Φωτογραφίες: Η τεράστια προσφορά του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι παρακάτω φωτογραφίες και κείμενο αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού στο Facebook:

Κοινωνική Προσφορά Στρατού Ξηράς, Μηνός Ιουνίου 2018, στον Τομέα της Έρευνας – Εκκαθάρισης Υπόπτων Χώρων (Υ/Χ) και Αντιμετώπισης Περιστατικών Ανεύρεσης Πυρομαχικών από το ΤΕΝΞ

Kατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου 2018, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, διέθεσε προσωπικό και μέσα του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), για την έρευνα και απόδοση στις τοπικές κοινωνίες 215 στρεμμάτων γης, εντός των οποίων βρέθηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 14 νάρκες, 82 βλήματα διαφόρων τύπων και 16 χειροβομβίδες.

Επιπρόσθετα, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία, ημέρα και νύχτα, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 9 περιστατικά ανεύρεσης εκρηκτικών μηχανημάτων/μηχανισμών – πυρομαχικών (EOD). Εξουδετερώθηκαν 10 χειροβομβίδες, 4 βλήματα διαφόρων τύπων και 1 νάρκη.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
montif74
Member
montif74

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την προσφορά σας.

Nikolaos
Member
Nikolaos

Ήρωες σε καθημερινό πόλεμο! Από τα πλέον σεβάσμια στελέχη των ΕΔ.

dimitrov
Member
dimitrov

Είχα ένα συγγενή που ήταν εκεί. Φανδάρος. Προ 25ετίας. Μυθική μορφή. Πήγε για να έχει λιγότερη θητεία. Τέρας ψυχραιμίας. Μιλάμε για ζεν ο άνθρωπος. Αλλά και ιδιοφυέστατος. Οι δικοί του μέχρι να απολυθεί σώος έγιναν καρδιακοί. Αποδείχτηκε μεγάλο ταλέντο στο ΤΕΝΞ. Θέλανε να τον κρατήσουν κιόλας.

Spica
Member
Spica

Αχ τι μου θυμίσατε…
https://imgur.com/a/XkIlB8F