Η Ελβετία ξεκίνησε το πρόγραμμα Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ελβετική κυβέρνηση έχει στείλει το RfP στις ενδιαφερόμενες χώρες οι εταιρείες των οποίων θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΝΜΑ της Ελβετίας, ανακοίνωσε στις 6 Ιουλίου 2018 το υπουργείο άμυνας της χώρας.

Το αίτημα υπεβλήθη προς τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ. Στον ελβετικό διαγωνισμό αναμένεται να πάρουν μέρος οι Airbus, Dassault, Saab, Boeing και Lockheed Martin με το EF-2000 Typhoon, Rafale, Gripen E/F, F/A-18 Super Hornet και F-35A αντίστοιχα. Η κατάθεση των εταιρικών προσφορών λήγει στα τέλη Ιανουαρίου 2019.

Υπό το πρόγραμμα Air2030, η Ελβετία σκοπεύει να δαπανήσει συνολικά $8,1 δις για νέα μαχητικά αεροσκάφη και Α/Α συστήματα, ποσό-ρεκόρ για εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία της χώρας.

Η Ελβετική Αεροπορία ζητά να μάθει προσφορές για 30 και για 40 μαχητικά αντίστοιχα. Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής προσφορών θα ακολουθήσει από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2019 αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων. Η τελική επιλογή θα γίνει το β΄ εξάμηνο του 2020.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Rafale vs super hornet μαλλον

x-m
Member
x-m

Λίγα μου φαίνονται τα προϋπολογισμένα κονδύλια για 30 και Α/Α, αλλά έτσι κι αλλιώς τι να τα κάνουν ; Για ωράριο 8-12 και 4-8 καθημερινά πλην Σαββάτου, Κυριακής θα τους έφταναν και μεταχειρισμένα F-16 ή Mirage 2000.

photographix
Member

ΞΑΝΑ?!

Panagiotis
Member
Panagiotis

Με τον τρόπο που δουλεύουν οι ιπτάμενοί τους δεν θα ήταν λίγο δύσκολο να πάρουν το F-35 και να αναπτύξουν τακτικές και δόγμααπό το 0?

photographix
Member

Ενα απο τα προβληματα τους ειναι οτι δεν εχουν κανει ακομη διαχωρισμο ποια θεματα δεν ειναι θεμα δημοψηφισματος. Κανουν δημοψηφισματα για ενα τεχνικο εξειδικευμενο θεμα οπως το ΝΜΑ. Το Gripen NG τους ηταν γαντι και πολυ τους ειναι κιολας.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Πρέπει να είναι ο πρώτος διαγωνισμός σε επαναπροκηρύξεις, τον θυμάμαι χρόνια να τρέχει, να επιλέγει και να ξανατρέχει. Νομίζω δεύτερος είναι των Ινδών και τρίτος των Βούλγαρων (των Ινδών δεν είναι τόσο οι επαναπροκηρύξεις αλλά το μάδημα της μαργαρίτας to rafale or not to rafale)