Δοκιμή Taurus από F-15K

11
1034

Ακολουθώντας το κλίμα των ημερών, η πολεμική αεροπορία της Ν. Κορέας πραγματοποίησε στις 12 Σεπτεμβρίου την πρώτη της εκπαιδευτική δοκιμή πυραύλου Taurus από μαχητικό F-15K. Νωρίτερα είχε προηγηθεί αντίστοιχη δοκιμή SLAM-ER, ξανά από F-15K. Ο Taurus «ταξίδεψε» 400km πριν να πλήξει τον στόχο του.

 

 

Η Ν. Κορέα είναι ένας από τους τρεις χρήστες του Taurus παγκοσμίως (οι άλλοι δύο είναι η Γερμανία και η Ισπανία) και η μόνη που έχει πιστοποιήσει το όπλο στο μαχητικό F-15. Η μέγιστη εμβέλεια του Taurus θεωρείται υπερβαίνει τα 500km.

Notify of
Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ
Offline

Χάρμα οφθαλμών ο συνδυασμός..αν ήταν δε και EF με ελληνικά χρώματα.

shota
Guest
shota
Offline

Υπερβαίνει 500km, όμως για εξαγωγή μάλλον δεν διατίθεται ούτε με εμβέλεια 500km.

ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Admin
Trusted Member

Υπάρχει η “ονομαστική εμβέλεια- για εξαγωγή (προκειμένου να ξεπεραστούν περιορισμοί διεθνών συνθηκών και η πραγματική εμβέλεια. Το ίδιο για παράδειγμα ισχύει και για τους SCALP.

Κωνσταντίνος
Guest
Κωνσταντίνος
Offline

Μια πιστοποίηση του συγκεκριμένου για τα f16 μας, μιας και τα mirage σιγά σιγά θα οδηγηθούν προς την έξοδο ενώ τα f16 μετά την αναβάθμιση θα μείνουν για πολλά χρόνια ακόμα, θα άξιζε το κόπο ή θα ήταν προτιμότερο να πάμε σε jassm ? Το λέω απο άποψη πως διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά των δυο αυτών όπλων ο ταύρος μου φάνηκε πιο ικανός.

Flight and Space
Admin
Trusted Member

To θέμα είναι ποιος θα αναλάβει το κόστος ολοκλήρωσης στο F-16…

tsimuha2
Guest
tsimuha2
Offline

Εδω δεν πιστοποιηθηκε στο F-16 o Popeye ( των 1360 κιλων και των 4,82m ) και για αυτον τον λογο αναπτυχθηκε η ελαφρυτερη και μικροτερη εκδοση Lite και θα πιστοποιηθει ο Τaurus;

Flight and Space
Admin
Trusted Member

Έχει πιστοποιηθεί στο Gripen πάντως
http://saab.com/air/weapon-systems/air-to-surface-missile-systems/TAURUS_KEPD_350/

tsimuha2
Guest
tsimuha2
Offline

Xωρις ομως να το εχει αγορασει η Σουηδια, ολες οι χωρες ( μεχρι στιγμης) που τον αγορασαν τον εβαλαν σε μεγαλα αεροπλανα (Τornado, F-15 , F-18).
Δεν λεω οτι ειναι αδυνατη η πιστοποιηση και σε πιο μικρα αεροπλανα ,αλλα σε αυτα ισως μπαινουν περιορισμοι εμβελειας κλπ. Οι πιο ¨ειδικοι¨ισραηλινοι κατι θα ξερουν παραπανω.

Nikolaos
Guest
Nikolaos
Offline

Παλαιότερα δημοσιεύματα της ΠΤΗΣΗΣ αναφέρονταν σε “ελαφρά” έκδοση για το Γκρίπεν, υπό το χαρακτηρισμό KEPD-150. Γνωρίζει κάποιος αν εξελίχθηκε αυτή η έκδοση, ή πώς το Γκρίπεν κρίθηκε τελικά ικανό να πάρει τη μεγάλη; Δείχνει όντως αφύσικα μεγάλο κάτω από την πτέρυγα του μικρού (αλλά άξιου) Σουηδού.

κλείτος ο μέλας
Guest
κλείτος ο μέλας
Offline

Flight and Space
πάντως στο γουικιπίντια λέει οτι τα μπλοκ 52 είναι ικανά να φέρουν εξ αρχής AGM-84H/K SLAM-ER.Γιατί δεν τους προμηθευτήκαμε ενώ οι Τούρκοι το έπραξαν μου δημιούργει απορία και αρκούμαστε μόνο στους scalp.Κάποιος με είχε πει οτι δεν τους έδιναν οι αμερικανοί ,αλλά στους τούρκους πως τα έδωσαν.

Σπύρος
Guest
Σπύρος
Offline

Αν δεν τον μπερδεύω με άλλο όπλο, αρχικά είχαμε ζητήσει τον SLAM-ER και δεν μας αποδεσμεύτηκε, στη συνέχεια πήραμε τους SCALP και σαν ‘απάντηση’ σε αυτή μας την αγορά αποδεσμεύτηκε στους Τούρκους το Αμερικανικό προϊόν…