Τουρκία: αναβαθμίσεις αρμάτων και αγορές drone

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FnMw9C5SHA0]

Άμεσο αποτέλεσμα της τουρκικής εμπλοκής στη Συρία είναι οι πρόσφατες εξοπλιστικές επιδιώξεις της Άγκυρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικού Τύπου το υφυπουργείο εξοπλισμών και πολεμικής βιομηχανίας θα επιδιώξει άμεσα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης ικανοτήτων αρμάτων Leopard και Μ60, ειδικά στον τομέα της αυτοπροστασίας από επερχόμενους αντιαρματικούς πυραύλους (κάτι βέβαια που έπρεπε να μας είχε απασχολήσει και εμάς… λέμε τώρα). Παράλληλα το SSM προχώρησε στην έκδοση δυο RFI (Requests For Information) για αντίστοιχους τύπους ΜΕΑ, έναν για UAS multicopter με δυνατότητα μεταφοράς οπλισμού και ενός για nano drone.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
stepa60
Guest
stepa60

Εμεις δεν ασχολουμαστε με τετοιες …..λεπτομερειες. Εμεις αγοραζουμε αρματα χωρις πυρομαχικα υποβρυχια χωρις συγχρονες τορπιλλες apatche c27 χωρις υποστηριξη Ωχ αδερφε δεν βαριεσε….εδω εχουμε ‘τηλεοπτικο ζητημα’ με το Ανατολικο θα ασχολουμαστε…..

Λάμπρος Ε. Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
Guest
Λάμπρος Ε. Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης

Το εν λόγω πρόγραμμα ανακαίνισης των Τουρκικών Leo 2 κ΄προς το παρόν μη εκσυγχρονισθέντων Μ60 είναι σε ύψος ενός δισεκατομ. δολαρίων Η.Π.Α. Δεδομένου ότι η παρελθούσα μερική ανακαίνιση αρμάτων Μ60 από τις Ισραηλινές Στρ. Βιομηχανίες (ΙΜΙ) στο Ισραηλινό επίπεδο Sabra κόστισε ανά άρμα ένα ποσό σχεδόν ισοδύναμο με την τότε αγορά άρματος General Dynamics Land Systems M1A2 Abrams, και εν γνώση της όχι και τόσο καλής οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας, σε τί ωφελεί η ανακαίνιση των υπαρχόντων και λίαν παλαιών Μ60 του Τουρκικού ΣΞ; Εκτός βέβαια κι άν αυτός ο ανακαινισμός εξυπηρετήσει πολιτικούς σκοπούς επαναπροσέγγισης Τουρκίας με Ισραήλ διότι η… Read more »