Συρία: Η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε πυραύλους προερχόμενους από το Ισραήλ

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στόχος ήταν αποθήκες με εφόδια που στέλνει η Χεζμπολάχ στον Άσαντ. Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας αναχαίτισε πυραύλους προερχόμενους από το Ισραήλ, οι οποίοι στοχοθέτησαν θέσεις εντός του συριακού εδάφους, μετέδωσαν τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τέσσερις πύραυλοι κρουζ πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκαν προς τη Συρία, σύμφωνα με μια πηγή των συμμαχικών δυνάμεων που στηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Ισραήλ έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες πυραύλους προς τη Συρία τα τελευταία χρόνια, με στόχο τις θέσεις των ιρανικών δυνάμεων αλλά και αποθήκες με εφόδια που στέλνει η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ για τις δυνάμεις του Άσαντ.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
jimeta
Guest
jimeta

Και ύστερα ξυπνήσανε.

ThanosD
Member
Active Member
ThanosD

Πεδίο εξέλιξης όπλων λαμπρό.Η συνέχεια θα δώσει βελτιωμένα συστήματα Α/Α στη Ρωσία και πιο βελτιωμένους Α/Ε για το Ισραήλ.Και στον τομέα των οπλικών συστημάτων και αισθητήρων αλλά και σε τακτικές χρήσης αμφοτέρων.Σπάνια ευκαιρία με σχετική ασφάλεια αφού είναι προσεκτικοί και οι δύο πλευρές.Δεν προκύπτει όμως οτι η εξαπόλυση εκατοντάδων πυραύλων απο το Ισραήλ έχει εμποδίσει καταλυτικά την εισροή εφοδίων από το Ιράν.Γιατι σίγουρα εφαρμόζονται τεχνικές παραπλάνησης .και εικονικών μεταφορών και αποθήκευσης.των εφοδίων.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

“Δεν προκύπτει όμως οτι η εξαπόλυση εκατοντάδων πυραύλων απο το Ισραήλ έχει εμποδίσει καταλυτικά την εισροή εφοδίων από το Ιράν.”

Κυρίως φαίνεται από το ότι ακόμη αναγκάζονται να κάνουν αυτές τις αποστολές!!! razz

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Πρέπει να πω πως γενικά έχω ψιλοεκπλαγεί από τα όσα (τα αξιόπιστα, όχι τις μπουρδολογίες) νέα έρχονται από τη Συρία σχετικά με καταρρίψεις πυραύλων standoff. Τα ιστορικά θεμέλιά τους (κυρίως στο πρόγραμμα TLAM) τέθηκαν υπό το συμπέρασμα ότι η πολύ χαμηλή τους πτήση και το μικρό ίχνος (όχι μόνο το RCS – τα βλήματα αυτά κατά κανόνα δεν εκπέμπουν τίποτε με ανιχνεύσιμο τρόπο, δεν εξαρτώνται ηλεκτρονικά από το α/φος φορέα, και βρίσκονται εκτός περιοχών ευρείας κάλυψης εχθρικών αισθητήρων άρα αν δεν ξέρεις με ακρίβεια ελάχιστων χλμ που θα βρίσκονται -πράγμα δύσκολο- αδυνατείς να τα παρεμβάλεις) θα απέτρεπε θεμελιωδώς την έγκαιρη… Read more »