27.9 C
Athens
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική MEDIA VIDEO Το κρύβει το βίντεο του μοιραίου ουκρανικού Boeing-800;

Το κρύβει το βίντεο του μοιραίου ουκρανικού Boeing-800;

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Συγκεχυμένη παραμένει η κατάσταση σχετικά με τη συντριβή του Boeing 737-800 της  Ukraine International Airlines που κατέπεσε αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης χωρίς επιζώντες. ενώ εκτελούσε την πτήση PS752 προς το Κίεβο με 167 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σε ιρανικό ΜΜΕ υποστηρίζεται ότι δείχνει τις τελευταίες στιγμές του αεροσκάφους, πριν συντριβεί με ενδείξεις φωτιάς, ίσως σε έναν από τους κινητήρες του. Το ουκρανικό αεροπλάνο απογειώθηκε καθυστερημένα κατά μία ώρα, αν και δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλείς πληροφορίες για την αιτία της καθυστέρησης και εάν αυτή σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο με τη συντριβή, για την οποία αναφέρθηκε από ουκρανικές και ιρανικές πηγές ότι οφείλεται σε «τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε». Παρέμεινε για δυο περίπου λεπτά στον αέρα, φτάνοντας σε μέγιστο ύψος 7.900 ποδών πριν καταπέσει σε περιοχή 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Το αεροπλάνο είχε κάνει την πρώτη του πτήση στις 21-06-2016, δηλαδή ήταν τριών ετών και επτά μηνών.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του ICAO, η αρχή που έχει την ευθύνη διερεύνησης του περιστατικού είναι η αρμίδια υπηρεσία του Ιράν, ως χώρα του συμβάντος με τη συμμετοχή της Ουκρανίας ως έδρας του αερομεταφορέα και τις ΗΠΑ ως κατασκευάστριας. Η Τεχεράνη όμως έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψει αμερικανική εμπλοκή. Αν και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, διάφορες πληροφορίες για κατάρριψη δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να επιβεβαιωθούν και πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα.  Από την άλλη, η περίπτωση καταστροφικής αστοχίας ενός κινητήρα είναι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια.

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

36 ΣΧΟΛΙΑ

36 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
YIVNNIS

Εάν το πόρισμα δείξει αστοχία κινητήρα τι συνεπάγεται; Καθήλωση όλων των αεροσκαφών του τύπου, εώς ότου πραγματοποιηθεί έλεγχος αιτιών και αποκατάσταση τυχών προβλημάτων;

p270

ειναι περίπλοκη η περίπτωση καθώς δεν αφήνουν να πάνε άνθρωποι τις κατασκευαστριας εταιρίας

Spyros

Τα αεροσκάφη δεν πέφτουν ακυβέρνητα επειδή αστόχησε ένας κινητήρας.

neuromancer

και ειδικά τα 3 ετών

ΚΚ76

Τα 737 MAX που έπεσαν ήταν ακόμα πιο νέα.

Spyros

Αυτά δεν έπεσαν από αστοχία κινητήρα.

KK76

Έπεσαν από σχεδιαστική αστοχία ενός άλλου συστήματος (flight controls). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο.

Spyros

Εδώ συμφωνούμε απόλυτα.

KK76

Εξαρτάται πως εννοούμε το αστόχησε. Αν είχαμε uncontained failure και τα συντρίμμια χτύπησαν γραμμές υδραυλικού και καύσιμα πέφτει…… Βλέπε concord που εκεί από σκασμένο ελαστικό πήρε φωτιά η δεξαμενή καυσίμου. Είναι να μην σου τύχη….. Πολύ πιθανόν να χτυπήθηκαν και καλωδιώσεις οπότε να μην μπορούσαν να ελεγχθούν κάποια σύστηματα στο αεροσκάφος (πχ ψάξε ένα ατύχημα με uncontained engine failure σε A380 της Qantas. Μεγάλη τύχη που κατάφεραν και το προσγείωσαν). Επίσης έχε κατά νου ότι έγινε στην άνοδο οπότε οι μηχανές δουλευαν σε πολύ υψηλά στοιχεία. Τέλος αν έχει φάει πύραυλο θα αποδειχθεί πολύ εύκολα. Από το βίντεο που κυκλοφορεί… Read more »

Spyros

Τα ατυχήματα/δυστυχήματα που δίνετε ως παραδείγματα είχαν αποτέλεσμα το α/φ να συνεχίσει να πετά υπό έλεγχο για κάποιο διάστημα, μέχρι είτε να μην έχει πια άλλο διαθέσιμο ύψος (Concorde) είτε οι πιλότοι να επιχειρήσουν αναγκαστική προσγείωση, μετά από ώρα (ή ώρες). Εδώ έχουμε ένα φλεγόμενο αεροσκάφος να πέφτει ανεξέλεγκτα, σχεδόν κατακόρυφα, αφού πρώτα είχε φτάσει ύψος αρκετών χιλιάδων ποδών. Τα πολύ υψηλά στοιχεία στον κινητήρα δεν σημαίνουν πολλά πράγματα. Ένα 737 (ή οποιοδήποτε άλλο δικινητήριο α/φ) μπορεί να χάσει έναν κινητήρα στη V1, πριν ακόμα αφήσει τον διάδρομο δηλαδή, να απογειωθεί, να κάνει τον κύκλο του αεροδρομίου και να προσγειωθεί… Read more »

KK76

Άλλο το να χάσω κινητήρα και άλλο το uncontained engine failure. Σε απώλεια κινητήρα χωρίς να έχεις ζημιές (απώλεια ισχύος για κάποιο λόγο) γυρίζεις εύκολα πίσω. Σε uncontained engine δεν μπορείς να προβλέψεις που θα σκάσει η μηχανή και τι ζημιές θα προκαλέσει. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Ψάξε να δεις τι έπαθε ένα B777 της BA στο Las Vegas από uncontained engine failure. Ευτυχώς το έπαθε στο έδαφος. Το αεροσκάφος καταστράφηκε στην πλευρά που έσκασε η μηχανή σε ελάχιστα λεπτά.

Spyros

Για να πέσει τόσο γρήγορα αεροσκάφος πρέπει είτε να έχουμε απώλεια ελέγχου από το πλήρωμα είτε να έχει γίνει κάποιου είδους δομική αστοχία. Τέτοια αστοχία όντως μπορεί να προκληθεί από uncontained engine failure. Αλλά βέβαια τέτοιου είδους αστοχίες δεν εξελίσσονται σιγά-σιγά, γίνονται ραγδαία, μια κι έξω. Εδώ λοιπόν ξέρουμε πως ο πιλότος επικοινώνησε με ΕΕΚ, ανέφερε πρόβλημα σε κινητήρα (όχι πρόβλημα ελέγχου ή κάτι άλλο) και πως επιστρέφει για προσγείωση. Αν είχε σοβαρό δομικό πρόβλημα από uncontained engine failure (πχ ο δίσκος είχε αποκολληθεί και είχε κόψει κομμάτι της πτέρυγας) μάλλον θα έλεγε κάτι άλλο–ΑΝ ασχολούνταν να μιλήσει καθόλου στον… Read more »

a3_mike

Συνήθως, αν το πόρισμα οδηγήσει σε αστοχία λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος ή αδυναμίας εκδίδεται Airworthiness Directive με τα διορθωτικά μέτρα ή ενέργειες. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν την ολοκλήρωση της διερεύνησης που εδώ δεν έχει καν ξεκινήσει. Υπό κανονικές συνθήκες (σε κανονικές χώρες δηλαδή) θα εμπλέκετω μεταξύ άλλων και ο κατασκευαστής (Boeing) και η Αμερικάνικη YΠΑ (NTSB) λόγω αεροσκάφους αμερικανικής κατασκευής. Στην προκειμένη περίπτωση δεν νομίζω να επιτρέψουν οι μουλάδες την εμπλοκή Αμερικάνων. Σε ανάλογη περίπτωση στις ΗΠΑ ( Southwest Airlines Flight 1380) το 2018 όπου παρουσιάστηκε uncontained engine failure σε Β737-700, o στόλος δεν καθηλώθηκε παρά αυξήθηκαν οι επιθεωρήσεις στα πτερύγια… Read more »

KK76

Αμερικανική ΥΠΑ = FAA όχι NTSB

evo_ii

Σωστά, η NTSB (National Transportation Safety Board) είναι η Αμερικανική Αρχή Διερεύνησης Ατυχημάτων.

epampapas

Σε Boeing δεν ξαναμπαίνω.

Spyros

Γενικά τίποτε Αμερικανικό μη χρησιμοποιείτε, όλα σκοτώνουν. Μόνο Sukhoi, Lada και Lubitel.

Spyros

Αγαπητή Π&Δ,

Εδώ βλέπουμε πως το παραπάνω τρολ δεν κάνει απλώς την συνηθισμένη του Ρώσικη προπαγάνδα, του τύπου “ό,τι κι αν κάνουν οι Αμερικάνοι είναι [βάλτε εδώ τον χαρακτηρισμό της αρεσκίας σας]”, αλλά προχωρά σε προπαγάνδα εκφοβισμού σχετικά με την αεροπορική ασφάλεια. Το ίδιο έκανε και στο προηγούμενο άρθρο σχετικά με τη πτώση του 737NG στο Ιράν.

Αυτό είναι ΟΚ με το περιοδικό; Ρωτάω απολύτως σοβαρά. Ευχαριστώ.

CHRIS

@Epam Papa’s…You hate everything that is American. You comment 24/7 with fake news, misinformation and propaganda. You are doing a better job than the Russians. The only thing you probably like is $$$$$$$.

epampapas

Oι μόνοι που αγαπούν το χρήμα και δεν το κρύβουν είναι οι αμερικάνοι. Εμείς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα έχουμε και άλλες άξιες πιο σημαντικές. Έχουμε και την Airbus που κερδίζει την παγκόσμια εμπορική διαμάχη στα airliners με την αξία της ακριβώς λόγω αυτών των αξιών, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Τώρα εκεί που πήγαινε η μετοχή της Boeing πολύ καλά (καθώτι και αμυντική εταιρία) με το ενδεχόμενο πολέμου, ξαφνικά βούλιαξε λόγω του συμβάντος αυτού. https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=BA Το ότι θα βόλευε μια εταιρία που έχει χάσει πολύ μεγάλο μέρος της κεφαλαιακής της αξίας το τελευταίο καιρό και δικαίως (που… Read more »

CHRIS

@Epam Papas…As I said before, stop pushing your Russian propaganda 24/7 in every topic. As for BOEING, they are doing OK now and they are going to do GREAT next year. You have no clue and no idea how private American companies work. And if you do not like to fly with BOEING aircraft, fly with Russian aircraft, they have an excellent safety record.

Spyros

Το ότι εσύ ειδικά αναφέρεσαι σε συνωμοσιολογία με ξεπερνά…

Πρόσεξε μη μπεις σε Airbus με Αμερικάνικους κινητήρες (τα 2/3 όσων έχουν κατασκευαστεί περίπου, αν θυμάμαι καλά). Α και το Concorde που έπεσε, είχε Αμερικανικά λάστιχα που έσκασαν… τα οποία έσκασαν γιατί είχε μείνει στο διάδρομο ένα κομμάτι από Boeing 777 άλλης εταιρίας… ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΙ ΑΥΤΟ! ΤΥΧΑΙΟ???

Kimon

Φαντάζομαι στο επόμενο αεροπορικό εισιτήριο που θα ξαναπάρετε θα ρωτήσετε πρώτα τον τύπο του αεροσκάφους και μετά θα συμφωνήσετε στην πληρωμή της αξίας του σωστά;

x-m

Απ’οτι φαίνεται ούτε σε Airbus 220-318-319- 320-321 θα μπείτε: αμερικανικοί κινητήρες……. 😕 Και στα wide-body θα ψάχνετε Rolls -Royce. Δυστυχώς για τον ίδιο λόγο ,ούτε σε Embraer …….Μάλλον θα ταξιδεύετε όπως ο Dennis Bergkamp, μόνο με αυτοκίνητο.

ppppp

Πιθανή και η σύγκρουση με άλλο ιπτάμενο μέσο.Τις πρωτες ωρες μετα την επίθεση πρέπει να είχαν απεγειωθεί και αρκετά αεροσκάφη για επιτήριση.Επεσε φλεγόμενο και μάλλον ακυβέρνητο.

ppppp

Έχουν και μπόλικα drones για απογείωση…

Νάσος

Κάποτε ένας magic είχε προκαλέσει μηχανική βλάβη σε ένα F16. Το αεροσκάφος τελικά έπεσε από αυτήν την μηχανική βλάβη.
Κάτι τέτοιο

My_name_is_Nobody

Τον κατεστραμμένο magic δεν τον υπολογίζεις;
Α! Να τα λέμε όλα παιδιά όχι ότι μας συμφέρει.

Νασος

Σωστά! Στο ίδιο συμβάν μηχανική βλάβη έπαθε και ο magic κατά την πρόσκρουση και καταστράφηκε ολοσχερώς στον αέρα. Σαν συμπέρασμα κρίνονται αναξιόπιστα και ο magic και το F16.

KK76

Πολύ νωρίς για κάποια αρχικά συμπεράσματα. Επίσης για ένα αεροπλάνο 3 χρονών να πάθει τέτοια καταστροφική αστοχία σε κινητήρα είναι λίγο απίθανο αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το άσχημο είναι (από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που υπάρχουν) ότι πολλοί άσχετοι κυκλοφορούσαν στα συντρίμμια ενώ όλη η περιοχή θα έπρεπε να είναι ασφαλισμένη. Το ότι η Boeing δεν θα συμμετέχει στην έρευνα είναι αρνητικό. Παρόλα αυτά τα πορτοκαλί κουτιά μπορούν να διαβαστούν και σε άλλες χώρες εκτός USA.

stepa

Δεν θα παραστησω τον κο Ακριβο Τσολακη αλλα το βιντεο των τελευταιων στιγμων σε γνωστο ενημερωτικο σαιτ και καποιες φωτογραφιες των συντριμιων δημιουργουν πολλα ερωτηματικα…αν οχι βεβαιοτητα….κριμα για τους ανθρωπους οπως και να εχει ,ολα τα αλλα ανευ σημασιας.Δυστυχως.

MisCo

Τελευταια φορα που θυμαμαι καποια αστοχια που “καθαρισε” το αεροπλάνο με την μια, ηταν η TWA800. Και τώρα αυτό; Ποιες οι πιθανότητες να σημειώθηκε μια αστοχια στον κινητηρα που να εκοψε τις επικοινωνιες, να το στειλε κάτω ανεξελεγκτο και να προκαλεσε inflight breakup;

Πολυ φοβάμαι πως θα έχουμε μια επαναληψη της MH17.

agnostosependytis

1) 🙂 Κέρματα στην μηχανή για γούρι (είχατε τις προάλλες άρθρο και το γκαντεμιάσατε)

2) Ένας από τους πυραυλους εδάφους εδάφους καθώς ήταν στην γραμμή πυρός μεταξύ Τεχεράνης και Ιράκ (θα ήταν η πρώτη κατάρριψη αεροπορικού μέσου με πύραυλο εδάφους εδάφους και μια διαστημική γκαντεμιά) (δεν παιζει γιατί δεν φαίνεται καποιος πύραυλος στο βίντεο)

3) Αντιαεροπορικός πύραυλος (δεν φαίνεται πύραυλος στο όπως κα στο 2)

4) Πουλί (όχι λόγω νύχτας?)

5) Drone ή μηχανική βλάβη (νομίζω παίζει σαν σενάριο)

6) Το βίντεο να είναι fake οπότε ότι συζητιέται με βάση αυτό είναι άκυρο…

Tango.Alpha

Mου κάνει εντύπωση η σταθερότητα του φωτός μέχρι την πρόσκρουση στο έδαφος και η εντελώς κάθετη πτώση. Δεν έχω δει νυκτερινή κατάρριψη (ούτε ημερήσια) αλλά θα πίστευα ότι θα υπήρχε φλόγα και περισσότερο φως ή πιο ασταθές.

Η απουσία της Boeing είναι επίσημη αλλά δε θα με εξέπληττε αν υπάρχει ένας δίαυλος που μεταφέρει πληροφορίες ανάμεσα στο Σικάγο και το γραφείο διερεύνησης δυστυχημάτων στην Τεχεράνη.

Με προβληματίζει η διακοπή των επικοινωνιών αλλά και η καθυστέρηση πριν την αναχώρηση.

Faethon

Αυτό είναι και ένα δίδαγμα του πόσο πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις σε τέτοιες “ταραγμένες” περιοχές.Δεν ξέρω οι έρμοι αυτοί άνθρωποι αν ήταν ανάγκη να βρίσκονταν στο Ιράν τη δεδομένη στιγμή ή αν προσπαθούσαν να ξεφύγουν απο εκεί λόγω της κρίσης.Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα στο Ιράν ακόμα και εάν ήταν στα καλύτερά του. Άντε βγάλε άκρη.Όπως τότε και με to Boeing της Μαλαισίας που έπρεπε να περάσει απο εύφλεκτη ζώνη. Με τους Αγιατολάχηδες που μπορεί να θέλουν να αποκρύψουν στοιχεία μιας κατάρριψης και δεν συνεργάζονται με κανέναν αλλά και την παντελή έλλειψη κατανόησης του όρου “Ασφάλεια πτήσεων”; Το σενάριο… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εδώ κυρώσεις, εκεί κυρώσεις, που είναι οι κυρώσεις; 

Η επιβολή ή όχι κυρώσεων στην Τουρκία είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της...

81
 Τον τελευταίο καιρό, οι θετικές ειδήσεις στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Μια ακόμη επιβεβαίωση της ορμητικότητας με την οποία έχει...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 May 2014 #336

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Νοέμβριος #402

Αγορά 3.99

Related News

Συντριβή ρωσικού Su-30

Μαχητικό Su-30 της Ρωσικής Αεροπορίας κατέπεσε στις 22 Σεπτεμβρίου στην επαρχία Τβερ, που βρίσκεται δυτικά της πρωτεύουσας Μόσχα.Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το Su-30...

Τυφώνας Ιανός: Εντυπωσιακές εικόνες καταστροφών στο αεροδρόμιο της 359 ΜΑΕΔΥ στην Λαμία

Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της 359 ΜΑΕΔΥ στην Λαμία, από το οποίο επιχειρεί κλιμάκιο με PZL M-18. Σαφώς και οι καταστροφές που προκλήθηκαν δεν ήταν...

Συντριβή ελικόπτέρου έρευνας και διάσωσης S-76 των Φιλιππίνων

Τα δυο μέλη του πληρώματος, μια γυναίκα κυβερνήτης κι ένας άνδρας συγκυβερνήτης καθώς και δυο επιβαίνοντες διασώστες ενός ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης της Αεροπορίας...

Ελληνικά F-16 συνοδεύουν (ξανά) στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52! (Εικόνες + Βίντεο)

https://youtu.be/3kABNFEWcu0Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 και κατόπιν πρότασης/αιτήματος της USEUCOM (US European Command), δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Β – 52 κατά την πτήση...

Πτώση μαχητικού JF-17 της Πακιστανικής Αεροπορίας, σώος ο χειριστής

Μαχητικό αεροσκάφος της Πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε και συνετρίβη κοντά στην Pindigheb, της επαρχίας Attock την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου όπως ανακοινώθηκε χωρίς να σημειωθεί...
- Advertisement -