Συνετρίβη το «Tante Ju»

5
1267

Ένα από τα πιο εμβληματικά παλιά αεροπλάνα στην Ευρώπη, το Ju-Air Junkers Ju-52 («Tante Ju»), «HB-HOT» κατέπεσε χθες σε περιοχή της Ελβετίας (Martinsloch/Piz Segnas) σε πτήση αναψυχής από το Λοκάρνο στο Ντούμπεντορφ με 17 επιβάτες και τριμελές πλήρωμα. Το αεροπλάνο φέρεται να χτύπησε σε βουνοκορφή σε ύψος 2540 μέτρων χωρίς να υπάρχουν επιζώντες. Ας σημειωθεί ότι ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει επιβεβαιωθεί με πιθανότητα να ήταν λιγότεροι των 20.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  • Άκρως θλιβερή, για όλους και ειδικά για όσους είχαν κάποια στιγμή την τύχη να πετάξουν μαζί της… Μοναδικές αναμνήσεις.

 1. Επί ευκαιρίας έτσι για την ιστορία.
  Πέμπτη 3 Αυγούστου 1989. Σάμος, όρος Κέρκη
  Η συντριβή του Σορτς-330 της Ολυμπιακής Αεροπλοίας. 34 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
  Αίσθηση είχαν προκαλέσει οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες και αφορούσαν την περισυλλογή των θυμάτων.

  • Μια τραγωδία που απλά δεν έπρεπε να έχει γίνει … Οι γκροτέσκ φωτό (από τα τελευταία δείγματα γκραν γκινιόλ του ελληνικού τύπου, που στις προηγούμενες δεκαετίες του 60 και 70 έδινε ρεσιτάλ με σκηνές ειδεχθών εγκλημάτων κλπ.) έτριβαν πραγματικά αλάτι στην πληγή … Θυμάμαι δύο αγαπημένες φίλες που ορφάνεψαν ως την πρώτη μου επαφή με το θάνατο, στη ευαίσθητη εφηβική τότε ηλικία …

 2. Πράγματι ένα από τα θανατηφόρα περιστατικά που συγκλόνισαν την Ελλάδα της δεκαετίας του 90 με απαράδεκτη κάλυψη από κάποιες εφημερίδες της εποχής με δημοσίευση φωτογραφιών των σωρών των θυμάτων την ώρα που γινόταν η αποκομιδή από καταδρομείς. Επαναλήφθηκε βέβαια και στην περίπτωση του Γραμματικού αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση.

Comments are closed.