Ο Αμερικανικός Στρατός θέλει νέο οπλισμένο ελικόπτερο αναγνώρισης για την αντικατάσταση των Kiowa

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η απόσυρση των εξοπλισμένων ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, 70 από τα οποία θα αφιχθούν στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα, δεν σημαίνει ότι ο Αμερικανικός Στρατός δεν χρειάζεται άλλο ελικόπτερα για αποστολές αναγνώρισης. Γι’ αυτό το λόγο, ο ίδιος επιδιώκει να ανακτήσει τη συγκεκριμένη ικανότητα την επόμενη δεκαετία.

 

Το πρόγραμμα απόκτησης του νέου ελικοπτέρου ένοπλης αναγνώρισης ονομάζεται FARA (Future Armed Reconnaissance Aircraft). Σύμφωνα με το «Popular Mechanics», κύριες υποψηφιότητες για την κάλυψη του ρόλου θα είναι τα Sikorsky S-97 Raider και Bell V-280 Valor. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ωστόσο η πιθανότητα περαιτέρω εξέλιξης κάποιου υφιστάμενου τύπου.

 

Το ελικόπτερο που θα επιλεγεί θα πρέπει να επιχειρεί σε μονάδες δύναμης 24-30 ελικοπτέρων, να αναπτύσσει ταχύτητα 180-205kn, να έχει μικρό μέγεθος (ώστε να πετά εντός αστικών περιοχών και να είναι προαιρετικά επανδρωμένο, με έναν ή δύο χειριστές. Το ελικόπτερο θα είναι πιθανόν εξοπλισμένο με δύο Κ/Β Hellfire και ένα πυροβόλο ή ρουκέτες, εξοπλισμό δλδ. παραπλήσιο με αυτόν που φέρει το Kiowa Warrior. Το ελικόπτερο δεν είναι απαραίτητο να είναι stealth, στοιχείο που εκτόξευσε το κόστος του RAH-66 Commanche και οδήγησε στην ακύρωσή του το 2004.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Αναγνωριστικό ελικόπτερο που να είναι στελθ ,,πολύ πάει,,….
Αυτό θα μπορεί να γίνει για το ελικόπτερο που θα αντικαταστήσει μετά από πολλά χρόνια τα επιθετικά Απάτσι.

Spyros
Member
Spyros

Και το RAH-66 Commanche σαν αντικαταστάτης [και] των Apache προορίζονταν…

Uktena
Member
Uktena

Το Commanche για αναγνωριση προοριζοταν και καταδειξη στοχων ή αναγνωριση στοχων για τα Apache και οχι για αντικατασταση αυτων.

Gunner
Member
Gunner

Το Bell V-280 Valor δεν είναι λίγο μεγάλο γι΄αυτήν την αποστολή;

Nikos
Guest
Nikos

Καλορίζικο μας…σε 30 χρονακια θα εξοπλίζει τα νησιά μας

photographix
Member

Comanche οεο?

andreasmp412c
Member
andreasmp412c

Ο αμερικανικος στρατος καταλαβε τη βλακεια που εκανε αποσυροντας τα kiowa τοσο νωρις κ ψαχνει να τα αντικαταστασει, κ εμας που μας τα δωσαν κ τζαμπα μας χαλανε…