Άνοιγμα τη ΠΑ στο νεανικό κοινό της: πτήσεις εξοικείωσης με εκπαιδευτικά αεροσκάφη!

5
Μοιραστείτε το άρθρο
 •  
 •  
 •  

Μια πετυχημένη πρωτοβουλία της Πολεμικής Αεροπορίας επαναλαμβάνεται ξανά. Όπως και  άλλες φορές στο παρελθόν, κάποιοι πολύ τυχεροί έφηβοι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάποιες πτήσεις εξοικείωσης με ελαφρά εκπαιδευτικά αεροσκάφη της ΠΑ και να γνωρίσουν την εμπειρία πτήσης από κοντά.

Στο μέλλον οι ρόλοι μπορεί να αντιστραφούν και κάποιοι από αυτούς τους σημερινούς εφήβους να είναι αύριο αυτοί οι εκπαιδευτές που θα κάνουν ως χειριστές πλέον τις πτήσεις εξοικείωσης με την επόμενη γενιά Ικάρων.

Στο δε προσφατο παρελθόν τέτοιες πτήσεις δεν ήταν εφικτές λόγω των πολύ χαμηλών διαθεσιμοτητων των προκατόχων των Tecnam P2002. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν.

Σχετικό αναλυτικο δελτίο Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, θα προγραμματιστούν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, πτήσεις μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου, έτους 2019-2020, με Ελικοφόρα Πτητικά Μέσα της ΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑ (www.haf.gr) έως 23 Οκτωβρίου 2019 (23:59) και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.

Για τους/τις μαθητές/τριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση απαιτούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα:

 • Η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης – Συγκατάθεσης του Γονέα (για ανηλίκους)
 • Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ)
 • Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα εκδήλωσης

 • Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ)
 • Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων – Πτήσεις
 •  Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποίηση πτήσεων.

* Οι επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα αυτής θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

* Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

* Για τους/τις μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός Νομού Αττικής δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της ΠΑ. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, εντός Νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης


Μοιραστείτε το άρθρο
 •  
 •  
 •  

newest oldest most voted
Notify of
Falcon7
Member
Active Member
Falcon7

Δεν μπορώ να καταλάβω τι χρειάζεται η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ) για μια πτήση εθισμού με ελαφρύ ελικοφόρο αεροσκάφος.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα (χωρίς να θέλω να γίνω κακός) πως ίσως το “απαιτείται η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας” ακούγεται πιο πολιτικά ορθό από το “οι υπέρβαροι αποκλείονται”.

George_K
Member
Famed Member
George_K

Πολύ σωστά. Επίσης λίγο μάρκετινγκ προς όφελος της Σχολής Ικάρων δεν βλάπτει.

George_K
Member
Famed Member
George_K

Σωστή κίνηση, βασικά προς την προσέλκυση νέων στη Σχολή Ικάρων.
Θα πρέπει όμως να γίνεται σε τακτική βάση. Και όχι μόνο μαθητές της Γ´Λυκείου, αλλά και από τις τρεις τάξεις.

npo
Member
Noble Member
npo

Πολύ καλή κίνηση.