22.7 C
Athens
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020
- Advertisement -

Η Ταϊβάν θέλει να αποκτήσει αμερικανικά M1 Abrams

- Advertisement -


Η Ταϊβάν εξακολουθεί να επιθυμεί την απόκτηση αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams και θα αποφασίσει τι θα πράξει για το θέμα μέχρι το τέλος του έτους, υποστηρίζει η «South China Morning Post».
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού άμυνας της χώρας Yen Teh-fa, τα συγκεκριμένα άρματα μάχης θα μπορούσαν να αποδειχθούν σωτήρια για την ασφάλεια της Ταϊβάν στο σενάριο μιας κινεζικής εισβολής. Η προμήθεια των Abrams θα μπορούσε να οδηγήσει επίσης σε μεταφορά τεχνολογίας, η οποία θα ήταν ευεργετική για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της Ταϊβάν.
Πέρα από την άγνωστη στάση των ΗΠΑ, εμπόδιο στην αγορά των αρμάτων θεωρείται το ορεινό περιβάλλον της Νήσου και οι γέφυρες. Οι τελευταίες εμφανίζονται να έχουν κατασκευασθεί δίχως πρόνοια να τις διασχίζουν βαρέα άρματα μάχης.
Το ελάχιστο ενδιαφέρον του στρατού ξηράς αφορά την απόκτηση 108 Abrams. Η ποσότητα αυτή, ωστόσο, θα μπορούσε να μεταβληθεί προς τα επάνω. Αυτή τη στιγμή η Ταϊβάν έχει άρματα μάχης M-48 και M-60. Για τα τελευταία υπάρχει πρόταση εγχώριου εκσυγχρονισμού.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
2 years ago

Ο κάθε πικραμένος έχει πάρει εκατοντάδες Μ1, δύο επιλαρχίες για τον αρχαιότερο και ιστορικό σύμμαχο δεν βρέθηκαν, και το συζητούμε σαν να πρόκειται να πωληθεί το F-35 …

ivychris
ivychris (@ivychris)
2 years ago

πήγαμε πρώτοι για να πάρουμε, διαλέξαμε τα καλύτερα και από τότε πήραν το Μαρόκο, το Ιρακ, το Κουβέϊτ ακόμη και η Αυστραλία Μ1Α1 & πυρομαχικά.
Το ίδιο έχει συμβεί και με τα MLRS
Πέταξε το πουλάκι…

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
2 years ago

Για όσους δεν ξέρουν οι Αμερικάνοι για 400 Μ-1 μας ζητούσαν το ,,ευτελές,, ποσό των 2 δις δολαρίων.
Φαίνεται πως είναι πολλοί αυτοί που τους μπούκωσαν σανό κάνοντας τους να πιστεύουν ότι οι Αμερικάνοι μας χαρίζουν 400 Μ-1 αλλά εμείς δεν τα παίρνουμε για τον χ ή ψ λόγο. (π,χ γιατί οι προδότες -και καλά- πολιτικοί μας υπακούουν στις εντολές του Βερολίνου που δεν θέλει να αποκτήσουμε αμερικανικά άρματα)
Γράφει πιο πάνω κάποιος να πέρναμε 2 επιλαρχίες Μ-1. Ε και ? Με 2 επιλαρχίες θα σωθούμε ??
Που προφανώς θα βγάλουμε τα μάτια μας γιατί δεν συμφέρει να προσθέσουμε νέο τύπο άρματος και ειδικά σε μικρό αριθμό.
Δεν συμφέρει να έχουμε Leopard-2 και M-1. Το παρακάναμε με την συλλογή οπλικών συστημάτων.
Βλέπε και Patriot- S-300
Crotale NG – TOR M-1
F-16 – M-2000
S-70 – AS-332 – NH-90. κτλ

ηλίας
ηλίας
2 years ago

έφτασε τα 2 δις γιατί “κάποιος” φρόντισε να βάλει στην αίτηση και υποστήριξη για 15 χρόνια ανεβάζοντας έτσι το συνολικό κόστος , το “λόμπυ” δεν θέλει άλλο άρμα στον ΕΣ
για να σε ενοχλεί το “ακριβό” Μ1 προφανώε δεν θα είσαι εσύ μέσα σε ένα LEO1 άμα γίνει το μπάμ , αν ‘ησουν δεν θα σκεφτόσουν το χρήμα αλλά την επιβίωσή σου και το ότι θα είχες μακράν πολύ καλύτερες δυνατότητες στην μάχη
από τον καναπέ μπορείς να μετράς τα δίφραγκα , άλλοι θα μετράν τα πτώματα

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
2 years ago
Reply to  ηλίας

Ότι γίνει με την Τουρκία είναι ένα τοπικό θερμό επεισόδιο που θα έχει διάρκεια 6 ώρες και η σύγκρουση θα είναι κυρίως ΑΕΡΟ-ΝΑΥΤΙΚΗ. Αυτό το γράφω μετά απολύτου βεβαιότητα γιατί κάτι ξέρω που δεν ξέρουν οι 9,99 στους 10 Έλληνες.
Ποιο λόμπυ δεν θέλει άλλο άρμα στον Ε.Σ. Φαντασιόπληκτα πράγματα.
Σε ότι αφορά τα Μ-1 υπάρχει μία έκθεση 300 σελίδων του ΓΕΣ που είναι καταπέλτης για αυτά. (πέρα το κόστος των αρμάτων απαιτούνται πολλά λεφτά για υποδομές που είναι διαφορετικές από αυτές που έχουμε)
Υποστήριξη για 15 χρόνια ?? Βρε και για 25. Μην το ξεφτυλίσουμε και πάλι που όλα τα κύρια οπλικά συστήματα ήταν για χρόνια χωρίς FOS. (και όχι λόγω ότι προέκυψε η οικονομική κρίση) Υπήρχαν π.χ συστήματα που στα 10 δούλευε το 1…
Όπως και να έχει δεν συμφέρει να κάνουμε συλλογή οπλικών συστημάτων. Ήδη το πρόβλημα είναι μεγάλο.
Από τον καναπέ να μετράω τα δίφραγκα ?? Είπαμε. Η σύγκρουση θα είναι κυρίως ΑΕΡΟ-ΝΑΥΤΙΚΗ. ΚΑΙ, στο μέλλον ο Ε.Σ θα έχει τα λιγότερα από τα μισά άρματα από τι σήμερα. Στα κύρια οπλικά συστήματα των Ε.Δ θα πέσουν οι οροφές. Ήδη η χώρα για κάποια από αυτά αντέχει να συντηρεί οικονομικά λιγότερα από τα μισά που έχει.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
2 years ago
Reply to  ηλίας

Αφού τα 2 δισεκατομμύρια τα έχεις για δίφραγκα (δεν το ήξερα ότι υπάρχουν τόσο πλούσιοι εδώ μέσα) δώσε τα εσύ κάνοντας έτσι μια δωρεά για να αποκτήσει ο Ε.Σ αυτά τα άρματα.

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
2 years ago

Συμπαθάτε με, αλλά δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω αυτή τη λογική, το λένε κι άλλοι τις τελευταίες μέρες και έχει γίνει καραμέλα:”Όποιος θέλει όπλα να τα πάρει από την τσέπη του”.
Εδώ γίνεται μια συζήτηση μεταξύ πολιτών, που προτείνουν μέτρα αμυντικής πολιτικής του κράτους. Δεν προτείνουν ατομικές τους δαπάνες (εξάλλου ο καθένας ξέρει τις ατομικές του ανάγκες και δε νοιώθει την ανάγκη να τις διατυπώνει δημοσίως, διότι άλλωστε και κανέναν άλλον δεν ενδιαφέρουν). Οι δημόσιες λειτουργίες πληρώνονται από δημόσιους πόρους. Από καταβολής κόσμου. Δεν νομίζω ότι σας πρότεινε η Αστυνομία, όταν τυχόν σας έκλεψαν, να προσλάβετε ιδιωτική ασφάλεια, ούτε το νοσοκομείο (ή άλλοι πολίτες) να αγοράσετε το δικό σας προσωπικό ακτινογραφικό αν θέλετε να εξετασθείτε.
Κατά τα λοιπά, ολοφύρεσθε για τις διαθεσιμότητες, τα καύσιμα κλπ κλπ, και ταυτόχρονα ευαγγελίζεσθε τη σοβαρή περαιτέρω μείωση των (αστείων) δαπανών. Πώς συμβιβάζονται αυτά, δεν καταλαβαίνω. Αν είναι έτσι όπως τα λέτε (και είναι εν μέρει, πράγματι …), χρειάζονται θυσίες για σοβαρότατη αύξηση των δαπανών,όχι μείωση. Αφήνετε βέβαια να πλανάται μια εντύπωση ότι “κάτι ξέρετε”, προφανώς ότι η χώρα έχει λάβει εγγυήσεις ασφαλείας κλπ. Αυτή η εντύπωση είναι πολύ επικίνδυνη και οδηγεί σε αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Ο εχθρός έχει υψώσει τους τόνους, διατυπώνει ανοιχτά ατζέντα κατάληψης τμήματος της επικράτειας της χώρας, δικαιωματικά όπως λέγει. Αυτά δεν μαζεύονται! Δημιουργείται δυναμική στην κοινή γνώμη, τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους, το είδαμε και με το Χιτλερ.

Giorgos tsagaris
Giorgos tsagaris
2 years ago

Πες τα ρε Ηλια….γιατι αυτο με τα Μ-1 δεν εχει προηγουμενο.
Η μονη συμβαση που θυμηθηκαν οτι επρεπε να βαλουν μεσα και το FOS 15ετιας.Αν δεν απατωμαι και τους
φορτους πυρομαχικων.
Φυσικα ετσι πρεπει να γινεται,αλλα οχι επιλεκτικα.
Οσο για την πολυτυπια…..Ενα ερχεται (Μ-1),δυο φευγουν (Μ-48 και τα υπολοιπα των Μ-60).

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
2 years ago

Εγώ διερωτήθηκα πώς δεν βρίσκονται δύο επιλαρχίες για την Ταϊβάν, όχι για μας …

p270
Παναγιωτης
2 years ago

Εν μερη εχεις δικιο αλλα αλλα αγοραζοντας αυτα τα 400 θα βγαζαμε αρκετα κειμήλια εκτος λειτουργιας που δεν εχουν κατι να προσφερουν οσο υπαρχουν

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
2 years ago

Ας μάθει κανείς πόσα άρματα του Ε.Σ είναι μη λειτουργικά, ποια είναι η επάνδρωση στις μονάδες της πρώτης γραμμής, πόσες ώρες θα χρειαστούν για να πάνε οι έφεδροι να επανδρώσουν τα χ/ψ συστήματα, πόσα άρματα κτο όπλα αντέχει να συντηρεί η χώρα και μετά αφού θα έχει συνέλθει από το σοκ, τα λέμε.

ivychris
ivychris (@ivychris)
2 years ago

Για πες, κι άλλια, για φώτισέ μας να μάθουμε…
Πες μας κι από που έχεις τη πληροφόρηση.
Μήπως από κανένα σύμβουλο του Στρατάρχη?
Αγαπητέ ΓΙΑΝΝΗΣ 1, υπάρχει και ΓΙΑΝΝΗΣ 2, ΓΙΑΝΝΗΣ 3 κ.ο.κ.?
FAKE NEWS αυτά που γράφεις και δεν τα διαγράφουν, γιατί μια απλή έρευνα το αποδεικνύει.
Το 2011 στο συγκεκριμένο κατάλογο EDA της DSCA που υπάρχει η αναφορά για τα 400 Μ1Α1, η λογιστική αξία απεικονίζεται σε $ 957.375.000 και η αξία παραχώρησης σε $ 95.737.000 και με ισοτιμία τότε €/$=1.40 αξία σε Ευρώ €68.383.000
Και θα μπορούσαμε να επανδρώσουμε όχι 2 επιλαρχίες, αλλά με 185 Μ1Α1 μια ολόκληρη ταξιαρχία και να αποσύρουμε όλα τα Μ-48 & Μ-60
Το ίδιο συνέβη και με άλλα συστήματα MLRS, HEMMT κλπ
Για πες μας λοιπόν…με τους φωστήρες που μπλέξαμε

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
2 years ago
Reply to  ivychris

Δεν υπάρχει Γιάννης 2 και 3.
2 δις δολ. είναι το κόστος. Ότι είναι φέικ νιους να το πεις σε πρώην Α/ΓΕΣ που προφανώς μας διαβάζει και είναι αυτός που έδωσε να διαβάσουν κάποιοι την έκθεση των 300 σελίδων του ΓΕΣ για τα Μ-1.
Και μιας που λες για το 2011.
Τον Σεπτέβριο του 2010 ήμουν στην Σπάρτη όπου παραβρέθηκα σε μία εκδήλωση στην οποία ήταν και στρατιωτικοί. Στην κουβέντα εκεί με κάποιον μου είπε επί λέξη το εξής. (σσ υπηρετούσε στο στρατόπεδο της πόλης) ,,Μας έχουν πει να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε φωτοτυπικό χαρτί γιατί αν τελειώσει δεν υπάρχουν λεφτά να αγοραστεί άλλο,,.
Δεν υπήρχαν λεφτά ούτε για φωτοτυπικό χαρτί. Να σε δω εσένα αν ήσουν αρμόδιος πως θα έβρισκες αυτό το περίπου ένα δις δολ. για να αγοραστούν άρματα μάχης. (που δεν το το έβρισκες ούτε το 2058)
Σε άλλο στρατόπεδο. ,,Έμεινε,, στον δρόμο ένα τζιπ γιατί του τελείωσαν τα καύσιμα. Ξεκίνησε ένα άλλο τζιπ να πάει να το βοηθήσει και ,,έμεινε,, και από από καύσιμα.
Να δω τι καύσιμα θα βάζαμε στα Μ-1 που γράφεις…
Άσε. Πολλά δεν ξέρετε οι περισσότεροι εδώ.

Gunner
Noble Member
Gunner (@gunner)
2 years ago

Ο ΕΣ έχει 350 άρματα τρίτης γενιάς, 500 Leo-1 και 400 Μ48 χοντρικά. Από αυτά τα άρματα, μόνο τα 353 Leo-2 είναι ικανά για πόλεμο και αυτό παίζεται με βάση την αποκάλυψη στα πεδία της μάχης ότι τα Leo-2 δεν είναι το καλύτερο άρμα που διαφήμιζαν οι καλοί μας φίλοι οι Γερμανοί. Τα υπόλοιπα είναι απομεινάρια άλλων εποχών, ανίκανα να χρησιμοποιηθούν στον Έβρο σε πρώτη φάση αλλά και στα νησιά σε λίγα χρόνια, που θα στερέψουν οι πηγές ανταλλακτικών. Τι θα κάνει ο ΕΣ, θα μείνει με μόλις 350 άρματα μάχης απέναντι σε έναν στρατό με 350+170 Leo-2+M60T και σε λίγα χρόνια με 250+250 μπορεί και 1000 Altay που ουσιαστικά είναι μια νεότερη έκδοση του Leo-2;
Μην μου απαντήσεις με παραδείγματα για φωτοτυπικά και βενζίνες και λοιπές εξυπνάδες ότι δεν ξέρουμε κτλ. Ξέρουμε τι παίζεται, δεν πέσαμε από τον Άρη, απάντα σε αυτό που σε ρωτάμε.

Giorgos tsagaris
Giorgos tsagaris
2 years ago
Reply to  Gunner

Aφου σου ειπε…
Δε θα γινει πολεμος…

montif74
Γιάννης Παυλίδης
2 years ago

Ενδιαφέρον, αν και δεν αποτελεί προτεραιότητα.Καλό θα είναι να ξέρουμε τι ζητάνε οι Αμερικανοί για τα μεταχειρισμένα τους,

Ten700
Κωνσταντίνος
2 years ago

Ωραία θα ήταν με Λεο και αμπραμς,αντε να σου επιτεθούν μετά με τα Λάτση και κάθε λογής κουβα

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μήπως τελικά είναι άθλια η κατάσταση του τουρκικού ναυτικού; αυτός είναι ο λόγος που ελληνική φρεγάτα “ακουμπά” πλέον το Oruç Reis “ξεδιάντροπα”;

 Τι πάμε και συζητάμε σαββατιάτικα...  έχουμε όμως καλούς λόγους. Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία, που δείχνει ξεκάθαρα μια ελληνική φρεγάτα κλάσης S, δίπλα...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και...

24
 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 January

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Μάιος #396

Αγορά 3.99

Related News

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή...

ΠτΔ : Η Ελλάδα δεν απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα- Πλήρης συμπαράσταση στον Ε. Μακρόν

Απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας η Ελλάδα αντιπαραθέτει την ενιαία, αρραγή της αποφασιστικότητα, δεν απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θα χρησιμοποιήσει όλα τα...

Γεύμα εργασίας Μητσοτάκη – Αναστασιάδη, ο συντονισμός ενεργειών στο επίκεντρο

ΑΠΕ-ΜΠΕΓεύμα εργασίας με τον Πρόεδο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «στη διάρκεια του...