- Advertisement -

Η Ταϊβάν ξεκινά τη ναυπήγηση 8 “εγχώριων” υποβρυχίων

- Advertisement -

Η Ταϊβάν θα ξεκινήσει τις εργασίες την επόμενη εβδομάδα για τη ναυπήγηση του πρώτου από οκτώ νέα εγχώριας αναπτυξης υποβρύχια, γεγονός που αποτελεί την πραγματωση για ένα μακροχρόνιο σχέδιο για την ενίσχυση της άμυνας του νησιού ενόψει του ταχέως ενισχυόμενου κι εκσυγχρονιζόμενου Ναυτικού της Κίνας.

Η Ταϊβάν ως γνωστόν αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης για την Κίνα που ισχυρίζεται ότι αποτελει δική της επικράτεια. Εχει τώρα σε υπηρεσία μόλις τέσσερα υποβρύχια, δύο σχετικά σύγχρονα καθώς και δύο ακόμα που χρονολογούνται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και προφανώς δεν συμβαδίζει πλέον με τον στόλο της Κίνας που περιλαμβάνει πια ακόμα και πυρηνοκινητα υποβρύχια.

Το πρώτο από τα νέα αυτά υποβρύχια της Ταϊβάν αναμένεται να μπει σε υπηρεσία  στα τέλη του 2024.

Σε μια δήλωση του, ο εκπρόσωπος του Προεδρικού Γραφείου Xavier Chang τονισε ότι το πρόγραμμα αποτελούσε σημαντικό μέρος του στρατιωτικού σχεδίου εκσυγχρονισμού και αυτάρκειας στις προμήθειες αμυντικού υλικου της Προέδρου Tsai Ing-wen:

“Αυτό αντιπροσωπεύει ένα νέο ορόσημο στο εθνικό σχέδιο ναυπήγησης υποβρυχίων”, δήλωσε ο Τσανγκ, προσθέτοντας ότι η Tsai ήταν έτοιμη να παραστεί σε τελετή την επόμενη Τρίτη για να ξεκινήσει το έργο της ναυπηγησης.

Η Ταϊβάν απευθύνθηκε περίπου στους… πάντες για να αγοράσει υποβρύχια, πλην όμως δεν βρέθηκε κάνεις διατεθειμένος να πάει κόντρα στην Κίνα ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απωλεσει την τεχνογνωσία ναυπήγησης μικρών συμβατικών υποβρυχίων.

Ετσι η χώρα ξεκίνησε έναν μαραθώνιο απορρόφησης τεχνογνωσίας από κάθε πιθανή πηγή καθώς και πρόσληψης εξειδικευμένο τεχνικού κι επιστημονικου προσωπικού προκειμένου να μπορέσει να σχεδιάσει μόνη της κάποιο νέο υποβρύχιο.

Όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα άξιζε τον κόπο για λίγα σκάφη, ειδικά μάλιστα δεδομένου ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ταϊβάν να κατάφερνε να έκανε απόσβεση με κάποιες πωλήσεις στο εξωτερικό. Έτσι η νέα κλάση – αν όλα πάνε καλά – θα αποτελείται από οκτώ υποβρύχια.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliosKaimakis

Τα χαρακτηριστικά του υποβρυχίου θα μας τα πείτε;
Διαστάσεις, οπλισμός, αισθητήρες, κόστος, πλήρωμα;

MPAMPIS

Επειδή παρακολουθώ το θέμα δεν έχει γινει τιποτα γνωστό πέραν απο το οτι έχουν ήδη παραγγείλει τις τορπίλες τους (mk48)….

SAAB

“…ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απωλεσει την τεχνογνωσία ναυπήγησης μικρών συμβατικών υποβρυχίων.””.

Κανονικό δούλεμα ή κότες λυράτες ή ένδειξη ότι η είναι μόνη της; Καλά κάνουν και εξοπλίζονται όπως μπορούν. Όταν σου λένε οι ΗΠΑ ότι δεν μπορούν να κατασκευάσουν μικρό συμβατικό υποβρύχιο, καταλαβαίνεις…

vtheofilis

Δεν αποκλείεται να ισχύει, τουλάχιστον στον βαθμό που να μην φαντάζει πιο δύσκολο να αναπτύξουν μόνοι τους οι Ταϊβανέζοι υποβρύχια. Άν δεν απατώμαι, οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν στην ουσία να ναυπηγήσουν συμβατικής πρόωσης υποβρύχια από την εποχή του 2ου Π.Π. και πιθανόν να πρέπει να …ξαναποκτήσουν δεξιότητες.
Θυμάμαι άρθρο στο διαδίκτυο να αναφέρει ότι παρότι υπήρχαν πλήρη σχέδια για τους πυραυλοκινητήρες του Saturn V, δεν ήταν δυνατόν να ξαναφτιαχτούν, γιατί δεν υπήρχαν πλέον εργαλειομηχανές και τεχνίτες που να μπορούν να δουλέψουν με τις μεθόδους του ’60. Συν το ότι παρά την λεπτομερή καταγραφή και τεκμηρίωση, κάποιο μέρος της τεχνογνωσίας είχε παραμείνει μέσα στο μυαλό των τεχνιτών και των μηχανικών, χωρίς να έχει μεταλαμπαδευτεί σε επόμενη γενιά. Η λύση ήταν να φτιάξουν μια φαινομενικά ίδια, αλλά στην ουσία διαφορετική κατασκευαστικά μηχανή.
Οπότε, αν οι ΗΠΑ πρέπει να ξαναμάθουν να φτιάχνουν υποβρύχια συμβατικής πρόωσης, για να φτιάξουν και να πουλήσουν υποβρύχια στην Ταϊβάν, καλύτερα να μάθουν μόνοι τους οι Ταϊβανέζοι να φτιάχνουν, καθώς είναι αμφίβολο αν θα τους κοστίσει λιγότερο σε χρόνο και χρήμα η κατασκευή στο εξωτερικό, και θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία στις αμυντικές τους προμήθειες ( αν περάσουν πάλι σε περίοδο καλύτερων σχέσεων μεταξύ τους ΗΠΑ και Κίνα, δεν θα είναι εύκολο ακόμα και να υποστηρίξουν ότι αγοράσουν από ΗΠΑ ).

Iomar

Καλησπέρα,

Γιατί σας φαίνεται παράξενο;

Συμφωνούμε φαντάζομαι ότι είναι άλλες είναι οι απαιτήσεις της κατασκευής ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου και άλλες ενός συμβατικού.

Οπότε, από την στιγμή που είναι κάποιες δεκαετίες πλέον που δεν έχουν κατασκευάσει ένα συμβατικό υποβρύχιο, οι αντίστοιχες ικανότητες χάθηκαν, ενώ οι χώρες που τις κατέχουν προχώρησαν πολύ με τις τεχνολογίες αναερόβιας πρόωσης.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την Αγγλία, ενώ η Γαλλία που κατασκευάζει και τους δύο τύπους μπορεί να μεταγγίζει τεχνολογίες από τον ένα στον άλλο, και να παρουσιάζει σχέδια συμβατικών υποβρυχίων που να βασίζονται στα πυρηνικά, όπως έκανε στην περίπτωση της Αυστραλίας.

Σχετικό-άσχετο, αλλά διάβαζα κάπου ότι είναι πιθανόν να έχουν απωλέσει την ικανότητα κατασκευής νέων πυρηνικών κεφαλών για τα αντίστοιχα όπλα, επειδή όλα αυτά τα χρόνια βελτίωναν και ανακατασκεύαζαν τόσο τις κεφαλές των πυραύλων, όσο και τις πυρηνικές βόμβες B-6, με τις τελευταίες να είναι στην δωδέκατη έκδοση, σε αντίθεση με τους Ρώσους που το έβρισκαν πιο φτηνό να κατασκευάζουν συνεχώς καινούριες αντί της συντήρησης και αναβάθμισης των παλιών.

MPAMPIS

Τα υποβρύχια της ταιβαν θα κατασκευαστούν (πιθανά) με κορεατική ή ιαπωνική βοήθεια…..

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Μπορεί η γαλλική [email protected] να αποτελέσει λύση για το ΠΝ στο 1 δις/πλοίο; Κι όμως έχει ελπίδες!

 Το γαλλικό site MerEtMarine πριν λίγες μέρες παρουσίασε την τελική διαμόρφωση της γαλλικής φρεγάτας FDI, ή όπως ονομάζεται στα ελληνικά, [email protected] Η FDI, γαλλική...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ: TRS-4D, το ραντάρ των υποψήφιων ελληνικών MMSC και των MEKO200HN,...

134
 Στα πρόσφατα άρθρα μας για την αναμενόμενη πρόταση ενίσχυσης του ΠΝ, διαπιστώσαμε μέσω των σχολιών μια έντονη ανησυχία των αναγνωστών μας, ανάμεσα σε όλες...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 November #330

Αγορά $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 December 2015 #355

Αγορά $

Related News

ΑΝΑΛΥΣΗ: Μπορεί η γαλλική [email protected] να αποτελέσει λύση για το ΠΝ στο 1 δις/πλοίο; Κι όμως έχει ελπίδες!

 Το γαλλικό site MerEtMarine πριν λίγες μέρες παρουσίασε την τελική διαμόρφωση της γαλλικής φρεγάτας FDI, ή όπως ονομάζεται στα ελληνικά, [email protected] Η FDI, γαλλική...

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ: TRS-4D, το ραντάρ των υποψήφιων ελληνικών MMSC και των MEKO200HN, vs Artisan 997 vs NS-100N

 Στα πρόσφατα άρθρα μας για την αναμενόμενη πρόταση ενίσχυσης του ΠΝ, διαπιστώσαμε μέσω των σχολιών μια έντονη ανησυχία των αναγνωστών μας, ανάμεσα σε όλες...

Ρωσία: Ο Πούτιν δηλώνει πως θα συνεργαστεί με όποιον εκλεγεί στις ΗΠΑ

Πηγή: ΑΠΕΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να εργαστεί με οποιονδήποτε Αμερικανό ηγέτη και θα συγχαρεί όποιον αναδειχθεί νικητής των...