Η Ταϊβάν ξεκίνησε τη ναυπήγηση βελτιωμένων ναρκοθέτιδων και κορβετών καταμαράν

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ταϊβάν σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις ναυτικές της δυνάμεις ξεκίνησε τη ναυπήγηση τριών νέων κορβέτων σχεδίασης καταμαράν καθώς και τεσσάρων νέων πλοίων ναρκοπολέμου (ναρκοθέτιδες).

Πιο συγκεκριμένα στα ναυπηγεία Lung Teh Shipbuilding Co. στις 24 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε τελετή τοποθέτησης τροπίδας για τρία πλοία μεγέθους κορβέτας τύπου καταμαράν της βελτιωμένης κλάσης Tuo Jiang II (έκδοση με ενισχυμένη ικανότητα αεράμυνας) καθώς και για τέσσερα πλοία ναρκοπολέμου κλάσης Min Jiang (με αυτοματοποιημένο σύστημα άφεσης ναρκών).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) κ. Τσάι Ινβέν.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2018, τα ταϊβανέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα εν λόγω ναυπηγεία είχαν κερδίσει τον διαγωνισμό για τη ναυπήγηση 11 βελτιωμένων κορβέτων της συγκεκριμένης κλάσης. Τα ταϊβανέζικα μέσα ενημέρωσης αρέσκονται να αποκαλούν τις κορβέτες αυτές ως «φονιάδες αεροπλανοφόρων» αναφερόμενα στην ραγδαίως αυξανόμενη δύναμη αεροπλανοφόρων του κινέζικου Ναυτικού, που έχει ήδη αποκτήσει δυο αεροπλανοφόρα σε λιγότερο από 8 χρόνια και ναυπηγεί ήδη ένα τρίτο.

Οι κορβέτες αυτές έχουν εκτόπισμα 680 τόνων και μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβων. Είναι εξοπλισμένα με οκτώ υποηχητικούς αντιπλοϊκούς πύραυλους Hsiung Feng-II και οκτώ υπερηχητικούς πυραύλους Hisung Feng-III.

Το πρώτο από τα τρία πλοία της κλάσης αναμένεται να εισαχθεί σε υπηρεσία με το ταϊβανέζικο Ναυτικό μέχρι το 2025 και το πρώτο από τις τέσσερεις ναρκοθέτιδες μέχρι το 2021.

Η Ταϊβάν καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να εκσυγχρονίσει κι ενισχυσει το Ναυτικό της, αλλά δεν είναι εύκολο λόγω του άτυπου διεθνούς εμπάργκο που αντιμετωπίζει αφού καμία χώρα δεν θέλει να πάει κόντρα στην Κίνα…

Ναυπηγική κλίνη για υποβρύχια φτιάχνει η Ταϊβάν


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γιώργος
Guest
Γιώργος

Ενώ η Ελλάδα…. Ακόμη το μελετάει το θέμα. Αφού πήραμε τις Φρεμ το προηγούμενο καλοκαίρι τώρα είμαστε κοντά και στις μπελχαρα, ας κλείσουμε και καμιά δεκαριά από αυτά… Και με τα Ρ3 που πετάνε είμαστε ακτυπητοι. Τι δεν πετάνε ακόμη τα Ρ3 πάλι καθυστερήσεις έχουμε? “μη με ξυπνάτε όνειρο ζω” πω πω ντροπή….