Σύμφωνα με δελτίο τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, η AgustaWestland Philadelphia Corp. με έδρα την Φιλαδέλφεια στην πολιτεία της Πενσιλβάνια υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 171.047.763 δολαρίων για την παραγωγή και παράδοση 36 ελικοπτέρων TH-73A για την υποστήριξη του προγράμματος Advanced Helicopter Training System.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν κατά 92% σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και κατά 8% σε διάφορες τοποθεσίες εκτός των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών, και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022.
Πρόκειται για την δεύτερη παρτίδα ελικοπτέρων του τύπου παραγγέλνουν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα το αμερικανικό Ναυτικό.
Παρά την ιταλική καταγωγή του εν λόγω ελικοπτέρου (παράγωγο του AW119 Koala), κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, όπου πάγιος όρος είναι η παραγωγή του εκάστοτε συστήματος να γίνεται κατά πλειοψηφία στις ΗΠΑ από αμερικανικές εταιρείες.
Επειδή προφανώς αυτό είναι αδύνατο για τις εταιρείες του εξωτερικού, έχουν βρει την λύση να ιδρύουν θυγατρικές εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του αμερικανικού δημοσίου…
Σημειώνεται ότι η πρόταση της Leonardo (μητρική εταιρεία της AgustaWestland Philadelphia) επικράτησε των προτάσεων της Bell με το 407GXi και της Airbus Helicopters με το H13.
Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.