Το υβριδικό αεροσκάφος κάθετης από – προσγείωσης V-280 Valor κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης πέτυχε να πετάξει με την βέλτιστη ταχύτητα πλεύσης φτάνοντας τους 190 κόμβους.

Ο τρόπος λειτουργίας του V-280 θυμίζει αυτόν του V-22, καθώς οι κινητήρες περιστρέφονται κάθετα κατά 90 μοίρες για να απογειωθεί και μετά επανέρχονται σε οριζόντια θέση ώστε το αεροσκάφος να πετάξει σαν αεροπλάνο. σε κάθετη ανύψωση έως όψη προς τα εμπρός, όπως έχουμε ήδη περιγράψει αναλυτικά.

Μετά από αυτό το επίτευγμα-σταθμό των δοκιμαστικών πτήσεων, επόμενος στόχος της εταιρείας Bell, είναι η επίτευξη και της μέγιστης ταχύτητας πτήσης, που ανέρχεται στους 280 κόμβους. Το αμέσως προηγούμενο επίτευγμα ήταν η πτήση με μικρή ταχύτητα 80 κόμβων, τον Φεβρουάριο.

Το αεροσκάφος αποτελεί μέρος του διακλαδικού προγράμματος πολλαπλών ρόλων επίδειξης τεχνολογιάς που θα ενημερώσει τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α. για τις απαιτήσεις ενός στόλου αεροσκαφών αυτής της κατηγορίας με προοπτική να εισέλθουν σε υπηρεσία ενδεχομένως και πριν από το 2030.

Υπάρχουν δύο πρωτότυπα αεροσκάφη επίδειξης τεχνολογίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: το αεροσκάφος της Bell και ένα ομοαξονικό ελικόπτερο των Sikorsky-Boeing που ονομάζεται SB-1 Defiant. Το V-280 πέταξε πρώτη φορά τον Δεκέμβρη. Οι Sikorsky και Boeing έχουν μείνει λίγο πίσω και σκοπεύουν να αρχίσουν τις πτήσεις με το δικό τους αεροσκάφος μέχρι τα τέλη του 2018.

Σύμφωνα με την Bell, το V-280 έχει συμπληρώσει πάνω από 90 περιστροφές στροφείου και περισσότερες από 27 ώρες πτήσης.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ενδιαφέρον σχήμα με τους κινητήρες/έλικες στα άκρα και διπλό ουραίο πτερύγιο υπό γωνία

Comments are closed.