11.6 C
Athens
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Τέλος εποχής κι αρχή μίας νέας για το εμβληματικό αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου

- Advertisement -

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης

Στο αεροδρόμιο Otto-Lilienthal παρακαλώ,” είναι κάτι που δεν θα ξανακούσει οποιοσδήποτε ταξιτζής στο Βερολίνο. Αυτό μπορεί να είναι το επίσημο όνομά του από το 1988, αλλά ήταν απλά γνωστό ως Tegel, από την περιοχή στην οποία βρίσκεται.

Στις 7 Νοεμβρίου η τελευταία πτήση θα είναι ένα Airbus A320 της Air France με προορισμό το Παρίσι, κλείνοντας έναν κύκλο που είχε ανοίξει μια άλλη πτήση της Air France το 1960.

Για 46 χρόνια το Tegel ήταν η πύλη του Βερολίνου προς τον κόσμο. Καθώς το νέο αεροδρόμιο της Γερμανικής πρωτεύουσας, το BER (Berlin Brandenburg Airport), ανοίγει τελικά μετά από το μεγαλύτερο κατασκευαστικό σκάνδαλο της χώρας με περίπου εννέα χρόνια καθυστέρηση, το πάντα υπερπλήρες αεροδρόμιο στο βόρειο τμήμα του Βερολίνου σταματάει τη λειτουργία του.

Χωρίς τον Ψυχρό Πόλεμο, το Tegel πιθανότατα δεν θα υπήρχε. Κατά τη διάρκεια του σοβιετικού αποκλεισμού του Δυτικού Βερολίνου το 1948-49, οι Σύμμαχοι και ο πληθυσμός μπορούσαν να ανεφοδιάζονται μόνο μέσω αέρος. Τα αεροδρόμια Tempelhof και Gatow σύντομα δεν επαρκούσαν πλέον. Έτσι, ξεκινώντας τον Αύγουστο του 1948, κατασκευάστηκε ένας άλλος διάδρομος στον γαλλικό τομέα του Tegel – και σε μόλις 90 ημέρες γεννήθηκε το Tegel. Κανείς δεν περίμενε τότε πως ο προσωρινός διάδρομος θα εξελισσόταν σε ένα από τα πιο σημαντικά αεροδρόμια της Ευρώπης και σύμβολο ελευθερίας.

Στις 2 Ιανουαρίου 1960, το Tegel άρχισε να λειτουργεί για το κοινό. Για να πετάξουν προς το Δυτικό Βερολίνο, οι πτήσεις έπρεπε να περάσουν πάνω από την πρώην Ανατολική Γερμανία και αεροδιάδρομοι δημιουργήθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό. Μια πύλη προς τον κόσμο άνοιξε για τους Βερολινέζους, του δυτικού τομέα (οι ανατολικοί θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 1990). Η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο ήταν ξαφνικά πολύ κοντά. Στις 30 Ιουνίου 1967, οι αεροσυνοδοί της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France καλωσόρισαν ήδη τον 25εκατομμυριοστό επιβάτη.

Το Tegel θεωρείται υπόδειγμα αρχιτεκτονικής αεροδρομίου. Σχεδιάστηκε το 1965 από τους τότε ακόμα άγνωστους αρχιτέκτονες Gerkan και Marg & Partners. Σχεδιάστηκε για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επιβατών για αυτό τοποθέτησαν τις πύλες σε ένα εξάγωνο. Το εξάγωνο έγινε κατόπιν το εμπορικό σήμα του Tegel, το οποίο σύντομα θεωρήθηκε το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Η διέλευση από την κεντρική αίθουσα με τα λίγα καταστήματά της ήταν γρήγορη. Από εδώ οι επιβάτες μοιράζονταν στις πύλες με ακριβώς δύο επιλογές, στα αριστερά ή στα δεξιά. Το να χαθεί κάποιος ήθελε προσπάθεια. Με τα χρόνια, προστέθηκαν τέσσερις ακόμη τερματικοί σταθμοί για να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα… Το Tegel δεν άντεχε πια.

Το Tegel χρησιμοποιήθηκε εντατικά ως διεθνές αεροδρόμιο. Μετά τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Ντίσελντορφ, έγινε το τέταρτο σημαντικότερο αεροδρόμιο στη Γερμανία. Σχεδιάστηκε για να μεταφέρει περίπου τρία εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Στο τέλος εξυπηρετούσε 24 εκατομμύρια. Η ταλαιπωρία στην ουρά για check-in ή για παραλαβή αποσκευών έγινε ο κανόνας.

Για όσο η Γερμανία ήταν διαιρεμένη μόνο οι αεροπορικές εταιρείες των δυνάμεων κατοχής των Συμμάχων είχαν τη δυνατότητα να πετούν από και προς το Δυτικό Βερολίνο. Αυτό το ειδικό καθεστώς δεν τελείωσε παρά μόνο μετά τη γερμανική επανένωση το 1990, όταν η Deutsche Lufthansa κατάφερε επίσης να πετάξει στο Βερολίνο για πρώτη φορά. Μια μια ιστορική στιγμή, για τους Γερμανούς.

Εκτός από τις πολιτικές πτήσεις, επίσης στρατιωτικά αεροπλάνα συνέχισαν να προσγειώνονται εκεί, αλλά αποκλειστικά για κρατικούς επισκέπτες και μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η επίσκεψη του 35ου Αμερικανού Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι τον Ιούνιο του 1963 παραμένει ίσως η πιο εμβληματική στιγμή του αεροδρομίου. Τον καλωσόρισε ο λαός του Βερολίνου με απερίγραπτη χαρά και κατέκτησε τις καρδιές τους με τη δήλωσή του: “Ich bin ein Berliner“, είμαι ένας Βερολινέζος.

Η στιγμή που θυμούνται όμως πιο έντονα πλέον οι σημερινοί Γερμανοί είναι η επιστροφή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου το 2014 μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διοργανώθηκε στη Βραζιλία.

Το Tegel δέχθηκε μεγάλη κριτική – πολύ γεμάτο, πολύ θορυβώδες, μη φιλικό προς τους επιβάτες, χωρίς σύνδεση με το μετρό και παρόμοια παράπονα. Ωστόσο, σε δημοψήφισμα του 2017, η πλειοψηφία των Βερολινέζων ψήφισαν κατά του κλεισίματος του αεροδρομίου και υπέρ της λειτουργίας του παλιού αεροδρομίου παράλληλα με το νέο BER (Berlin Brandenburg Airport). Χωρίς όμως επιτυχία. Το BER ανοίγει και το Tegel κλείνει, αυτή είναι η συμφωνία. Οι Βερολινέζοι θα διατηρήσουν τη μνήμη του TXL ζωντανή. Το ΒΕR μετά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, έχει ήδη κριθεί ανεπαρκές και γίνονται σχέδια για την επέκταση του, χωρίς να έχει μεταφέρει ακόμα ούτε έναν επιβάτη, και επιπλέον ξεκινάει την καριέρα του εν μέσω πανδημίας, και κρίσης του κλάδου των αερομεταφορών. Μπορούμε μόνο να του ευχηθούμε ότι στο μέλλον η τύχη του να είναι καλύτερη.

Μια νέα εποχή θα ξεκινήσει και για το Tegel τον Νοέμβριο του 2020. Δεν θα έχει όμως καμία σχέση με την αεροπορία. Υπάρχουν άλλα σχέδια για την τοποθεσία του αεροδρομίου, η οποία απέχει μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης. Εδώ θα χτιστεί μια κατοικημένη περιοχή για 10.000 άτομα, μαζί με ένα ερευνητικό και βιομηχανικό πάρκο και μια πανεπιστημιούπολη με το όνομα Urban Tech Republic.

Η κρατικά ελεγχόμενη εταιρία ανάπτυξης Tegel Projekt GmbH σκοπεύει να εγκαταστήσει στην περιοχή 1.000 εταιρίες, start-ups, φοιτητές, επενδυτές, επιστήμονες και βιομηχάνους. Το Terminal A προορίζεται να γίνει πανεπιστημιακό Campus. Για καζίνο δεν έχει αναφερθεί κάτι, ούτε για αρχαία και μνημεία μοντέρνας αρχιτεκτονικής, αλλά ούτε και για δασική έκταση. Στην περιοχή η χρήση αυτοκινήτων θα είναι περιορισμένη, και οι κάτοικοι και επισκέπτες θα τα αφήνουν στις εισόδους, στα Mobility Hubs, όπου θα χρησιμοποιούν κατόπιν ποδήλατα ή τη συγκοινωνία. Τα σπίτια θα είναι κατασκευασμένα από ξύλο.

Ένα νέο μέλλον για το Tegel ξεκινά. Ο επικεφαλής του προγράμματος δήλωσε ότι θα χρειαστούν έξι μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η παραχώρηση της χρήσης και ότι οι πρώτοι κάτοικοι θα μπορούν να εγκατασταθούν το 2026 στην Schumacher District”. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 με 30 έτη. Οι Βερολινέζοι δεν θα εκπλαγούν αν υπάρξουν καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα, αλλά σε άλλες γωνιές του πλανήτη αντίστοιχα έργα χρειάζονται 20 με 30 χρόνια για να ξεκινήσουν…

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aris

Κύριε Μαρδύρη

πρώτη φορά γράφω προσωπικά προς τον αρθρογράφο για να κάνω την δική μου παρατήρηση προς το τέλος του άρθρου που αναφέρεστε λίγο περίεργα με τον παραλληλισμό του Tegel με το Ελληνικό.
Το Ελληνικό έχει ιστορικά κτίρια μέσα αν θυμόσαστε καλά στο πρώην ΚΕΑ, υπάρχει και άρθρο στην Πτήση παλαιότερα που χρήζουν να παραμείνουν. Αρχαία στην περιοχή σίγουρα μπορεί να έχει και να έχουν μπαζωθεί όπως πολλά άλλα και σημαντικότερα σε άλλες τοποθεσίες.
Για την δασική έκταση δεν αναφέρω καν….
Εαν κατάλαβα καλά πρέπει να είσαστε υπέρ του να τσιμεντώσουν το Ελληνικό και αντί να είχε άλλη χρήση, να μας έρθει η «ανάπτυξη» εκτός αν το γράφετε ειρωνικά.

Aris

Συμφωνώ σε κάποια μαζί σας. Απλά θα προτιμούσα να παραμείνει Αεροδρόμιο στην λειτουργία του κανονικά και όχι να κλείσει επειδή το ζήτησαν οι γερμανοί στην σύμβαση λειτουργίας του νέου… Ή να βλέπαμε πίστα F1…
Για τα διατηρητέα κτίρια του ΚΕΑ θα έπρεπε να μεριμνήσει το ΓΕΑ
για τα αρχαία το πολιτισμού
για δάσος…δεν έχω δει καθόλου
Όσο για το «νέο» αεροδρόμιο χτίστηκε γρήγορα και στο πόδι και το μισό και έχει ακόμα πολλά άλυτα προβλήματα…πλημμύρες στις βροχές και άλλα πολλά.
Επίσης δεν είναι ολόκληρο με τα 2 τέρμιναλ και άλλα πολλά που δεν έγιναν και τώρα ψάχνουν να τα κάνουν, εξού και η μια προσθήκη που υπολειτουργεί ακόμα… μακάρι να μπορούσα να σας έστελνα προσωπικό μήνυμα να σας έλεγα και άλλα

Tango.Alpha

Την εποχή που ξεκίνησε σοβαρά η κατασκευή του “Ελ. Βενιζέλος” το ελληνικό δημόσιο δεν ήξερε να κάνει συμβάσεις και η αρχική της κυβέρνησης Ν.Δ. που ήταν έτοιμη για κύρωση το πρωί του Σεπτεμβρίου 1993 που έπεσε η κυβέρνηση είχε αρκετά κενά. Η διάδοχος κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα – ενα που θυμάμαι τώρα είναι η υιοθέτηση του Ελληνικού κι όχι του Γερμανικού αντισεισμικού κανονισμού και η κατασκευή ενός περιφερειακού δρόμου. Πάντως δεν άλλαξε η βασική πρόθεση να κατασκευαστεί με την αρχή του BOOT (Build Own Operate Transfer) η οποία διασφάλισε ποιότητα κατασκευής και ταχύτητα παρά τα αρχικά προβλήματα όπως το χιόνι το Φεβρουάριο του 2004. Ο όρος για το κλείσιμο του Ελληνικού μπήκε κυρίως για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας αν και η εμπειρία με τη FRAPORT στα περιφερειακά αεροδρόμια συνηγορεί στην ανάγκη για επαγγελματική – ιδιωτική διαχείριση των αεροδρομίων.

Για τις πλημμύρες δε θυμάμαι. Ο δορυφορικός σταθμός στη Νότια Πλευρά του κυρίως κτηρίου δημιουργήθηκε με προοπτική να εξυπηρετήσει την κίνηση όταν ο βασικός αεροσταθμός δε θα μπορούσε πλέον αλλά οι εταιρείες δεν ήθελαν να επεκταθούν εκεί. Υπήρξε η σκέψη να αποκτήσει απευθείας οδική πρόσβαση και να γίνει αποκλειστικός αεροσταθμός για τις εταιρείες χαμηλού κόστους αλλά δεν προέκυψε. Και μετά ήρθε η κρίση

Πάντως υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο με ευθύνη της εταιρείας διαχείρισης για συγκεκριμένες ενέργειες ανάλογα με την κίνηση (οι αριθμοί μου διαφεύγουν) αλλά υπήρχαν σχέδια και χώρος για καινούργιο terminal και τρίτο διάδρομο με προσχεδιασμένο την ονομασία σε 03L – 03C (Center) – 03R. Μάλλον πρέπει να ψάξω να βρω το φάκελο με τις πληροφορίες.

Όσο για το TXL πέρασα αλλά δεν κατάφερα να εκτιμήσω τη ταχύτητα διέλευσης. Αντίθετα θυμήθηκα το Tempelhof στο οποίο βρέθηκα κατά λάθος και πραγματικά ένιωσα να ζω ένα μικρό κομμάτι ιστορίας.

Last edited 2 months ago by Tango.Alpha
Nikolaos

Κρίμα.
Με διαφορά το πιο φιλικό αεροδρόμιο προς τον επιβάτη, ελάχιστα μέτρα σε χωρίζουν, καθώς ευρίσκεσαι στη γέφυρα αποβίβασης, από την παραλαβή αποσκευών και το αίθριο με τα ταξί. Αντίστοιχα στην αναχώρηση, φθάνεις αμέσως στην πύλη σου, χωρίς το άγχος χαμένου χρόνου μέσα στο αεροδρόμιο. Σαν σταθμός ΚΤΕΛ ή τρένου είναι. Ταχύτατος, αποτελεσματικός μηχανισμός διεκπεραίωσης ανθρώπων. Ό,τι καλύτερο αντιπροσωπεύει η γερμανική αρχιτεκτονική φιλοσοφία.
Δεν επιβάρυνε τον αστικό ιστό με ηχορύπανση, και κακώς κλείνει (γενικότερα, κακώς ένα αεροδρόμιο παύει να είναι αεροδρόμιο. Η γη σπανίζει πλέον). Μόνο προγραμματικές συμφωνίες για να καταστεί το BER βιώσιμο δικαιολογούν την απόφαση.
Θα μας λείψει.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

12
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 November 2015 #354

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 January 2015 #344

Αγορά

Related News

ΗΠΑ: Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ.Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην...

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Πενς δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Μπάιντεν

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω...

Ο Ν. Δένδιας συνεχάρη τον Πορτογάλο ΥΠΕΞ για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Πορτογαλία

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχάρη τον Πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστο Σάντος Σίλβα (Augusto Santos Silva) για την ανάληψη της 6μηνιαίας...