Η Ελβετική Αεροπορία ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των Eurofighter, Rafale, Super Hornet & F-35

3
3580
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ελβετική Αεροπορία έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των τεσσάρων υποψηφιοτήτων για το πρόγραμμα του ΝΜΑ, ανακοινώνει το ελβετικό υπουργείο άμυνας.

 

Η διαδικασία περιλάμβανε πτητικές δοκιμές και ελέγχους εδάφους για τα μαχητικά Eurofighter Typhoon, F/A-18 Super Hornet, F-35 και Rafale. Το χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης έκλεισε ο έλεγχος του F-35.

Η Ελβετία ξεκίνησε το πρόγραμμα Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους

Προηγήθηκε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η αποστολή Ελβετών ειδικών για δοκιμές στους προσομοιωτές πτήσης των διαγωνιζόμενων εταιρειών. Μετά έφθασαν διαδοχικά στην Ελβετία από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο τα τέσσερα υποψήφια μαχητικά. Στον διαγωνισμό είχε αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον η Saab με το Gripen E/F, ωστόσο, η υποψηφιότητά της αποσύρθηκε, κατόπιν εισήγησης της Ελβετίας. Έτσι, το Gripen δεν έφθασε ποτέ στην Ελβετία για αξιολόγηση.

Η Ελβετία θα δαπανήσει $8 δις για μαχητικά και αντιαεροπορικά συστήματα

Τώρα αναμένεται να ακολουθήσει η κατάρτιση ειδικών αναφορών και θα ζητηθούν εκ νέου προσφορές για τα αεροσκάφη στα τέλη του έτους. Η επιλογή και η υπογραφή του συμβολαίου θα γίνει πιθανόν το 2020, μετά από τη διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος.

Η Ελβετία συστήνει στη Saab να μην συμμετάσχει με το Gripen E/F στον επικείμενο διαγωνισμό της


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
CKfurious
Guest
CKfurious

Πλακα θα έχει να καταλήξουν και οι Ελβετοί στο ftou 35!! twisted

Είναι εκτος nato δεν είναι κολλητάρια των Αμερικανων αλλα Japan,South Korea,Austrailia οποτε η επιλογή του θα είναι ακόμα πιο δυσάρεστο νέο για τους άλλους παραγωγους!!! cry

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

Επίσης θα συντάξουν έκθεση με το κόστος αγοράς και χρήσης για 30 χρόνια και για τα 4 αφη και θα την παρουσιάσουν για το δημοψήφισμα. Έτσι θα μάθουμε επιτέλους και εμείς ποσό πραγματικά κοστίζει και το f35 και το Rafale και το Eurofighter.
“The results, together with a complete risk analysis, will be incorporated into the appraisal report, which will compare the overall usefulness of each candidate with its acquisition and operations costs over a period of 30 years.”
http://www.defense-aerospace.com/articles-view/release/3/203640/swiss-complete-evaluation-of-four-new-fighter-candidate-aircraft.html

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Αχ και να διέρρεε κι αυτή η έκθεση, η πρώτη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.