ago

Άκρως ενθαρρυντικό κι αξιέπαινο, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος!

TGD
Member
TGD (@tgd)
7 months ago

Θα μου φαινόταν απίθανο οι Αυστραλοί να μην διαλέξουν την Αυστραλέζικη εταιρία για προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού. Αλλά ακόμα κι έτσι ότι μόνο η Sunlight έφτασε στον τελικό είναι εντυπωσιακό.

Animades
Active Member
Animades (@animades)
7 months ago

Σπουδαία επιτυχία για ελληνική εταιρία
αυτος ειναι ο δρομος για την ελληνική βιομηχανία
εξειδικευμένη υψηλή τεχνολογία και ποιότητα κατασκευής .
Στον ίδιο δρόμο έχουμε και άλλες εταιρίες όπως η theon sensors, η intrakom αλλα και κρατικές όπως ή ΕΑΒ …

MPAMPIS
Active Member
MPAMPIS (@mpampis)
7 months ago

……εθνικό υποβρύχιο, τώρα Εναρξη σχεδιασμού, χρειαζόμαστε 8 πλοία έως το 2030 (ολα τα 209)….

alexmark
Member
alexmark (@alexmark)
7 months ago
Reply to  MPAMPIS

Tι εθνικό υποβρύχιο! Εθνικό διαστημόπλοιο με ακτίνες laser τώρα. Scoty σε θέλουμε εδώ!

Stratilatis
Member
Stratilatis (@stratilatis)
7 months ago

Η Αυστραλία είναι από τις χώρες με τις περισσότερες πατέντες σε μπαταρίες. Αν μιλάμε για μπαταρίες μολύβδου δεν έχει και πολλές ελπίδες, μιάς και οι αυστραλοί έχουν την πατέντα για τις μπαταρίες μολύβδου/γραφίτη. Αν πρόκειται για μπαταρίες λιθίου, υπάρχουν ελπίδες.
Κρίμα που στην χώρα μας δεν υπάρχει η αντίστοιχη έρευνα στις μπαταρίες γιατί η νεώτερη τεχνολογία είναι οι μπαταρίες Αλουμινίου με κόστος όσο αυτό του μολύβδου και χωρητικότητα φορτίου τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή των μπαταριών λιθίου.
Νομίζω ότι η Αυστραλοί έχουν κάποιες πατέντες σε αυτή την τεχνολογία αν και την βασική πατέντα, και τις πρώτες μπαταρίες τις έχει ο Dyson και το Βασιλικό Ναυτικό που τις δοκιμάζει ήδη στα υποβρύχιά του.
Μιάς και έχουμε κατασκευαστές μπαταριών, μήπως να δοκιμάζαμε αντί για εθνικό υποβρύχιο να φτιάχναμε ηλεκτρικό Ελληνικό αυτοκίνητο πρώτα; Ή και υβδιδικό APC να αντικαταστήσουμε τα Μ113;

GiannisKr
Γιάννης Μ.
7 months ago

“Τα νέα υποβρύχια της Αυστραλίας είναι πιθανό να φέρουν συσσωρευτές «made in Greece», μετά την πρόκριση της εταιρείας Sunlight στην τελική φάση του διαγωνισμού.”
“…η αρμόδια υπουργός για την αυστραλιανή αμυντική βιομηχανία, Melissa Price, έχει κάνει γνωστό ότι οι συσσωρευτές θα κατασκευαστούν στην Αυστραλία”
Μάλλον για designed in Greece θα πρόκειται, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία της θετικής πορείας της εταιρείας στο διαγωνισμό.
Μακάρι να είναι η νικήτρια. Καλή της επιτυχία!

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες...

53
Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 October #329

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 November 2014 #342

Αγορά

Related News

Συντριβή F-5E: Η Αεροπορία της Ταϊβάν αποσύρει τα ‘Tiger’

Το πρόσφατο ατύχημα με μονοθέσιο F-5E ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν έδωσε την χαριστική βολή στον τύπο, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόσυρση...

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες ελληνικές φρεγάτες, μια παρουσίαση του πιθανού μέλλοντος του ΠΝ

Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...

Ο Ερντογάν ευχαριστεί τον Κυρ. Μητσοτάκη και εκφράζει στην Ελλάδα τα συλλυπητήριά του

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα το απόγευμα οι δύο ηγέτες, όπου ο Έλληνας...