«Σφήνα» T129 στην αγορά Apache από το Μαρόκο

13
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η συμφωνία για την αγορά 12 ΑΗ-64E από το Μαρόκο, που πρωτοαναφέρθηκε στα διεθνή fora στα τέλη του 2017 ως προχωρημένες συνομιλίες του υπουργείου Άμυνας της βορειοαφρικανικής χώρας  με την Boeing όχι μόνο ήταν δρομολογημένη σύμφωνα με παρατηρητές του χώρου αλλά θα έπρεπε να είχε κλείσει από τον περασμένο Απρίλιο κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης ανώτατης αντιπροσωπίας των ενόπλων δυνάμεων του Βασιλείου στην Ουάσιγκτον.

Αντίθετα όμως το θέμα παραμένει ανοικτό και πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο αναφέρουν ότι η ΤΑΙ με το T129 ATAK έχει μπει «σφήνα» στο μαροκινό πρόγραμμα με πολύ οικονομικότερη τιμή, υπόσχεση πλήρους χρηματοδότησης και παράδοσης νωρίτερα από τα Apache.

Σύμφωνα με τις ίδες πηγές δεν υπήρξε υποψηφιότητα από την Ρωσία και μια απόφαση για το πρόγραμμα, ανάμεσα όμως πλέον στο Apache και το T129αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Iomar
Guest
Μάριος

Καλησπέρα,

Αν μπορούν να τα πετάξουν χωρίς κινητήρες είμαι βέβαιος ότι είναι ευπρόσδεκτοι.

Βάσει του America first, σιγά μην αφήσει ο Τράμπ να χαλάσει η δουλειά.

nicolas
Guest
nicolas

Ακριβως!!!Και στο Πακισταν το ιδιο ειχε γινει. Τελικα πηραν ah-1z

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

To Πακιστάν αγόρασε και 30 Τ-219 ΑΤΑΚ. Eίναι δεδομένο πως και άλλες χώρες θα το αγοράσουν. Προσωπικά εκτιμώ ότι ένας πελάτης του θα είναι η Ιορδανία.

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Το Πακιστάν έδειξε ενδιαφέρον για 30 ΑΤΑΚ. Επίσημη υπογραφή δεν υπάρχει και δύσκολο να υπάρξει άδεια για την εξαγωγή αμερικανικών συστημάτων πρός τρίτες χώρες αν δεν εξομαλυνθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Faethon
Guest
Faethon
Nikodimos
Editor
Noble Member

Στο Μαρόκο θα μπορούσαν και να το χάριζαν προκειμένου να έπαιρναν την δουλειά. Για την συγκεκριμένη χώρα που είναι από τους πιο πιστούς δορυφόρους των ΗΠΑ, θα ήταν ζωντανή διαφήμηση για το ελικόπτερό τους. Από την άλλη θα πρέπει εκ των προτέρων να έχουν εξασφαλίσει άδεια εξαγωγής για τους κινητήρες, πράγμα καθόλου δεδομένο.

sotbak
Guest
sotbak

χαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!!!!!!!!!!!!! θα τους τρελάνουν τους Αμερικάνους στο τέλος!!!!!!!!

sotbak
Guest
sotbak

τερμάτισέ το ΈΡντι!!!!!!!

Faethon
Guest
Faethon

Νομίζω το σχέδιο νόμου που έχει προωθηθεί απο την Γερουσία για έγκριση , “κολλάει” άνετα στη συγκεκριμένη περίπτωση.Για την ακρίβεια κολλάει σε κάθε εμπορική προώθηση της Τουρκιάς..Μη σας πώ οτι θα αφήσουν να κερδίσουν και τον διαγωνισμό…και μετά..

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Αν δεν ακυρώσουν την προμήθεια των S400 και αφήσουν ελευθερο τον πάστορα, δεν πρόκειται να παραλάβουν κανένα αμερικανικό όπλο ή εξοπλισμό στρατιωτικού χαρακτήρα. Επίσης δεν θα μπορέσουν να εξάγουν αμερικανικού τύπου συστήματα που κατασκευάζουν κατόπιν άδειας. Αν τραβήξουν οι Τούρκοι και άλλο το σχοινί, οι αμερικανοί θα τους αφαιρέσουν και τις άδειες.

sotbak
Guest
sotbak

για να δούμε….

Chris
Guest
Chris

Ακόμα και αν ακυρώσουν και αποφυλακίσουν νομίζω ότι η εμπιστοσύνη έχει αντικατασταθεί από καχυποψία και από τις 2 πλευρές. Η ανάκτηση της είναι δύσκολη υπόθεση και από την άλλη δύσκολα να επιτραπεί σε χώρα με τις διακηρυγμένες φιλοδοξίες της Τουρκίας να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στον τομέα των εξοπλισμών. Άλλο να κατασκευάζουν για τον εαυτό τους με άδεια και άλλο να πουλάνε σε τρίτους. Οψόμεθα βέβαια.

sotbak
Guest
sotbak