23.8 C
Athens
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική MEDIA VIDEO Συριακά MiG-21: Τα Σκυλιά του Πολέμου (βίντεο)

Συριακά MiG-21: Τα Σκυλιά του Πολέμου (βίντεο)

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μερικά αεροπλάνα δεν σταματούν να πολεμούν. Η είδηση της ενδεχόμενης παραχώρησης πλεονάζοντος αριθμού αιγυπτιακών MiG-21 στην Συρία, όπως διαβάσατε σε πρόσφατη ανάρτησή μας, θύμισε κάτι που πολλοί ίσως έχουν ξεχάσει: ότι η Συριακή Αεροπορία πολέμησε αντικαθεστωτικούς αντάρτες και τζιχαντιστές με ένα μαχητικό σχεδιασμένο πριν από 65 χρόνια.

Οι επιχειρήσεις του τύπου έδειξαν ότι η «Μπαλαλάικα» –προσωνύμιο που έδωσαν οι Ρώσοι λόγω της ομοιότητας της πτέρυγας δέλτα του ‘Fishbed’ με το σχήμα του ρωσικού παραδοσιακού οργάνου– «παίζει» δυνατά ακόμα και σήμερα. Τα MiG-21ΜF/bis ‘Fishbed –J’ που πετούν οι Σύριοι σε αποστολές προσβολής επιγείων στόχων φέρουν συνήθως τέσσερις βόμβες FAB-500 των 1.100 λιβρών είτε καλάθους ρουκετών UB-16-57 UM, UB-32 ή… ό,τι υπάρχει διαθέσιμο. Και αν ο εχθρός δεν έχει βαριά αντιαεροπορικά ή φορητούς πυραύλους ΜANPADS, αυτά τα παλιά τζετ μπορούν να είναι πολύ επικίνδυνα.

Οι χειριστές χαρακτηρίζουν το «αγαπημένο τους» MiG-21 ως «εξαιρετικά αξιόπιστο, ισχυρό και ασφαλές» αεροπλάνο. Οι Αμερικανοί, οι οποίοι δοκίμασαν αρκετά ‘Fishbed’ που έφθασαν στα χέρια τους από διάφορες πηγές, έχουν να λένε για την απλότητα του τύπου. «Αρκεί να το είχες φουλαρισμένο κι αυτό πήγαινε… Το έβγαζες από το υπόστεγο και το έβαζες μπροστά» θυμάται ένας υπόλογος που δούλεψε σε αυτά.

Η τυπική συντήρηση συνίστατο στην αλλαγή ελαίου, φρένων και τροχών κάθε 50 εξόδους. «Με ένα σετ μετρικών εργαλείων του εμπορίου μπορούσες να κάνεις πολλά σ’ αυτό το αεροπλανάκι» προσθέτει. Και σε έναν πόλεμο η απλότητα και η αξιοπιστία μιας σχεδίασης μπορεί να κερδίσει μάχες.

Η Συριακή Αεροπορία άλλωστε δεν είχε και πολλά περιθώρια –για τις ανάγκες του πολέμου χρησιμοποίησε όχι μόνο αναχαιτιστικά MiG-23ML/MF και MiG-29 σε προσβολές στόχων εδάφους αλλά μέχρι και οπλισμένα εκπαιδευτικά L-39. Στο απόγειο των αεροπορικών επιχειρήσεων οι πιλότοι των MiG-21 πετούσαν κατά μέσον όρο τρείς με τέσσερεις εξόδους ημερησίως. Για την επάνδρωση των αεροσκαφών είχαν ανακληθεί και χειριστές που υπηρετούσαν τότε σε άλλες θέσεις ενώ για τον εξοπλισμό τους λέγεται ότι «άδειασαν αποθήκες».

Οι Ρώσοι που αναπτύχθηκαν στην Συρία για να βοηθήσουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσσαντ να παραμείνει στην εξουσία, εντυπωσιάστηκαν βλέποντας MiG-21 να πετούν πολεμικές αποστολές. Στην πατρίδα τους τα εμβληματικά αυτά μαχητικά του Ψυχρού Πολέμου βρίσκονται εδώ και δεκαετίες σε Μουσεία ή τοποθετημένα σε πυλώνες για να θυμίζουν την «δόξα των σοβιετικών φτερών». Στην Συρία η «δόξα» κερδίζεται με αίμα.

Τα συριακά MiG-21 χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορα μέτωπα, συχνά ταυτόχρονα, χτυπώντας αντάρτες αλλά και αμάχους. Οι προσβολές γίνονταν συνήθως από ύψος μεγαλύτερο των 14.700 ποδών για ασφάλεια, ωστόσο για μεγαλύτερη ακρίβεια οι πιλότοι κατέβαιναν και πιο χαμηλά. Αυτό ορισμένες φορές είχε και το ανάλογο τίμημα.

Στις 4 Νοεμβρίου 2015 ένα μαχητικό από την αεροπορική βάση Χάμα που επιχειρούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από περιοχή που ήλεγχαν οι αντάρτες χτυπήθηκε, πιθανότατα από MANPADS, χωρίς να καταρριφθεί άμεσα. Ο πιλότος παρέμεινε στο αεροπλάνο προσπαθώντας να φθάσει ως την βάση του αλλά δεν τα κατάφερε. Το πτώμα του και τα συντρίμμια από το αεροπλάνο εντοπίστηκαν αργότερα από κυβερνητικούς στρατιώτες… Δεν ήταν το μόνο που χάθηκε.

Το MiG-21 δοκιμάστηκε σκληρά στον συριακό εμφύλιο και οι απώλειες –για διάφορους λόγους– απομείωσαν τον στόλο των ‘Fishbed’. Θα είχε απομειωθεί περισσότερο αν δεν ήταν το επισκευαστικό κέντρο στην αεροπορική βάση αλ-Νέιραμπ, στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, όπου το προσωπικό έκανε θαύματα αποδίδοντας περίπου 20 αεροσκάφη (μεταξύ αυτών και MiG-21) συντηρημένα και έτοιμα για επιχειρήσεις.

Επίσης, με οικονομική βοήθεια και συμβουλές από το Ιράν, η Συριακή Αεροπορία δημιούργησε επιπλέον εγκαταστάσεις συντήρησης/επισκευών και σε άλλες αεροπορικές βάσεις. Χρησιμοποιώντας συγκροτήματα και απάρτια αεροσκαφών που δεν χρησιμοποιούντο καθώς και ανταλλακτικά από το εξωτερικό, οι Σύριοι τεχνικοί κατάφεραν να συναρμολογήσουν έναν αριθμό πλήρως επιχειρησιακών αεροσκαφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να «αξιοποιήσουν» ορισμένα αεροσκάφη που βρήκαν σε βάσεις τις οποίες κατέλαβαν. Μαρτυρίες έκαναν λόγο για τζετ στην αεροπορική βάση αλ Ζίρα, έξω από Χαλέπι, τα οποία πετούσαν πρώην πιλότοι της Ιρακινής Αεροπορίας που είχαν προσχωρήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Μάλιστα λέγεται ότι οι εν λόγω χειριστές είχαν αρχίσει να εκπαιδεύουν νέους πιλότους ωστόσο η «Αεροπορία» του ISIS δεν μακροημέρευσε. Οι φανατικοί ισλαμιστές ήταν καλύτεροι στο να καταστρέφουν αεροπλάνα στο έδαφος παρά να τα πετούν. Το γεγονός πάντως ότι οι τζιχαντιστές βρέθηκαν πολύ κοντά στο να αποκτήσουν «αεροπορικό βραχίονα» είχε προβληματίσει τότε αρκετούς.

Τα ‘Fishbed’ που σύμφωνα με δημοσιεύματα ενδιαφέρεται να αποκτήσει από την Αίγυπτο η Συριακή Αεροπορία προορίζονται προφανώς για την αναπλήρωση απωλειών από επίγεια πυρά ή επιχειρησιακά ατυχήματα προκειμένου ο τύπος να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτή την δύσκολη, για τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, περίοδο. Άλλωστε ο πόλεμος δεν τελείωσε ακόμα.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

7 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
chikichiki

The MiG that keeps on giving.

Nikolaos

Είναι συναρπαστικό να τα βλέπουμε ακόμη σε δράση … 57 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη υπερπόντια επιχειρησιακή τους ανάπτυξη (32ο Σύνταγμα Μαχητικών της Φρουράς “Βιλένσκυ”, παρασημοφορημένο με το Τάγμα του Λένιν και το Τάγμα του Κουτούζωφ, η ελίτ της ΕΣΣΔ, MiG-21F-13, Ιούλιος 1962, μια μοίρα στην Ινδονησία για υποστήριξη του Σουκάρνο και οι υπόλοιπες στη Σάντα Κλάρα της Κούβας, για κάλυψη της εγκατάστασης των πυραύλων)! Ένας θρύλος της αεροπορίας! Θα άξιζε κάποιος να μπει στον κόπο (αν υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα στοιχεία) να διαπιστώσει ποιο το πλέον μπαρουτοκαπνισμένο τζετ της ιστορίας (σε πολεμικές ώρες πτήσεως), λογικά τα Phantom, MiG-21, Mirage III/5,… Read more »

Apostolis

Εντυπωση μου κανει η κοντινη φωτο στις βομβες που μοιαζουν πολυ παλιες με σκουρια.Πρεπει να εχουν ριξει τα παντα.

My_name_is_Nobody

D.I.Y.

Nikolaos

Και τώρα παράγονται οι απίθανες αυτές βαρελοειδείς βόμβες στη Ρωσία. Μόνο στα 1000 κιλά βγάζουν μια που μοιάζει με την Μ117 των 750 λιβρών, αλλά με δακτύλιο στα πίσω πτερύγια.
Όσο για τη σκουριά, έχω δει Μ117 κατά εκατοντάδες σε ημιυπαίθρια ammunition dumps της ΠΑ σε παρόμοια κατάσταση , είναι επιφανειακή σκουριά, το ζητούμενο είναι να μην εκτεθεί η γομωση, και βέβαια να μπορεί να βιδωθεί ο πυροσωλήνας χωρίς πρόβλημα.

My_name_is_Nobody

To DIY το έγραψα όχι για την σκουριά αλλά για την ποιότητα των συγκολλήσεων που δείχνει να είναι επιπέδου συνεργείου γειτονιάς και όχι εργοστασίου. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση δίνει.comment image

Δες λίγο και το κράνος του πιλότου και πως έχει στερεωθεί το αλεξήλιο.comment image

Nikolaos

Πράγματι, είναι δουλειά του κ@@@@ που γίνεται τοπικά, πάνω στο σοβιετικό πρότυπο. Ακόμη και ο κρουστικός πυροσωλήνας τελείως πρωτόγονος είναι … Θα ήμουν περίεργος να δω τα βαλλιστικά χαρακτηριστικά αυτού του απίθανου βαρελιού στην πράξη …

Το Σχόλιο της Ημέρας

Karel Doorman ή M class για το ΠΝ, ίσως η καλύτερη και εκσυγχρονισμένη “ενδιάμεση λύση” που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά και η...

 Οι φίλοι μας αναγνώστες θυμούνται όλες τις παρουσιάσεις που έχουμε κάνει σε πλοία που πιθανόν να ενδιέφεραν το ΠΝ. Βλέποντας αρκετά νωρίς πως το...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τα 6 ελληνικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα έρθουν το 2022

30
Τα 6 ελληνικά μαχητικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα φτάσουν στη χώρα μας το 2022, σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο Vincent Lamigeon.https://twitter.com/VincentLamigeon/status/1306206249361510400Όπως επισημαίνει ο...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 June

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 February

Αγορά 3.99

Related News

Νέα επιθετικά ελικόπτερα για τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ

Τα πρώτα από τα νέα επιθετικά τους ελικόπτερα παρέλαβε η 773 Μοίρα ελαφρών επιθετικών ελικοπτέρων νωρίτερα φέτος, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Σώματος Πεζοναυτών των...

Οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι στο εξής θα «τιμωρούν» όποιον «παραβιάζει» τις «κυρώσεις του ΟΗΕ»

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο υποστήριξε χθες Σάββατο ότι οι κυρώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν...

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στρατηγικής σημασίας η συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ Ελλάδα και η Γαλλία έχουν κατακτήσει τον τίτλο των στρατηγικών εταίρων και στρατηγικών συμμάχων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αμέσως μετά...

Μ. Σχοινάς: Θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία, αν δεν παγιωθούν οι κινήσεις αποκλιμάκωσης

ΑΠΕ-ΜΠΕΣτη νέα πολιτική για το μεταναστευτικό, που πρέπει να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ταμείο Ανάκαμψης, τη στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και ειδικότερα...

“Red-on-Red”: Ρωσικό άρμα Τ-90Α χτυπήθηκε κατά λάθος σε ασκήσεις του Ρωσικού Στρατού

Ρωσικό άρμα Τ-90Α χτυπήθηκε και καταστράφηκε από αντιαρματικό πύραυλο στη διάρκεια ασκήσεων του Ρωσικού Στρατού.https://www.ptisidiastima.com/mig-31-shot-down-not-accident/To άρμα μάχης λάμβανε μέρος σε τακτικές ασκήσεις του ρωσικού...
- Advertisement -