Σε εφαρμογή το σχέδιο «Δευκαλίων» στη Χαλκιδική, για συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

2
742
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε διαταγή χθες βράδυ, για ενεργοποίηση τμημάτων του σχεδίου «Δευκαλίων» που αφορά στη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν τη Χαλκιδική. Προηγήθηκε εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του σχεδίου «Δευκαλίων» τίθενται σε ετοιμότητα για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας προς τις αρχές, όπου και εφόσον ζητηθεί, εξειδικευμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως το Μηχανικό, η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ), η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ), η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα CHINOOK της Αεροπορίας Στρατού και προσωπικό για θέματα Διοικητικής Μέριμνας. Η συνδρομή αφορά, μεταξύ άλλων, και υποστήριξη στην αποκατάσταση υποδομών.

Ταυτόχρονα τίθενται, σε ετοιμότητα στρατιωτικά νοσοκομεία για την παροχή υγειονομικής υποστήριξης, εφόσον ζητηθεί.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής διατίθενται πέντε γεννήτριες για την κάλυψη των αναγκών αστυνομικών και πυροσβεστικών τμημάτων σε Νέα Μουδανιά, Νέα Καλλικράτεια, Νέο Μαρμαρά και Κασσάνδρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) θα έπρεπε να είναι στρατιωτική μονάδα; Μου μοιάζει εντελώς εντελώς ξένη μονάδα από την αποστολή των ενόπλων δυνάμεων. Δεν λεω να συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις αλλά παρόμοιες μονάδες θα έπρεπε να εντάσσονται σε άλλες υπηρεσίες

ShadowMan
Member
Noble Member
ShadowMan

σωστά η πολιτική προστασία επρεπε να εχει ολα τα απαραίτητα μέσα κατω απο τις αμεσες εντολες της. Ο στρατός φυσικά και να βοηθησει σε τετοιες καταστάσεις με ολα τα μεσα αλλά θα χαθουν στις διαταγές ετσι.