Η Τεχεράνη προειδοποίησε οποιαδήποτε χώρα της επιτεθεί ότι θα γίνει εκείνη «πεδίο μάχης»

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε σήμερα ότι όποια χώρα επιτεθεί στο Ιράν θα δει το έδαφός της να μετατρέπεται «στο βασικό πεδίο μάχης» της σύγκρουσης.

«Όποιος θέλει η χώρα του να μετατραπεί στο βασικό πεδίο μάχης, ας το κάνει», δήλωσε ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από την Τεχεράνη. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένας πόλεμος να έρθει στο έδαφος του Ιράν».

Εξάλλου ο στρατηγός Σαλαμί υπογράμμισε ότι «ακόμη και μια περιορισμένη επίθεση, δεν θα μείνει περιορισμένη. Θα επιδιώξουμε την τιμωρία και θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη καταστροφή οποιουδήποτε μας επιτεθεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Punker
Member
Punker

Πολύ θα ήθελα να ξέρω αν πιστεύουν αυτά που λένε

Z10V
Guest
Z10V

Να δούμε τα πράγματα ψύχραιμα. Οι Ιρανοί δεν έχουν κάποια αξιόλογη αεροπορία επομένως οι αμερικανοί (και οι σύμμαχοι τους) θα είχαν ουσιαστικά να αντιμετωπίσουν μόνο την Ιρανική αεράμυνα. Προσωπικά θα κάνω την πρόβλεψη ότι μετά από 1-2 μήνες η ιρανική αεράμυνα δεν θα υπάρχει σε ποσοστό άνω του 90%. Μπορεί και νωρίτερα αν έχει γίνει καλή προεργασία. Μετά από αυτό το σημείο θα επικεντρωθούν στις συστοιχίες βαλιστικών και κρουζ πυραύλων. Πάλι προσωπική εκτίμηση ότι μετά από 2-3 μήνες δεν θα υπάρχει σχεδόν τίποτα. Μετά με τους Ιρανούς να μην έχουν καμία ελπίδα να πετύχουν τίποτα πλέον θα μπορούσε να συνεχιστεί… Read more »

kakaouskia
Member
kakaouskia

Καλησπέρα.

Αν χρειαστούν 2-3 μήνες για να καθαρίσουν αεράμυνα και εκτοξευτές βαλλιστικών και λοιπών βλημάτων, κλάφτα.

Το λάθος της Σερβίας το 1999 ήταν οτι περιορίστηκε σε παθητική άμυνα.

Το Ιράν σίγουρα θα δοκιμάσει να επιτεθεί, έστω στις βάσεις στον Κόλπο.
Ας μην ξεχνάμε επίσης τις δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευμένους / εξοπλισμένους από το Ιράν στρατιώτες διαφόρων ομάδων που βρίσκονται στο Ιράκ. Θα καθήσουν στα αυγά τους αυτοί;

Z10V
Guest
Z10V

kakaouskia Θα ξεκινήσω ανάποδα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο των Αμερικανών κατά την γνώμη μου είναι ότι από τις εμπειρίες τους σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη και Κόσοβο γνωρίζουν πια ότι το πιο δύσκολο και δαπανηρό μέρος μιας τέτοιας επιχείρησης είναι η αποκατάσταση της τάξης μετά την κατάρευση του καθεστώτος. Επομένως οι Αμερικανοί λογικό είναι να μην θέλουν να αποδομήσουν το ιρανικό καθεστώς, αλλά θα προτιμούσαν μια συνθηκολόγηση του. Και αυτός θα πρέπει να είναι λογικά ο στόχος τους. Να δεχτεί κάποιους όρους που σήμερα δεν αποδέχεται. Όσο για τις εκτιμήσεις μου περί 2-3-4 μηνών είναι μόνο για να δώσω την γενική εικόνα… Read more »

jimeta
Guest
jimeta

Ρε μουλάδες αγιοταλαχάδες,και άλλοι γείτονες σας λέγανε για τις “μητέρες όλων των μαχών” και τελικά είδατε τι πήρανε,είχατε ένα πολιτισμό και τον καταστρέψατε με τις μπούρκες και τις κελεμπίες σας ρεζίλια θεοκράτες δικτατορίσκοι.