9.2 C
Athens
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Συνεργασία ANSYS και Πανεπιστημίου του Τέξας σε τεχνολογία Hypersonics

- Advertisement -

 
 
Το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Arlington (UTA) και η Ansys (NASDAQ: ANSS) αναπτύσσουν μια προηγμένη διαδικασία σχεδιασμού και ανάλυσης προκειμένου να επικυρώσουν μοντέλα συστημάτων της σημερινής και της επόμενης γενιάς υπερηχητικών αεροσκαφών της κυβέρνησης των ΗΠΑ.  Η Ansys είναι μια εταιρία που λειτουργεί στην Ελλάδα κέντρο Έρευνας και  Ανάπτυξης από τις αρχές του 2019,  μέσω της εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας Helic.
Η διαδικασία θα επιταχύνει σημαντικά την πιστοποίηση του κώδικα του λογισμικού προσομοίωσης, θα συμβάλλει στη μείωση των δαπανών ανάπτυξης υπερηχητικής τεχνολογίας και θα αυξήσει την παραγωγικότητας των μηχανικών.
Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και η NASA έχουν δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη υπερηχητικών αεροσκαφών υψηλών ταχυτήτων, διαστημοπλοίων και πυραύλων. Ωστόσο, η χρηματοδότηση ενδέχεται να μην είναι βιώσιμη, καθώς μία πρωτότυπη δοκιμαστική πτήση κοστίζει στους φορολογούμενους έως και 100 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη μηχανικών με εμπειρία σχεδίασης υπερηχητικών αεροσκαφών. Ενώ αυτοί οι παράγοντες έχουν επιβραδύνει την πρόοδο των υπερηχητικών πτήσεων, οι λύσεις προσομοίωσης της Ansys συμβάλλουν στην τόνωση της ανάπτυξης ενός ευρέως φάσματος τεχνολογιών υπερηχητικής, από συστήματα θερμικής προστασίας για την επανείσοδο διαστημικών σκαφών έως την τεχνολογία υπερηχητικής καύσης (scramjet) για υπερηχητικά ταξίδια.

Οι υψηλής πιστότητας επιλυτές της Ansys βασιζόμενοι στη φυσική, υποκινούν την πειραματική έρευνα υπερηχητικής τεχνολογίας – από την προσομοίωση του σχεδιασμού και την ανάλυση ανάμειξης αέρα και καυσίμου εντός του scramjet, έως τη μέτρηση της επίδρασης του θερμικού στρες στους αισθητήρες αεροσκαφών οι οποίοι λειτουργούν σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες. Προσομοιώνοντας αυτά τα συστήματα, οι ομάδες των μηχανικών μπορούν να εξοικονομήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από φυσικές δοκιμές πρωτοτύπων και να επεκτείνουν περαιτέρω την έρευνα και την ανάπτυξη χρησιμοποιώντας λιγότερους υπαλλήλους. Αφού «τρέξουν» τα μοντέλα υπερηχητικών συστημάτων της Ansys, οι μηχανικοί του UTA μπορούν να επαληθεύσουν την ακρίβεια του λογισμικού, πραγματοποιώντας φυσικές δοκιμές πτήσεων υψηλής ταχύτητας στην υπερσύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα υπερηχητικών αεροσκαφών του UTA – τη μόνη δομή του είδους που δημιουργήθηκε από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.
«Με βάση τη φυσική, ο έλεγχος και η επαλήθευση μοντέλων εξαρτημάτων μέσα σε μια αεροσήραγγα που λειτουργεί σε υπερηχητικές ταχύτητες και θερμοκρασίες, παρέχει ένα σημαντικό τεχνολογικό πλεονέκτημα για τους πελάτες μας, και μας οδηγεί στην ταχύτερη ανάπτυξη οικονομικά αποδοτικών λύσεων», δήλωσε ο Luca Maddalena, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Αεροδυναμικής του UTA και προσέθεσε «Η αεροδυναμική σήραγγα arc-jet του πανεπιστημίου, θα βοηθήσει στην επαλήθευση του λογισμικού της Ansys για υπερηχητικές εφαρμογές και θα ενισχύσει έρευνα αιχμής στην αεροθερμοδυναμική, στην πρόκληση του scramjet και πολλών άλλων».
«Οι κοινοί πελάτες μας στον τομέα της αεροδιαστημικής απαιτούν σημαντικές μειώσεις του χρόνου διάθεσης των προϊόντων στην αγορά, γεγονός που δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις για την κατασκευή πολύπλοκων υπερηχητικών οχημάτων», δήλωσε ο Prith Banerjee, επικεφαλής τεχνολογίας της Ansys, συμπληρώνοντος: «Συνεργαζόμενοι στενά με ένα από τα κορυφαία στην έρευνα υπερηχητικής πανεπιστήμια, οι συνδυασμένες δυνατότητές μας θα μετακινήσουν τα πρότυπα ανάπτυξης μακριά από τις ακριβές και μακροχρόνιες φυσικές δοκιμές πρωτοτύπων και θα προωθήσουν αποφασιστικά την ανάπτυξη των σημερινών και μελλοντικών υπερηχητικών αεροσκαφών».
 

Σχετικά με την Ansys

Αν έχετε δει ποτέ εκτόξευση πυραύλων, αν έχετε πετάξει με αεροπλάνο, έχετε οδηγήσει αυτοκίνητο, χρησιμοποιήσει υπολογιστή, αγγίξει μια κινητή συσκευή, διασχίσει μια γέφυρα ή έχετε χρησιμοποιήσει τεχνολογία wearable, πιθανότατα έχετε χρησιμοποιήσει ένα προϊόν για τη δημιουργία του οποίου το λογισμικό Ansys έπαιξε  κρίσιμο ρόλο. Η Ansys είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην μηχανική προσομοίωση. Μέσω της στρατηγικής μας για την Περιστατική Μηχανική Προσομοίωση, βοηθάμε τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο να προσφέρουν ριζικά καλύτερα προϊόντα στους πελάτες τους. Προσφέροντας το καλύτερο και ευρύτερο χαρτοφυλάκιο λογισμικού μηχανικής προσομοίωσης, τους βοηθάμε να λύσουν τις πιο περίπλοκες σχεδιαστικές προκλήσεις και να δημιουργήσουν προϊόντα που περιορίζονται μόνο από τη φαντασία. Η Ansys Ιδρύθηκε το 1970 και έχει την έδρα της νότια του Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανία στις ΗΠΑ. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ansys.com για περισσότερες πληροφορίες.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vtheofilis

Από τις ισχυρότερες σουίτες CAE λογισμικού. Να μην ήταν και τόσο αλμυρή στην τιμή…

Dimitris

Πλέον πάντως έχουν εξελιχθεί αρκετά τα open source προγράμματα. Εγώ έχω δουλέψει περισσότερο με ANSYS (APDL και CFX) αλλά άρχισα πλέον να μετακομίζω σε OpenFOAM και Calculix. Ο συνδιασμός τους με το FreeCAD δίνει πλέον αρκετή εργονομία.

vtheofilis

Και δουλεύει, όσον αφορά τους επιλυτές, με GPU της Νvidia μόνο, πράγμα που το καθιστά ακόμα πιο ακριβό…

Dimitris

Χώρια τις επιπλέον άδειες για distributed MPI και τις τεχνικές δυσκολίες που προκύπτουν.

Dimitris

Πολύ καλό το ANSYS αλλά ρε παιδιά, ακριβοί είστε. Κάντε κανα σκόντο..Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο πακέτο πεπερασμένων στοιχείων που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Πολλές έτοιμες λύσεις που μειώνουν τον χρόνο ανάπτυξης πολύπλοκων φυσικών μοντέλων σημαντικά.

alepapadop

Η ελληνική πρόταση στον χώρο των πεπερασμένων
https://www.beta-cae.com/

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καλόπιστη κριτική και μερικές διευκρινίσεις προς αποφυγή παρανοήσεων

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρηςπριν συνεχίσουμε με τη σειρά άρθρων για τον εκσυγχρονισμό των όλμων, με αφορμή σχόλια αναγνωστών, θα κάνουμε μια παρένθεση για κάποιες...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Το πρώτο F-16V ανοίγει φτερά και έπεται άμεση συνέχεια στα Viper!

20
Για πολλούς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16 Peace Xenia III και IV σε F-16V δεν είναι -ακόμη- κάτι το χειροπιαστό. Eντούτοις η διαδικασία...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Φεβρουάριος #393

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 June #373

Αγορά 2.29

Related News

ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο Ελληνικός Στρατός προχωρά σε περιορισμένη αναβάθμιση των ηλεκτροπτικών οδήγησης των Leopard 1A5

Όπως ανακοινώθηκε στον ιστότοπο του συστήματος "Διαύγεια", η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) προκήρυξε διαγωνισμό για την αξιολόγηση και τροποποίηση 190 παθητικών περισκοπίων...

Ολοκλήρωση παραδόσεων συστημάτων αυτοπροστασίας Trophy στον Στρατό των ΗΠΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου στις 6 Ιανουαρίου, από τις εταιρείες Leonardo DRS, Inc. και Rafael Advanced Defense Systems Ltd., οι παραδόσεις συστημάτων ενεργούς αυτοπροστασίας...

“Μαγνητική ασπίδα” για προστασία από σμήνη drone από εταιρεία στο Ντουμπάι

Η Cusp Technologies, μια εταιρεία προϊόντων τεχνολογίας με έδρα στο Ντουμπάι, ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό σύστημα που χρησιμοποιεί μαγνητικές ακτίνες σε πολλές εφαρμογές, μεταξύ των...