ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Το άρμα μάχης T-80UD της Κυπριακής Εθνοφρουράς

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Κείμενο: Τάσος Τσιπλάκος

H απόκτηση ρωσικών αρμάτων μάχης από την Εθνική Φρουρά και μάλιστα των υπερσύχρονων T-80 αποτέλεσε σίγουρα μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. O συνδυασμός τους με τα επίσης πρόσφατα αποκτηθέντα BMP-3 αποτέλεσε ένα σημαντικότατο βήμα της αμυντικής θωράκισης της Κύπρου έναντι των στρατευμάτων κατοχής.

H αγορά των T-80 αποτελεί χωρίς αμφιβολία αποφασιστικό βήμα προς την ανατροπή της ομηρείας της Κύπρου από τις πολυαριθμότερες και καλύτερα εξοπλισμένες δυνάμεις του «Αττίλα» και εντάσσεται, όπως είναι γνωστό στα πλαίσια ενός ευρύτερου εξοπλιστικού προγράμματος που έχει εξαγγείλει η κυπριακή κυβέρνηση.

Αμερικανοί στρατιώτες δοκιμάζουν νοτιοκορεατικά άρματα μάχης T-80U

Δεν είναι έτσι περίεργο ότι η τουρκική πλευρά προσπάθησε να ματαιώσει την άφιξη των αρμάτων μάχης στο νησί, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλήσει ότι θα βυθίσει τα πλοία που θα τα μετέφεραν. Παρόλα αυτά τα T-80 έφτασαν στην Κύπρο και παρέλασαν μάλιστα πρώτη φορά την 1η Οκτωβρίου 1996 στον εορτασμό της ανεξαρτησίας. Λίγο αργότερα μάλιστα έλαβαν μέρος όπως είχαμε γράψει και σε μεγάλη άσκηση της Ε.Φ.

Το ρωσικό άρμα…

Το T-80UD που αποκτήθηκε από την Κύπρο είναι η έκδοση του T-80U (U=Uluchseniye-Βελτιωμένο) με ντιζελοκινητήρα αντί του στροβιλοκινητήρα που διαθέτει το δεύτερο. O εξακύλινδρος αυτός κινητήρας παράγει 1.000 ίππους και προσδίδει στο άρμα μάχης μεγαλύτερη αυτονομία απ’ ό,τι ο στροβιλοκινητήρας.

Δημόσια εμφάνιση του άρματος μάχης T-80BVM (εικόνες)

H παραγωγή του ξεκίνησε το 1986 στα εργοστάσια V.A. Malishev υπό την επίβλεψη του σχεδιαστικού γραφείου A.A. Morozov. H απαγωγή των καυσαερίων του κινητήρα γίνεται από το κάτω και πίσω μέρος του άρματος, ώστε να μειώνεται όσο είναι δυνατόν το θερμικό ίχνος του οχήματος.

T-80, το τανκ που βάλλει μέχρι και… κούτσουρα! (βίντεο)  

Το βάρος μάχης είναι μόλις 46 τόνοι, που αντικατοπτρίζουν τη ρωσική σχολή σχεδίασης αρμάτων, όπου από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο παρουσίασε οχήματα με μικρό μέγεθος και βάρος. H ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το T-80UD είναι 70 χλμ./ώρα σε δρόμο και η μέγιστη ακτίνα δράσης φτάνει τα 450 χιλιόμετρα. Το σύστημα ανάρτησης αποτελείται από ανεξάρτητες ράβδους στρέψης με τηλεσκοπικούς αποσβεστήρες κραδασμών στον πρώτο, δεύτερο και έκτο εδάφιο τροχό. Κάθε ερπύστρια αποτελείται από 80 μέρη με ελαστικά

πέλματα.

Το λειόκανο πυροβόλο 2A46M1 των 125 χιλιοστών είναι η εξελιγμένη έκδοση του 2A46 που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στα T-72. Διαθέτει σταθεροποίηση τους δύο άξονες, φέρει θερμικό κάλυμμα στην κάνη και ο κυλινδρικός εξαγωγέας αερίων βρίσκεται τοποθετημένος στο μέσον περίπου του μήκους της.

Τον οπλισμό του άρματος συμπληρώνουν το συζυγές πολυβόλο PKT των 7,62 χιλιοστών, το πολυβόλο NSVT των 12,7 χιλ. στη θυρίδα του αρχηγού πληρώματος και οι οκτώ εκτοξευτές καπνογόνων Tutscha 902B των 81 χιλιοστών που μπορούν να καλύψουν το άρμα με προπέτασμα καπνού (προσφέροντας προστασία στο ορατό και το υπέρυθρο φάσμα) μήκους 250-300 μ. και πλάτους 100 μ.

Η Ρωσία εκσυγχρονίζει τα T-80

Το άρμα διαθέτει αυτόματο σύστημα γέμισης του πυροβόλου που τροφοδοτείται από τις 28 οβίδες που είναι φορτωμένες σ’ αυτό. Το σύνολο των πυρομαχικών τού κυρίως πυροβόλου που φέρονται επί του οχήματος είναι 45. Εκτός από τα συμβατικά πυρομαχικά που μπορεί να βάλει το άρμα, το πυροβόλο αποτελεί και εκτοξευτής του κατευθυνόμενου με κατάδειξη λέιζερ αντιαρματικού βλήματος Reflex 9K119 (αντί του παλαιότερου Kobra).

H προσθήκη του πυραύλου αυτού στο οπλοστάσιο του T-80 αποτελεί σημαντική βελτίωση των δυνατοτήτων του άρματος. Όπως είναι γνωστό η διασπορά των βολών των λιόκανων πυροβόλων είναι σημαντικά μεγαλύτερη αυτών με ραβδωτή κάνη πέρα από τα 2.000 περίπου μέτρα. Έτσι το βλήμα 9K119 επεκτείνει την ακρίβεια βολής και πέρα από τα 2 χιλιόμετρα δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα του T-80 έναντι των αντιπάλων του.

Το δραστικό βελληνεκές του 2A46M1 αναφέρεται σαν 4 χιλιόμετρα για βλήματα APDF και 5  χιλιόμετρα για βλήματα HEAT/HE. Σε νυχτερινό αγώνα η ακτίνα προσβολής στόχων μειώνεται στα 1.300 μέτρα που αποτελούν και τα όρια του υπέρυθρου συστήματος πρόσκτησης/σκόπευσης.

H προστασία του άρματος συνίσταται από το συμπαγή θώρακα και τα δεύτερης γενιάς πλακίδια ενεργής θωράκισης KOntakt-5 σε συνδυασμό με συμπαγείς ελαστικές ποδιές στα «τυφλά» μέρη του πύργου και στο κάτω και εμπρός μέρος του πήγματος.

Τα ρωσικά Τ-80BVM αποκτούν δυνατότητα βολής βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου

Το εσωτερικό του πύργου φέρει επένδυση από «πλαστική θωράκιση» για την προστασία του πληρώματος από τη διασπορά θραυσμάτων, ενώ το κάλυμμα αυτό πιστεύεται ότι είχε σχεδιαστεί και για την προστασία από ακτινοβολίες από βόμβες νετρονίων Υπάρχει επίσης και πλήρης προστασία  APBXP με φίλτρα αέρος, ενώ το εσωτερικό του άρματος έχει τη δυνατότητα να απομονωθεί πλήρως από το περιβάλλον.

…στην κυπριακή Εθνοφρουρά

H κυπριακή κυβέρνηση έχει υπογράψει συμβόλαιο αξίας 86 εκ. κυπριακών λιρών (172 περίπου εκατ. δολαρίων) για 41 άρματα T-80UD και τέσσερα άρματα περισυλλογής του ιδίου τύπου. H συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια πυρομαχικών, ανταλλακτικών αλλά και την εκπαίδευση πληρωμάτων και τεχνικών στην Κύπρο και τη Ρωσία.

Εκποιούνται τα κυπριακά AMX30

Δημοσιεύτηκε στο Τεύχος της ΠΤΗΣΗΣ 145 – Απρίλιος 1997


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

14
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
GinosVugasACHERONFlankerChev_Chelioskakaouskia Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
GinosVugas
Member
Active Member
GinosVugas

Καλησπέρα σας. Το άρθρο παραλείπει την δεύτερη παρτίδα μεταχειρισμένων τ80 που αγόρασε η Εθνιλή Φρουρά με τιμή λίγο χαμηλότερη. Επίσης προμηθεύτηκε τα 41 bmp3 σε τιμή παραπάνω από τα τ80 της πρώτης παρτίδας. Τώρα υπολογίστε πόσα τ72-bmp2-mtlb μπορούσε να προμηθευτεί με τα ίδια χρήματα. Σοκ εεε; Στον ίδιο υπολογισμό προσπαθήστε να βρείτε πόσα μεταχειρισμένα 2s19 πυροβόλα μπορούσε να πάρει αντί για τα zuzana και nora… εδώ και αν παίζει σοκ… τραγικά λάθη, τραγικές αποφάσεις… τώρα σκεφτείτε τι πρεσάρισμα έφαγαν για αυτά τα 120 κομμάτια. Άξιζε; Ακόμη καλύτερα σκεφτείτε τι πέτυχε με αυτά τα 120 κομμάτια που απέναντί τους θα έβρισκαν… Read more »

kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Καλημέρα GinosVugas – “Αυτοί είμαστε, αυτά κάνουμε, λογαριασμό δεν δίνουμε και 8.5 δις € από το Ταμείο Άμυνας τα πήρε ο αέρας επί χριστόφια (ο πρώτος κύπριος πρώην Πρόεδρος που κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία Προέδρου, αλλά στο φέρετρό του δεν είχε και ελληνική σημαία, μόνο το λευκό πανί που σχεδίασε το 1960 κάποιος τούρκος “καλλιτέχνης” της Λεμεσού) και τα πήγε σε τσέπες “αριστερών” Δημοσίων Υπαλλήλων της Δημοκρατίας (και καλά).” Από ιδρύσεως του ταμείου άμυνας όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας του έχουν βάλει χέρι για να κλείσουν τρύπες στον προϋπολογισμό. Το ίδιο κάνουν και με τα λεφτά των… Read more »

GinosVugas
Member
Active Member
GinosVugas

Καλησπέρα αγαπητέ. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Δες την κηδεία Παπαδόπουλου ή του εγκληματία ντενκτάς. Εξάλλου η ιδρυτική συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας μιλάει για “Έλληνες της Κύπρου”, “Τούρκους της Κύπρου” και θρησκευτικές ομάδες όπως Λατίνοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Εβραίοι που έπρεπε να επιλέξουν πλευρά (επέλεξαν όλες την ελληνική). Η εθνότητα “Κύπριος” δεν υπάρχει. Υπάρχει “ο Λαός της Κύπρου”. Ο χριστόφιας πεοσπάυησε να ενταφιάσει την Κυπριακή Δημοκρατία από ιδεολογική βλακεία. Το σημερινό ΑΚΕΛ είναι απλά εξοργιστικό… ξοδεμένη κουβέντα κάνουμε.

George64
Member
Active Member
George64

Συμφωνώ μαζί σου. Τα 8,5 δις της άμυνας δεν ήταν μαζεμένα για να τα φάει ο οποιοσδήποτε Πρόεδρος, είναι το διαχρονικό ποσο που μαζεύτηκε από τη σχετική φορολογία. Ήδη από τα μέσα του ’80 όταν άρχισαν οι μεγάλες προμήθειες όπλων (αρχικά από τη Γαλλία), γίνονταν δάνεια σε δολάρια για να εξοφληθούν οι αγορές και οι δόσεις των δανείων πληρώνονταν από αυτό το ταμείο. Δυστυχώς για την Κύπρο, λόγω του εμπάργκο πώλησης όπλων επίσημου ή ανεπίσημου από πολλές δυτικές χώρες, είχε ελάχιστες επιλογές γι αυτό τα πλήρωνε πανάκριβα. Όταν αργότερα μειώθηκαν οι αγορές, τα περισσεύματα του ταμείου πηγαίναν στο γενικό ταμείο… Read more »

Chev_Chelios
Member
Active Member
Chev_Chelios

Θα επαιρνες 0 (μηδεν) Τ72,0 πυροβόλα και γενικά το απόλυτο μηδεν αν πήγαινες με ύφος λεφτά κ έλεγες εγω θελω αυτο και αυτό. Ως γνωστόν τα προτεκτοράτα δεν απαιτούν αλλά επαιτούν. Σου έδωσαν αυτα που πήρες για αλλους λόγους που δεν εχει νόημα να αναφερθούν σε αυτο το φόρουμ. Τέλος εχω ξανασχολιασει κ δεν πέρασε απο τον έλεγχο αλλα θα το ξαναπώ. Τι σε κανει να πιστεύεις οτι εχεις τις ειδικές γνώσεις ώστε να συμπεραίνεις οτι ο συγχωρεμενος Πρόεδρος δεν εκανε καλά την δουλειά του; Ελπιζω να δημοσιευθεί η γνωμη μου.

GinosVugas
Member
Active Member
GinosVugas

Καλησπέρα.
Χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως διάθεση αντιπαράθεσης και λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι όλοι οι σχολιαστές ανήκουμε στο ίδιο “στρατόπεδο”, θα απαντήσω ότι και μόνο το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος την “επιτυχία” της συγκεκριμένης “διακυβέρνησης”. Όσον αφορά το τι μπορούν να πάρουν τα προτεκτοράτα, το αφήνω ασχολίαστο. Και τα πάντα γίνεται να δημοσιευτούν και όποιος κρατάει τον παρά παραγγέλλει αυτό που θέλει.. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν άνθρωποι χωρίς καμία ειδική γνώση και κανένα σχέδιο αναλαμβάνουν για λογαριασμό όλων. Θα μπορούσα να σου παραθέσω αρκετά στοιχεία αλλά δεσμεύομαι.
Με εκτίμηση.

Leonidas
Member
Active Member
Leonidas

Είστε σίγουροι για τον κινητήρα??? Η Κύπρος έχει τ80u και τ80uk με αεριοστροβιλοκινητήρα 1250 ίππων και όχι τ80ud. Αν κάνω λάθος διορθώστε με!!!

Giorgos_S
Member
Active Member
Giorgos_S

Αν και δεν είμαι σίγουρος και εμένα για αεροστρόβιλος μου ακουγόταν, η πρώτη παρτίδα τουλάχιστο.

ACHERON
Member
Famed Member
ACHERON

Πρόκειται για αναδημοσίευση άρθρου του 1997,χωρίς όμως να επισημαίνετε ἡ ανακρίβεια σχετικά με τον κινητήρα. Διότι βεβαίως τα κυπριακά Τ-80 είναι -U καιόχι -UD. Έχει επιβεβαιωθεί και στην κυπριακή βουλή,όταν είχε προκύψει θέμα ακαταλληλότητος του χρησιμοποιουμένου καυσίμου,συγκεκριμένα πετρέλαιο κινήσεως,το οποίο είχε εισαχθεί κάποια εποχή και προκάλεσε ζημίες ἢ δυσλειτουργίες και σε κινητήρες ντήζελ Ι.Χ και Δ,Χ οχημάτων. Ὁ στροβιλοκινητήρας GTD-1250 του Τ-80 μπορεί να λειτουργήσει τόσο με πετρέλαιο,όσο και με αεροπορικό καύσιμο. Όποιος έχει ακούσει έστω και σε βίντεο τον ήχο από στρόβιλο GTD και ντηζελοκινητήρα 6TD (όπου το το πρώτο σύμβολο είναι το έξη και όχι το G,),μπορεί αμέσως… Read more »

kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Καλημέρα Όλα τα Τ-80 της ΕΦ φέρουν στροβιλοκινητήρα (και όσα φέρουν APU και αυτή στροβιλοκινητήρας είναι). Συγκεκριμένα η ΕΦ παρέλαβε Τ-80U / Τ-80UΚ, όπου Κ είναι τα διοικητικά με λιγότερα βλήματα και ενισχυμένες επικοινωνίες καθώς και σύστημα αυτοπροστασίας. Όταν παρέλαβε τα άρματα η πρώτη επιλαρχία, χρησιμοποιήθηκε κοινό ντήζελ αμφιβόλου ποιότητος για την κίνηση των αρμάτων και κυκλοφόρησαν πολλά δημοσιεύματα ότι προκλήθηκαν ζημιές. Η τότε Κυβέρνηση (επί Κληρίδη αν θυμάμαι καλά) για να αποδείξει ότι όλα ήταν εντάξει έβγαλε σε άσκηση ολόκληρη την επιλαρχία και το θέμα έκλεισε εκεί. Από τότε έγιναν κινήσεις και πλέον όλα τα Τ-80 ανεφοδιάζονται με Jet-A1… Read more »

Tazos
Member
Noble Member
Tazos

To ότι καίνε Jet fuel σε περίοδο ειρήνης και ασκήσεων για λόγους μαρκοζωίας δεν σημαίνει οτι σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων δεν μπορούν να κάψουν ντίζελ. Άλλωστε και τα δικά μας άρματα με ντίζελ δουλεύουν αλλά μπορούν να κάψουν τα πάντα άμα παραστεί ανάγκη. Το ερώτημα είναι τι αναβαθμίσεις έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια κυρίως στο ΣΕΠ, αν θυμάμαι καλά απο την αρχική παραγγελία των 43 μόνο τα Κ είχαν θερμικά και αυτά τις αρχαίες σοβιετικές διόπτρες πρώτης γενιάς.

kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Καλησπέρα

Τα θερμικά έχουν αναβαθμιστεί σε όλα τα Τ-80 με κάτι αξιόλογο που κάνει καλά τη δουλειά του.

Για το καύσιμο, ναί στον πόλεμο θα κάψεις ότι βρείς. Το πρόβλημα είναι ότι όλη η ανεφοδιαστική αλυσίδα είναι σχεδιασμένη για Jet-A1 – βλέπε ειδικά βυτιοφόρα των €50,000 έκαστο) που δεν είναι εύκολο να μετατραπούν για να μεταφέρουν κοινό ντήζελ.

Όπως και να έχει, υπάρχουν ιδέες και προτάσεις από τις επιλαρχίες για να λυθεί και αυτό το πρόβλημα. Είδωμεν.

ACHERON
Member
Famed Member
ACHERON

Δέν καίνε όλων των αρμάτων οἱ κινητήρες «τα πάντα»,ἢ ότι βρούν.
Τα Μ-48&Μ-60 ειδικά,με τον κινητήρα Teledyne-Continental AVDS-1790,μόνο με πετρέλαιο κινούνται.
Τα ΑΜΧ-30 & Τ-80 της Ε.Φ,μπορούν όμως να χρησιμοποιήσουν πολλαπλά καύσιμα.

Flanker
Member
Noble Member
Flanker

Η κυπρος εχασε την ευκαιρια να αποκτησει και αλλα Τ80U ,οταν αυτα προσφεροταν σε εξαιρετικα χαμηλη τιμη. Απο το 2015 και μετα οι Ρωσοι εχουν επανενταξει στους στρατιωτικους σχεδιασμους τα Τ80 και τα ελαχιστα και δυσευρετα T80U ,πλεον εαν διδοταν για πωληση ,θα ηταν σημερα εξαιρετικα ακριβα. Οι ρωσοι προσπαθησαν να αγορασουν πισω τα κορεατικα Τ80U. Συν το θεμα με τους αμερικανους που επιβαλλουν στρατιωτικο εμπαργκο σε οποιον γουσταρουν εαν δεν προτιμα τα δικα τους προιοντα. Επρεπε οι κυπριοι να σκουπισουν αλλα 80-100 αρματα.Τωρα ειναι αργα και οι εναλλακτικες για αντικατασταση των ΑΜΧ30Β2 εκαιρετικα περιορισμενες ,οσον αφορα το κοστος,την αποδοση… Read more »