Καταπέλτης η Διεθνής Αμνηστία για τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας στη Συρία

37
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία και οι σύμμαχοί της Σύροι αντάρτες έχουν δείξει ελάχιστο σεβασμό για τις ζωές των αμάχων στη ΒΑ Συρία διαπράττοντας σοβαρές παραβιάσεις και εγκλήματα πολέμου, όπως δολοφονίες πολιτών και επιθέσεις με απαγορευμένα όπλα, επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία.

Η διεθνής μη κυβερνητική ανεξάρτητη οργάνωση έχει συλλέξει μαρτυρίες 17 ατόμων, αναλύσει οπτικοακουστικό υλικό και ελέγξει ιατρικές αναφορές και λοιπά έγγραφα, καταλήγοντας σε επιβαρυντικά στοιχεία, για την Άγκυρα, αδιάκριτων επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές, δολοφονιών και συνοπτικών εκτελέσεων, όπως στην περίπτωση της συροκουρδικής καταγωγής γυναίκας πολιτικού Χεβρίν Καλάφ από Σύρους αντάρτες.

Σε μια άλλη περίπτωση, μέλος της Ερυθράς Ημισελήνου περιέγραψε τις συνέπειες τουρκικής αεροπορικής επίθεσης στις 12 Οκτωβρίου, στην οποία δύο όπλα κατέληξαν κοντά σε σχολείο. Στο τελευταίο είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι. Από τα συντρίμμια τραβήχτηκαν 4 νεκρά σώματα, εκ των οποίων τα 2 άνηκαν σε παιδιά. Δεν κατορθώθηκε να αναγνωριστεί αν ήταν αγόρια ή κορίτσια, γιατί τα σώματα ήταν μαύρα και έμοιαζαν με κάρβουνο.

Όπως λέει ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Κούμι Ναϊντού, «η τουρκική στρατιωτική επίθεση στη ΒΑ Συρία έχει προκαλέσει χάος στις ζωές των Σύρων αμάχων που για μια φορά ξανά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ζουν σε διαρκή φόβο ενός αδιάκριτου βομβαρδισμού, απαγωγών και εκτελέσεων. Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έχουν δείξει μια εντελώς σκληρή περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων, εκτοξεύοντας παράνομες θανατηφόρες επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές που έχουν σκοτώσει και τραυματίσει πολίτες.

Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τις πράξεις των συριακών ενόπλων ομάδων που υποστηρίζει, εξοπλίζει και κατευθύνει. Μέχρι τώρα, η Τουρκία έχει δώσει σε αυτές τις ένοπλες ομάδες το ελεύθερο να διαπράττουν σοβαρές παρανομίες στο Αφρίν και αλλού. Ζητάμε από την Τουρκία ξανά να σταματήσει τις παραβιάσεις, να κρατήσει τους δράστες να λογοδοτήσουν και να προστατεύσει τους πολίτες που ζουν υπό τον έλεγχό τους. Η Τουρκία δεν μπορεί να αποφύγει την υπευθυνότητα αποδίδοντας τα εγκλήματα πολέμου σε ένοπλες ομάδες».

Σύμφωνα με κουρδικά στοιχεία είχαν πεθάνει τουλάχιστον 218 άμαχοι στη ΒΑ Συρία μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Κατά την τουρκική πλευρά, υπάρχουν 18 άμαχοι και 150 τραυματίες από επιθέσεις με όλμους που αποδίδονται στους Κούρδους. Τέλος, υπάρχουν φόβοι για την υποστήριξη 100.000 εκτοπισμένων, ενώ η συνέχιση του πολέμου θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό τους στις 300 χιλιάδες.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

It’s shocking!! I can’t believe all these crap!!

Dimitris
Member
Famed Member
Dimitris

Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο η στρατιωτική και οικονομική αδυναμία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Ας το καταλάβει αυτό η ελληνική κοινωνία πριν να είναι πολύ αργά.

George_K
Member
Famed Member
George_K

Τούρκοι…
σταθερή αξία…

Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

Το τουρκικό είναι το μόνο έθνος που έχει ξεπεράσει τη ναζιστική γερμανία στις εθνοκαθάρσεις και τα εγκλήματα πολέμου.
Τέτοια ανήθικη κυνική “συμπεριφορά” ως κράτος έναντι άλλων, δεν έχει επιδείξει κανένα άλλο, εκτός ίσως των ΗΠΑ.

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

Οι Έλληνες ήταν οι μόνες χώρες που κατέλαβαν τη ναζιστική Γερμανία για εθνοκάθαρση και εγκλήματα πολέμου.
Αυτή η ανήθικη κυνική συμπεριφορά davranış olarak ως κατάσταση εναντίον άλλων δεν έχει αποδειχθεί από κανένα άλλο εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
πώς …
Είναι αλήθεια τώρα …

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Οξύ οργανικό ψυχοσύνδρομο το κοινώς ονομαζόμενο ντελίριο.
Αλοπεριδόλη 20mg

Τυχερέ Μουστάφα , έχεις και δωρεάν διαγνώσεις.

filon26
Member
Famed Member
filon26

Χωρίς διάθεση να υπερασπιστώ τους Αμερικανούς, να σας θυμήσω πως και οι Ισπανοί εθνοκάθαρση έκαναν στην Καραϊβική και τη Νότιο Αμερική, οι Βρετανοί στην Β. Αμερική (αυτόχθονες Αμερικανοί) την Αυστραλία (Αβορίγινες) και τη Νότιο Αφρική (Μπόερς) , όπου και δημιουργήθηκαν τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην ιστορία, που αποτέλεσαν πρότυπο για τους Γερμανούς. Οι Βρετανοί (πάλι) κρατούσαν με το όπιο ολόκληρο των Κινεζικό πληθυσμό σε εξαθλίωση, οι Ολλανδοί έκαναν εθνοκάθαρση στις Ανατολικές Ινδίες, ο Στάλιν έκανε πολλαπλές εθνοκαθάρσεις εντός της ΕΣΣΔ, οι Ιάπωνες στην Μαντσουρία και την Κορέα, ο Μάο στην Κίνα αλλά και ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη, που “εξαφάνιστηκαν”… Read more »

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

@ Lefteris, Μήπως σου διαφεύγει ο «πατερούλης» Joseph Vissarionovich Dzhugashvili Stalin που – για ένα άρρωστο βίτσιο του – αποφάσισε να πεθάνουν 7,5 εκατομμύρια Ουκρανοί & Καζάκοι; Μήπως σου διαφεύγει πως το απόβρασμα αυτό έτσι για την πλάκα του, εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες 22 χιλιάδες Πολωνούς αιχμαλώτους στρατιώτες κι άλλες 250 χιλιάδες Πολωνούς αμάχους & 150 χιλιάδες Εβραίους αμάχους; Α, μην ξεχάσω και τουλάχιστο 2-3 εκατομμύρια νεκρούς Σοβιετικούς (τους ίδιους τους δικούς του δηλαδή) που εκτέλεσε ο «πατερούλης» βάσει ποσόστωσης για παραδειγματισμό – έτσι για να τους δείξει ποιος είναι το αφεντικό στη πόλη. Τελικό (ελάχιστο εκτιμώμενο) σκορ: Σχεδόν 10… Read more »

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

” Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έχουν δείξει μια εντελώς σκληρή περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων”
Σε δυο γραμμές η σημερινή Τουρκία.

KaizerAmstelVonLagerS
Member
Noble Member
KaizerAmstelVonLagerS

Τι να περιμενεις απο ενα κρατος του οποιου η μονη συνεισφορα στον παγκοσμιο πολιτισμο ειναι…ο μπακλαβας….ανεπτυγμενο παρακαλω στις κουζινες του παλατιου ως δωρο του Σουλτανου….στους γενιτσαρους.

Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε αναφορά για “μελόπιτα”, είχαν αναπτύξει την μελισσοκομία και την καλλιέργεια σιτηρών.
Πότε τα είχαν αυτά οι μογγόλοι που τους αποδίδουμε και τον μπακλαβά;
Είναι ένα μιαρό έθνος, δεν έχουν απολύτως τίποτα να επιδείξουν δικό τους.

KaizerAmstelVonLagerS
Member
Noble Member
KaizerAmstelVonLagerS

Αλλο μελοπιτα..αλλο ο μπακλαβας.Ψαξτο.Εκανε πολλα η αρχαια Ελλαδα αλλα δεν τα εκανε ολα.

filon26
Member
Famed Member
filon26

Οι Τούρκοι, ως νομαδικό φύλο, δεν θα μπορούσαν να αναπτύξουν πολιτισμό. Αυτό προϋποθέτει δέσιμο με τη γη, γραπτό λόγο, θρησκεία, καλλιέργειες, κατασκευές, παράδοση. Όλα αυτά απαιτούν μια χρονική συνέχεια σε ένα γεωγραφικό χώρο. Η μοίρα των νομαδικών φυλών, είναι να επιβιώνουν ως άρπαγες και να αποκτούν στοιχεία πολιτισμού από τους πληθυσμούς που κατακτούν. Για την μελισσοκομία βέβαια και τα σιτηρά, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Η επίδραση των πολιτισμών της Μ.Ανατολής (στην οποία οι Τούρκοι έφτασαν πολύ αργότερα) ήταν τεράστια στην ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού. Το βασικότερο χαρακτηριστικό του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, υπήρξε κυρίως η απαράμιλλη ικανότητα να υιοθετούν, να… Read more »

KAPGAN
Guest

Pelasglar, who makes Athens, speaks Turkish. They are pre-Turk. (Source language example; Latin historian Varro),
The people of etruscan living in northern Italy are pre-Turks.
This is evidenced by his DNA analysis of Italian universities.The use of Etruscan alphabets is a typical pre-Turkish alphabet.
The language of all written works from Etruscan civilization to the present day has been read in Turkish.

Explore the Turkish Khaganat period in 581
They have alphabets and religions unique to Turkish pagan period;
https://www.youtube.com/watch?v=YBavaHkfHzY

https://www.youtube.com/watch?v=bcoWHAP_JlE

They have strong traditions. They are due to state and military traditions; they have established many different states and empires in very different lands.

https://www.youtube.com/watch?v=8dqAgjGyz_o&t=11s

randomname
Member
Noble Member
randomname

Biggest bunch of bullshit ever written.

KAPGAN
Guest

As a method of refuting existing evidence; absurd hmm hmm really a very scientific method

Shadowfax
Member
Noble Member
Shadowfax

Existing evidence? Since when is YouTube scientific evidence?
seriously? a TRT documentary and a film???
And who the hell is archeologist(???) Bekmuhammed Nurmuhammedoğlu?

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Φίλε μην προσπαθείς με λογικά επιχειρήματα να πείσεις αυτόν που έχει διακόψει κάθε σχέση με την λογική.

KAPGAN
Guest

Why are you all angry? Oh okay now I get it, I know it’s the Allegory of the Cave, or Plato’s Cave Sample; Latin historian Varro says that the pelasgs call the small mountains “TEPEA”.oh The Turks call the small mountains ” TEPE ” Moreover, the Turks who do not know what is Greek in Asia call the small mountains “TEPE” limni island tombstone is written in Turkish Turkish alphabet. Would you like me to tell you what it says there? https://onturk.org/2011/04/23/limni-adasinda-on-turkler/ Limni Island alphabet and Orkhon Turkish obelisk comparison https://tr.pinterest.com/pin/502995852108349675/?lp=true I also read Etruscans’ writings in Turkish https://www.theguardian.com/world/2007/jun/18/italy.johnhooper https://www.sciencedaily.com/releases/2007/06/070616191637.htm… Read more »

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Learn your history from university press, not turknet.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Captain Gangan αν δεν έχεις εδραιωμένη ψύχωση σίγουρα οδεύεις προς αυτήν.
Αν σε λίγο αρχίζει να σου μιλάει ο Θεός τότε θα έχεις πάρει τον δρόμο που δεν έχει επιστροφή.

KAPGAN
Guest

Dear, My_name_is_Nobody Did I hear it wrong?
Why do you claim that the Spartans are not of Greek origin?

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Ναι Captain σωστά κατάλαβες.
oι Σπαρτιάτες έχουν καταγωγή απο τον Άλφα του Κενταύρου.

KAPGAN
Guest

Leaving aside the literary tales.
You are right they are ancient Albanian-Doris (Spartans)

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Who claims that Spartans are not of Greek origin? Some videos from YouTube? Oh nice source, So let’s burn all the history books and base our knowledge on YouTube right? Below I post you a site wich is far from being written by Greeks https://www.britannica.com/topic/Dorian And a post for the Turkish origin https://www.britannica.com/topic/Turkic-peoples I could post you various of sites from all over the world , but when someone wants to learn he should make a search of his own, then again you could live in your pink cloud were all people are of Turkish origin and Turkey is a… Read more »

KAPGAN
Guest

Kimmon,
Your article confirms me;

Doric tribes come from northern Europe, plundering and occupying what is now called Greece, then they build placements.
Dor ‘came to today’s Greece as three tribes

From Homer’s Odysseia; Here the information of the Dori is given as follows; Tır There is a language mixed here: the Akhalar, the great Eteocretes, the Kydons and the Doras and the divine Pelasgs.

Which of these peoples speak different languages, which part is Greek?

The slaves of the Dor, who were the helots?

filon26
Member
Famed Member
filon26

İyi günler γείτονα Αν έχετε χρόνο για διάβασμα: 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25898006 (The genetic legacy of the expansion of Turkic-speaking nomads across Eurasia) 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21917723 (The Caucasus as an asymmetric semipermeable barrier to ancient human migrations) Κρίνω πιο σωστό να σας δώσω τους συνδέσμους για να μην σκεφθείτε πως απομονώνω αποσπάσματα που ενισχύουν την δική μου άποψη. Αν πάλι δεν έχετε χρόνο, διαβάστε το συμπέρασμα της ομάδας των γενετιστών: The origin and early dispersal history of the Turkic peoples is disputed, with candidates for their ancient homeland ranging from the Transcaspian steppe to Manchuria in Northeast Asia. Previous genetic studies have not… Read more »

KAPGAN
Guest

Nice article but focuses only on one point. History is a whole, if you focus on a single chapter, you get the manipulation you want. Connected culture is already first appeared in the forests of northern Siberia. Then it moves to Eurasia and the first Turkish state is established in that region. According to your logic; All the Greek people were ruled by the Ottoman Turks for only 400 years. This roughly means 4 generations without interruption. Why do you think all Greece can’t speak Turkish today? According to your logic; all middle east must be speaking Turkish? Iran was… Read more »

filon26
Member
Famed Member
filon26

Αγαπητέ φίλε δεν παρέθεσα συμπεράσματα δικά μου, αλλά του γενετιστή Bayazit Yunusbayev που δημοσιεύονται στην βάση του ΝΗΙ, κατά συνέπεια έχουν λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα από κάποια βίντεο στο Youtube, ελπίζω να συμφωνείτε με αυτό τουλάχιστον. Τώρα για τα ερωτήματά σας, ενώ είναι λογικοφανή, κάνετε ένα βασικό λάθος. Συγκρίνετε ένα εθνικό κράτος (με εθνική ταυτότητα, γλώσσα και θρησκεία) με μια αυτοκρατορία. Ο λόγος για τον οποίο όλοι οι υποτελείς στην Οθωμανική αυτοκρατορία σήμερα δεν μιλούν την Τουρκική γλώσσα, είναι επειδή δεν την μιλούσαν ούτε τότε, όπως και οι υποτελείς στην Ρωμαική αυτοκρατορία, δεν μιλούσαν μεταξύ τους λατινικά, τα χρησιμοποιούσαν όμως ως… Read more »

KAPGAN
Guest

filon26 answer track 1 Most of the inferences about the Ottoman Empire are wrong. Firstly, Byzantine historians, when the Turks came to Anatolia; other nations stand against them as small islets. It is a Turkish tradition that establishes the state and gives it its name; Like Osman or Seljuk At the beginning Osman was the border guard of the Seljuk state. When the Turkish Seljuk state disintegrated, many Turkish principalities appeared in Anatolia. they all had their own war lord and army Principality Capital Alâiye Beyliği Alanya Aydınoğulları Beyliği Candaroğulları Kastamonu Canik Samsun Çobanoğulları Kastamonu Dulkadiroğulları Elbistan sonra Kahramanmaraş Erzincan… Read more »

KAPGAN
Guest

filon26 answer track 2 He knew that he had no chance with only 400 loyal border guard armies and their families under the administration of ATAMAN. Beyond all this, ATAMAN was not attached to a noble Turkish lineage. he was not a member of the wolf dynasty carrying holy blood, and had no chance against the members of this family in Anatolia. Ataman followed General Selçuk, the founder of the Seljuk State who followed the road. He said: I became a Muslim. I no longer recognize these pagan traditions (wolf dynasty). At the end of the day, other Turkish directors… Read more »

KAPGAN
Guest

filon26 answer track 3 All the Turks went to Timur’s side on the battlefield; As planned before the war … Ottoman sultan; Lightning Bayezid on the battlefield remained alone with only loyal janissaries. They did not escape, the janissaries, as they were trained, protected Sultan Bayezid from other Turks. However, at the end of the day; All the janissaries were torn apart by the Turks. Even after they died, their bodies continued to disintegrate Bayezid was beaten by other Turks. He was humiliated for having mixed blood. (because his mother was Greek) Then he was delivered to Timur The hostility… Read more »

KAPGAN
Guest

filon26 answer 4 After the Ottoman disintegration ”How happy is the one who says I am a Turk” This is not to create a new nation in Turkey. He states that only Greek, Armenian and Iranian minorities belong to the state. these minorities still exist today One of the oldest nationalist texts in the world today belongs to the Turks. Text Name Bilge Khan, Turkish law. It is written in stone, written in Turkish and classical Turkish alphabet. You don’t know, you’re just practicing. You are not even aware of the existence of a Turkish state before Islam. Even before… Read more »

4Horsemen
Member
Active Member
4Horsemen

Εξ ου και η ρήση: “Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο…”

TheOutsider
Guest
TheOutsider

Everyday I see Greek identity being built on hatred of Turks, this is what small countries do when they are dealing with a larger country. Stop thinking that you are better than everybody else and have respect for your “enemies”.

KAPGAN
Guest

I wish someone had warned them before that the Red Crescent was a Turkish charity and its headquarters was in Istanbul.At least the report would be less nonsense unamused

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Αν πληρώνεσαι με το μέγεθος της ανοησίας που γράφεις, όσα λεφτά και να σου δίνουν είναι λίγα.