23.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Όλες οι απαντήσεις που ζητούν οι αναγνώστες μας για το "περιστατικό στον...

Όλες οι απαντήσεις που ζητούν οι αναγνώστες μας για το “περιστατικό στον Έβρο” σε δηλώσεις του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια

Μοιραστείτε το άρθρο
  • 176
  •  
  •  

Οι αναγνώστες μας, μας υποβάλλουν συνεχώς ερωτήσεις σχετικά τον Έβρο. Η βασικότερη είναι, “γιατί υποβάλλαμε διάβημα”, ενώ υπάρχουν κι άλλες, ειδικά με μια δήλωση του ΥΠΕΞ σχετικά με “λίγα μέτρα”.

Σεβόμαστε όλους τους αναγνώστες μας και τις απόψεις τους, αλλά θα τους προτείναμε να εμπιστεύονται λίγο παραπάνω την κρίση μας, καθώς και τα ρεπορτάζ μας. Έχουμε ετοιμάσει ένα εκτενές κομμάτι, αλλά απαντήσεις για το θέμα έδωσε ο ΥΠΕΞ σε σημερινή του συνέντευξη.

Επιμένει η Τουρκία στον Έβρο: “Οι Έλληνες παραβίασαν τα σύνορά μας” λέει το υπουργείο εξωτερικών τους

Με λίγα λόγια, θα πούμε το εξής. Όλο το θέμα ξεκίνησε από υπερβολές διαφόρων ιστοτόπων, που και παλιά έχουν κάνει ζημιά σε εθνικά θέματα. Μετά το “σήκωσαν” διάφορα “ειδικοί” ενώ κακές μεταφράσεις “έπαιξαν” και αγγλικής tabloids, που δεν έχουν καν σχέση με την Ελλάδα. Η λογική των Άγγλων ήταν “μην σκάτε που δεν πάμε Ελλάδα, ούτως ή άλλως έχει αρχίσει να την καταλαμβάνει η Τουρκία”. Η ζημιά που μας έκαναν κάποιοι δεν ήταν μόνο εθνική, αλλά και οικονομική.

Τώρα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση παρασύρθηκε προφανώς προσβάλλοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, θεωρούμε πως θα αφήσει το θέμα να “ξεφουσκώσει”. Ίσως επιδιώκει μια ρεβάνς για τις Πρέσπες, ενώ ο ΥΠΕΞ δέχτηκε και έντονα εσωκομματικά πυρά, τελείως όμως άδικα. Η άποψη της ΠΤΗΣΗΣ είναι αυτή που σας έχουμε γράψει, και εκατοστό γης δεν έχει παραχωρηθεί.

Διάβημα ΥΠΕΞ στην Τουρκία για το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Έβρου

Προτείνουμε να διαβάσετε το εξαιρετικό άρθρο του έγκυρου δημοσιογράφου Βασίλη Νέδου στην Καθημερινή της προηγούμενης Τετάρτης, και θα καταλάβετε περίπου τι έχει συμβεί. Ότι έχει γραφτεί από εκεί και πέρα, τις επόμενες μέρες, είναι μια συνειδητή διαστρεύλωση της πραγματικότητας.

Πιστεύουμε πως όλα αυτά έχουν να κάνουν με κάποιους που έχουν χάσει την “βόλεψή” τους με την παρούσα κατάσταση, κάποιους άλλους γνωστούς “open borders” που προτιμούν άλλη ηγεσία στον Έβρο, αλλά και μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας από κύκλους δεξιότερα της κυβέρνησης. Μην ξεχνάμε πως η ίδια η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για εισβολή ελληνικών στρατευμάτων στον Έβρο!

Έρευνα Bellingcat για το θάνατο μετανάστη από ελληνικες σφαίρες: Τουρκική προπαγάνδα, μονόφθαλμοι δικαστές, “ανεξάρτητοι αναλυτές” και οι σάλπιγγες της νέας επίθεσης στον Έβρο

Παραθέτουμε απόσπασμα της συνέντευξης, και με bold τα σημεία που προσφέρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν πολλοί αναγνώστες μας. Σε κάθε περίπτωση, ούτε φιλοκυβερνητικοί είμαστε, ούτε αντικυβερνητικοί. Όπως δεχτήκαμε τις ιδιωτικές πτήσεις ελικοπτέρων για 4,5 χρόνια, και το “θα το ρισκάρουμε”, έτσι δεχόμαστε σήμερα την απόφαση του Ελληνικού Λαού. Θα είμαστε όμως σκληροί όταν πρέπει, όχι όταν δεν μας δίνουν “διαφήμιση” και “κρατικά φράγκα”. Γιατί η ΠΤΗΣΗ ζει από τους αναγνώστες της.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Καλημέρα και σας ευχαριστώ. Υπουργέ, τι συνέβη στον Έβρο; Προσέξτε, εσείς και ο Υπουργός Άμυνας, είστε εσείς τώρα σήμερα και βγήκε ανακοίνωση χτες από το Υπουργείο Άμυνας, τι πραγματικά συνέβη στον Έβρο. Ισχύει ότι υπάρχει κατάληψη ελληνικού εδάφους;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Αυτιά, θα σας εξηγήσω με δυο κουβέντες τι έχει γίνει. Τα πράγματα έχουν ως εξής: η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες -μετρήσεις στην πραγματικότητα- για την κατασκευή, επέκταση, προέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Μάλιστα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Η Τουρκία μας επέδωσε διακοίνωση με την οποία ζητούσε να της γνωρίσουμε προκαταβολικά τις συντεταγμένες κατασκευής αυτού του φράχτη, αυτού του έργου. Επ’ αυτού η Ελλάδα, ως όφειλε, απάντησε αρνητικά. Είπαμε στους Τούρκους ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά επί ελληνικού εδάφους και κατά συνέπεια δεν έχουμε κανένα λόγο να της γνωρίσουμε οτιδήποτε. Κατόπιν, παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή αυτού του φράχτη. Κατόπιν αυτού, του Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας, απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσον αφορά το έδαφος
Ερχόμαστε όμως σε μια άλλη δυσάρεστη πραγματικότητα που δεν έχει να κάνει…

Τί προβλέπει το νομοσχέδιο για τα οχήματα MRAP και τον φράχτη στον Έβρο

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Μισό. Όταν λέτε «κινητικότητα» αυτό που έγραψαν οι βρετανικές εφημερίδες…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ακριβώς, εκεί θα ερχόμουν τώρα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Είχαμε Τούρκους -όπως λένε οι βρετανικές εφημερίδες- 15 της Αστυνομίας και 10 του Στρατού της Τουρκίας, που πέρασαν σε ελληνικό έδαφος; Ισχύει αυτό;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εδώ θα ερχόμουν τώρα κ. Αυτιά. Η αγγλική εφημερίδα «SUN» υιοθέτησε ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό τον απολύτως ψευδή ισχυρισμό τον υιοθέτησε κατ’ αρχήν ελληνικό ακροδεξιό κόμμα, τον οποίο τον επανέλαβε και μετετράπη σε στοιχείο διαλόγου στην ελληνική δημόσια ζωή μέσω διαφόρων προσώπων στα διάφορα τηλεοπτικά Μέσα.
Υπερακόντισε δε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του υπό μορφή δήθεν ερωτήσεως σε εμένα, με ερώτησε εάν ο Ελληνικός Στρατός υπεχώρησε από ελληνικό έδαφος ενόψει της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Κύριε Αυτιά, σε αυτά δεν παίζει κανείς. Ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων.
Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι στις υπαρξιακές ανησυχίες κάθε ακροδεξιού Κόμματος και στις δημοσκοπικές ανησυχίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οφείλουμε να είμαστε μετρημένοι και να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Υπουργέ ερώτημα: ποιος ηγείται της διπλωματίας στο ΣΥΡΙΖΑ;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό. Εμείς ρωτήσαμε συγκεκριμένα, επειδή μου το λέτε, ποιος υπογράφει αυτό το απαράδεκτο ερώτημα.

ΠτΔ στις Καστανιές Έβρου: Mε πίστη, αποφασιστικότητα και συνέπεια μπορούμε να υπερβούμε κάθε πρόκληση

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Ποιος το υπογράφει;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Επ’ αυτού απάντηση δεν πήραμε. Γιατί όταν υποβάλλεται, η απάντηση είναι του Γραφείου Τύπου. Το Γραφείου Τύπου δεν έχει ταυτότητα. Ρωτήσαμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ «την απαράδεκτη αυτή ανακοίνωση, το απαράδεκτο αυτό ερώτημα ποιος το υπογράφει; Ποιος έχει την πολιτική ευθύνη να ρωτάει στη χώρα μας αν υποχώρησε ο Ελληνικός Στρατός ενόψει της τουρκικής –προσέξτε- στρατοχωροφυλακής;». Η ανοησία πια, υπερβαίνει κάθε όριο.

Ξαναλέω: έχουμε καταφέρει τον τελευταίο χρόνο σαν πολιτικό σύστημα να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια. Δεν είναι δυνατό να θέτουμε σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα για να σκοράρουμε κάποιους ελάχιστους μικροκομματικούς πόντους εσωτερικά.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, είναι φανερό αυτό. Επανειλημμένως το έχω εξηγήσει κατ’ ιδίαν και στα αρμόδια πρόσωπα των Κομμάτων και στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και στο πλαίσιο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής με την οποία θα ξανασυναντηθούμε την Τρίτη μαζί με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνουν παιχνίδι των μικροκομματικών συμφερόντων τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Τα έχουμε πληρώσει στην ιστορία μας επανειλημμένα.  Από το ’97 και μετά πληρώνουμε φόρο στην μικροκομματική ανοησία. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Η Ελλάδα, αν θέλετε όλος ο Ελληνισμός, έδωσε κ. Υπουργέ ένα στίγμα αυτοπεποίθησης. Κυριάρχησε στον Έλληνα ότι η Ελλάδα στον Έβρο έχει μια ισχυρή γραμμή. Ρωτάω τον Υπουργό Εξωτερικών της πατρίδας μου: η αποφασιστικότητα που δείξαμε την Καθαρή Δευτέρα που δεν επιτρέψαμε να περάσει κουνούπι, είναι η ίδια κ. Υπουργέ;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Αυτιά, ουδείς διαχρονικά, ουδεμία Ελληνική Κυβέρνηση και σε αυτό θέλω να είμαι σαφής, επέτρεψε την απώλεια εθνικού εδάφους. Ούτως ή άλλως ουδείς δύναται. Είναι συνταγματική μας υποχρέωση η προστασία του εθνικού εδάφους. Υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο στο Σύνταγμα, το άρθρο 27 που δίνει συγκεκριμένες δυνατότητες σε κάθε Κυβέρνηση. Καμία Κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό. Είναι εντυπωσιακό όμως, πως ως Κυβερνήσεις εκτελούν το εθνικό καθήκον, ως αντιπολιτεύσεις όμως ρέπουν προς ανοησίες του τύπου που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες περί κατάληψης εθνικού εδάφους από ξένη δύναμη.

Σε ετοιμότητα οι ΕΔ για το ενδεχόμενο “ατυχήματος” σε Έβρο και Αιγαίο παρά τον κορωνοϊό

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Τούρκος πάτησε το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, είτε στρατιώτης είτε …

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Υπάρχει συγκεκριμένη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας χτες, κ. Αυτιά. Συγκεκριμένη, είναι το πολύ 15 λέξεις για να τελειώνουμε με τις δημόσιες ανοησίες. Ξαναλέω: τα εθνικά συμφέροντα δεν μπορούν να γίνουν το αντικείμενο του μικροκομματικού διαλόγου.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Και βέβαια η δική μας θέση είναι: προχωράμε τον φράχτη κανονικά όπως είχαμε προγραμματίσει.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Προφανώς. Δεν υπόκειται στον έλεγχο της Τουρκίας η ενέργεια της Ελλάδας επί του εθνικού της εδάφους. Γι’ αυτό και επιδώσαμε την πρώτη διακοίνωση στην Άγκυρα, ακριβώς για να τους πούμε ότι δεν θα τους δώσουμε λογαριασμό για το τι κάνουμε στο έδαφός μας.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε Υπουργέ, να πάμε λίγο στον τουρισμό γιατί έμαθα ότι αυτό το θέμα, ο κορωνοϊός φεύγει αλλά ο Erdogan μένει, δυστυχώς και πάει φιρί-φιρί. Και βλέπω σήμερα και το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά με τους Τούρκους και το Αιγαίο και λέει κ. Υπουργέ: «Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει να πέσει στην παγίδα μιας ανεξέλεγκτης έντασης τώρα, κάτι στο οποίο αποσκοπεί η Άγκυρα». Έχει λόγους η Άγκυρα να ξύνει πληγές στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Είναι προφανές από μια σειρά γεγονότων ότι η τουρκική πλευρά επιδιώκει την ένταση και πιθανόν τη στρατιωτικοποίηση των εντάσεων που παρατηρούνται. Η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. Αυτό να είναι σαφές. Το έχουμε διαμηνύσει στους Τούρκους, όπως έχουμε διαμηνύσει στους Τούρκους ότι οφείλουν να λειτουργούν ως μια σύγχρονη χώρα. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, η λογική των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα έχει προ πολλού περάσει.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Σαφής.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που πολλά κράτη, και κράτη που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν σύμμαχοι της Ελλάδας, αντιδρούν στον τρόπο των τουρκικών ενεργειών, κ. Αυτιά. Η τελευταία πενταμερής, που εκτός από εμάς και την Κύπρο ήταν παρούσα η Γαλλία, τα Εμιράτα και η Αίγυπτος, χώρες που, επί της αρχής, δεν τους χωρίζει τίποτε με την Τουρκία, υιοθέτησαν ένα ανακοινωθέν ευθέως καταδικαστικό των τουρκικών ενεργειών …

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Για τη Λιβύη.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δείχνει πως μπορούμε να έχουμε συμπαρατάξεις και ακροατήρια απέναντι στην παρανομία. Το συμφέρον της Τουρκίας είναι να λειτουργεί ως μια σύγχρονη χώρα, να αφήσει την πολιτική των κανονιοφόρων και να έρθει να συζητήσει με την Ελλάδα στο απαραίτητο πνεύμα του 21ου αιώνα, μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς Δικαίου. Αυτό διέπει τις συζητήσεις και αυτό επιλύει τις διαφορές στον αιώνα μας.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Μείνετε μαζί μας. Μετά το διάλειμμα θέλω να σας ρωτήσω για τον τουρισμό, διότι κάνατε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, τεράστια η δύναμη του Υπουργείου Εξωτερικών προς την κατεύθυνση να ολοκληρώσουμε τον κύκλο της κουβέντας μας. Διάλειμμα και επιστρέφουμε.

[…]

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Όπως αντιλαμβάνεστε, ξεκινάει η τουριστική περίοδος. Από αύριο θα μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε μέρος της πατρίδας μας. Φαίνεται ότι τα πράγματα με την εστίαση πάνε καλύτερα, έχουμε όλους τους δικούς μας ανθρώπους που θα μας πουν τα «πώς» και τα «γιατί» και τώρα θέλω να πάρω τη δήλωση από τον Υπουργό, ποια είναι τα πρώτα ταξίδια που θα κάνει, για να ξεκινήσουν πάλι οι πτήσεις. Ελάτε κ. Υπουργέ να κλείσουμε, εσείς είστε Κερκυραίος στην καταγωγή, αγαπάτε ιδιαίτερα τον τουρισμό.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Έχει γίνει, κ. Αυτιά, μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον τουρισμό. Γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας μας, της τουριστικής μας βιομηχανίας της οικονομίας μας.

Κατ’ αρχήν ξεκινώντας από τον Πρωθυπουργό ο οποίος έχει κάνει και διμερείς και πολυμερείς επαφές. Προχθές μίλησε σε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Borisov, με τον Πρόεδρο της Σερβίας, με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη ώστε να μπορούν τουρίστες από αυτές τις χώρες να έρχονται στην Ελλάδα. Και σε διμερείς επαφές το κάνει διαρκώς. Τόσο εγώ επίσης όσο και ο Υπουργός Τουρισμού, όσο και ο κ. Καραμανλής, συζητάμε συνεχώς με τους ομολόγους μας στην προσπάθεια δημιουργίας κοινών κανόνων, ασφαλών διόδων. Υπογραμμίζω το «ασφαλών», ώστε ξένοι πολίτες να μπορούν να έρθουν με ασφάλεια στην πατρίδα μας και να κινηθεί η τουριστική μας αγορά.

Αυτό είναι μια διαρκής προσπάθεια, η οποία νομίζω θα φέρει αποτελέσματα. Δεν περιμένουμε το απόλυτο, αλλά νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη η προσπάθεια, που θα δούμε στέρεα αποτελέσματα από εδώ και πέρα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Θα πάτε σε πρωτεύουσες χωρών, ώστε αυτές οι επαφές να πυκνώσουν και κάποιες διαδρομές αεροπορικές;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Περιμένουμε. Την επόμενη εβδομάδα ή στις αρχές της μεθεπόμενης θα πάω στο Παρίσι. Στις 5 Ιουνίου έρχεται ο Ιταλός Υπουργός, ο κ. Di Maio, στην Αθήνα, θα πάω στην Τυνησία, στην Αίγυπτο, στα Εμιράτα, στις Βρυξέλλες, στο Βιετνάμ, στην Ινδονησία, νομίζω στην Αργεντινή αμέσως μετά, μετά όλες τις χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας. Έχουν συσσωρευτεί ταξίδια τριών μηνών που έχω μείνει στην Ελλάδα, που πρέπει να γίνουν στο διάστημα ενός – ενάμιση μήνα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 176
  •  
  •  
- Advertisement -

58 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
58 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
p270

στην ουσια δεν λέει απολύτως τιποτα ο υπουργός και το ερώτημα παραμένει έγινε η όχι διάβημα και αν ναι γιατί έγινε τώρα όσο για εσάς ΠΤΗΣΗ θα έλεγα να μην είστε τόσο υπέρ κανενός οπως κάνατε και μέχρι πριν λίγο καιρό ,το περιοδικό συνεχίζει στα ψηλά στάνταρ από την εποχή του 80 που ξεκίνησα και συνεχίζω να διαβάζω μέχρι και τώρα και θα συνεχίσω αντίθετα στο blog βλέπω μια σχετικά μονόπλευρη κατεύθυνση (δικαίωμα σας βέβαια ) αλλα χαλάει η εικόνα σας γενικά το παραπάνω άρθρο και η προσπάθεια να υποστηρίξετε τα λεγόμενα του υπουργού δεν θα έπρεπε να ειναι τόσο… Read more »

JCC

Τι απαντά ρε παιδιά ξεκάθαρα. Εγώ είμαι καλοπροαίρετος, προσπαθώ να καταλάβω. Λέει: «είπαμε στους Τούρκους ότι ο φράκτης κατασκευάζεται αποκλειστικά επι Ελληνικού εδάφους». Μετά λέει: «Κατόπιν παρατηρήθηκε κινητικότητα από Τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή αυτού του φράχτη». Διαστρέβλωσα κάτι; Αφού ο φράχτης κατασκευάζεται σε ελληνικό έδαφος και εκεί κινήθηκαν Τούρκοι δε σημαίνει ότι Τούρκοι βρέθηκαν/βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος; Η οι προπαρασκευαστικές εργασίες γίνονταν στη τουρκική πλευρά; Εξηγήστε μου γιατί ελπίζω να κάνω λάθος. Εγώ ακροδεξιός δεν είμαι αλλά έχω σιχαθεί τη πολιτική ορθότητα και τον κατευνασμό των διοικούντων όχι μόνο προς τους… Read more »

chriss8

Διάβημα έγινε, ως απάντηση στο τουρκικό διάβημα ότι ο φράχτης μπαίνει σε τουρκικό έδαφος (από την δυτική πλευρά του ποταμού). Φυσικά θα έπρεπε να μας δείξουν και το ίδιο το διάβημα για να ξέρουμε ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάμε. Αλλιώς περνάμε στην δημιουργική ασάφεια.

Και όταν λέμε κινητικότητα στα σύνορα, δεν σημαίνει στρατός σε δικά μας εδάφη. Και οι δυο πλευρές ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες πάνω στα σύνορα. Αυτοί οι κανόνες κάποιοι είναι γραπτοί και κάποιοι άγραφοι. Υπάρχουν για να διατηρούν την “ηρεμία” και να μειώνουν την νευρικότητα. Με τόσο στρατό και από τις δύο πλευρές του Έβρου, είναι απαραίτητοι.

Alexandros

Κατόπιν αυτού, του Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας, απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού. Εδώ σε αυτό το σημείο εμείς στείλαμε το περιβόητο διάβημα ως προειδοποίηση, αυτό κατάλαβα εγώ. Θα μπορούσαν βέβαια να το είχαν κάνει ξεκάθαρο από την αρχή για να μην γινόταν όλη αυτή η παρεξήγηση. Λέω τώρα εγώ

npo

σε ποιά πρόταση απαντάει για το διάβημα? Παραθέστε την πρόταση παρακαλώ και θα παραδεχτώ οτι είμαι τυφλός.

CKfurious

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Τούρκος πάτησε το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, είτε στρατιώτης είτε … Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Υπάρχει συγκεκριμένη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας χτες, κ. Αυτιά. Συγκεκριμένη, είναι το πολύ 15 λέξεις για να τελειώνουμε με τις δημόσιες ανοησίες. Ξαναλέω: τα εθνικά συμφέροντα δεν μπορούν να γίνουν το αντικείμενο του μικροκομματικού διαλόγου. ———————————————————————————————— Ουδεμία ξεκάθαρη διάψευση Αντί να πει ευθέως πως Τούρκοι ΔΕΝ κατέλαβαν πάτησαν ελληνικό έδαφος παραπέμπει σε ανακοίνωση του Υπουργείου Aʼμυνας Δικηγορίστικες *κίες Ουσία ΜΗΔΈΝ Ο Τύπος είναι επικίνδυνος πολιτικάντης και θα πάρει πόδι Το θέμα είναι να μην έρθει στο ʼAμυνας και τότε να δούμε τι κλάμα θα… Read more »

npo

Δεκτόν.

Καταλαβαίνω πως υπάρχουν κύκλοι στην ΝΔ που δεν θέλουν τον Δένδια, αλλά κι ο ίδιος δεν βοηθάει τον εαυτό του (ούτε την χώρα). Μιλάει πολύ στα ΜΜΕ και πρέπει να μιλάει λιγότερο και να δουλεύει περισσότερο.

Δεν με ενδιαφέρουν οι εσωτερικοί διαγκωνισμοί του κάθε κόμματος, τουλάχιστον όμως στα ΥΠΕΞ κ’ ΥΕΘΑ πρέπει να κοπούν δια σπάθας. Αλλιώς θα μας πάρει ο διάολος.

Tasos

….Κατόπιν, παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή αυτού του φράχτη…..
Εσείς τι καταλαβαίνετε; Ρωτώ διότι ακόμα εμπιστεύομαι την κρίση και το ρεπορτάζ σας…..

Steve

https://twitter.com/omadaalithias/status/1264207592382963712

Μεταξύ 2 χωρών φίλων και συμμάχων…. λέει ο δένδιας… να υπάρξει συνεννόηση …. Οι άλλοι πετάνε πάνω απο ελληνικά νησιά… σου στέλνουν μερικές χιλιάδες παράνομους μετανάστες στα σύνορα και σε φλομώνουν στο χημικό και ο υπουργός θέλει συνεννόηση….
Απλά επικίνδυνος…
Θες να κάνεις φράχτη??? στέλνεις τοπογράφους/εργάτες/ και στρατό μαζί… μετράνε οι τοπογράφοι σημειώνουν και στο καπάκι κάνεις εργασίες νύχτα μέρα ασταμάτητα!!!! και όλα αυτά αιφνιδιαστικά και ταυτόχρονα σε πολλά σημεία…
Πετάς και κάμερες στα πιο “επίφοβα” σημεία και ας τους μετά να πάνε να κόψουν αυτοί το σύρμα…

agregorio

Λυπάμαι, αλλά δεν απαντά καθόλου ο Δένδιας…

Steve

ΠΤΗΣΗ ο υπουργός απαντά με την γνωστή ξύλινη γλώσσα όπως στις τελευταίες δηλώσεις του…. ελληνικά ξέρουμε.. “Κατόπιν, παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή αυτού του φράχτη”

Σε ένα σημείο που είχαν γίνει εργασίες του φράχτη… που ο φράχτης γίνεται σε ελληνικό σημείο!!!!! Δεν είπε συγκεντρωθηκαν τουρκοι απέναντι από το σημείο…
Στο σημείο είπε…
Δε μιλάμε για απόψεις εδώ.. μιλάμε για δεδομένα…
Δεν είναι άποψη να πω έχει ήλιο έξω…. ή έχει ή δεν έχει…

Lefteris

Μια αρνητική ψήφος κι από μένα μπας και πραγματικά αντιληφθείτε τι κάνετε τόσες μέρες τώρα.

Nick

Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

Ο Τούρκος προωθείται πλέον στην Λιβύη (εμείς ποντάραμε στο κουτσό άλογο), τα “ξαναβρίσκει” με τον Trump, μας πουλάει καθημερινά τρέλα στον αέρα και στην θάλασσα, εμείς δεν τολμάμε να τελειώσουμε τον φράκτη και δεν κάνουμε καμιά σοβαρή προσπάθεια να ενισχύσουμε την άμυνα μας.

Κρίνεστε ελλιπής κε. Δένδια και καλείστε να αποχωρείσετε.

Ευχαριστώ για την δημοσίευση.

GiannisKr

“εμείς ποντάραμε στο κουτσό άλογο” Το σωστό ποντάρισμα απαιτεί και χρήμα, αλλιώς δε είναι ποντάρισμα. Εμείς που ακριβώς συνεισφέραμε υλικοτεχνικά για να σπρώξουμε όσο ήταν εφικτό το “κουτσό άλογο”; Κατά τα άλλα συμφωνούμε ότι κάτι πρέπει να γίνει με τον ΥΠΕΞ. Τώρα αν αυτό θα λέγεται αντικατάστασή του, αντικατάσταση συμβούλων του ή κάτι άλλο, ας το κρίνει ο Πρωθυπουργός με βάση το εθνικό συμφέρον και όχι με τις εσωκομματικές ισορροπίες…

x-m

Δεν ποντάραμε πουθενά. Απλοί θεατές είμαστε. Το “συν Αθηνά και χείρα κίνει” μας είναι άγνωστη έννοια, περιμένουμε τα πάντα απο την “Αθηνά”. 😡

George_K

Πάμε παρακάτω τώρα…, έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε…

Ilias_Skaltsiotis

“Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, η λογική των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα έχει προ πολλού περάσει.”
Ακριβώς τα ίδια έλεγε μαζί με τον Κατρούγκαλο 2 ημέρες πριν την τουρκική εισβολή στην Συρία, και είδαμε πόσο μέσα έπεσαν !!!!! Το πρόβλημα με τον Δένδια είναι ότι δεν μπορεί να καταλάβει, ότι η Τουρκία πιστεύει στην πολιτική των κανονιοφόρων και την εφαρμόζει, αδιαφορώντας αν είναι παλιομοδίτικη. Επίσης κανένας σύμμαχός μας δεν πρόκειται να την αποτρέψει από το να την χρησιμοποιήσει εναντίον μας, αυτό είναι η δική μας δουλειά.

chriss8

Εγώ δεν την πιστεύω αυτή την λογική. Αλλά τα κανόνια των κανονιοφόρων διαφωνούν μαζί μου!

Ilias_Skaltsiotis

LOL

SABRE

Δύο άρθρα για τον Δένδια στο ένα μάλιστα με φωτό στα καλύτερα του που τον ανεβάζει (σκαλιά, βλέμα υπεροχής στο μέλλον) αλλά απαντήσεις για τις ”εξαιρετικές” δηλώσεις ότι δεν θα το κάνει θέμα για 16 στρέμματα, για το διάβημα και τα υπόλοιπα δεν είδα. κάτσε μπορεί να έρθει τρίτο άρθρο..

nigozs

Μένω στο θέμα αυτό καθεαυτό.
Με ειδήσεις που κυκλοφορούν εντεχνηεντως με ενορχηστρωμένη χροιά και ειδικά όσοι “εκ των ειδικών” ύστερα, σπεύδουν να προσθέσουν την “υψηλή” τους άποψη, έχω να πω τα εξής:
Πρώτα ελέγχουμε την είδηση και την διασταυρώνουμε. Στην συνέχεια βρίσκουμε την αρχική πηγή βάση ημερομηνίας (πολύ σημαντικό) και τέλος, αφού βγεί το θέμα προς τα έξω περιμένουμε αντιδράσεις και μετά μιλάμε, χωρίς να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε δημοσιογράφοι για να προλάβουμε την είδηση.

Kanenas

Αγαπητή Πτήση , ας υποθέσουμε ότι ο Υπουργός λέει την αλήθεια. Ιστοχώροι όπως ο Hellasjournal που θέτουν προβληματισμούς, δεν είναι στα σίγουρα ύποπτοι . Διαχρονικά η υποχωρητική διάθεση με την οποία αντιμετωπίζουν όλες οι κυβερνήσεις την Τουρκία οδηγούν την χώρα σε ακραία Φιλανδοποίηση. Όλοι μας στηλιτεύουμε αυτό το γεγονός και ζητούμε επιτέλους δυναμικές απαντήσεις από την Ελλάδα έστω και αν οι απέναντι μας απειλούν με πόλεμο. Προσωπικά αρνούμαι να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι θα κλαίμε κάθε φορά για πιλότους μας που χάνονται στο Αιγαίο, για συμβάντα στα οποία απαντάμε με στρατηγική ψυχραιμία. Έχω σιχαθεί τις ωραιοποιημένες συγκαλύψεις της ελληνικής… Read more »

Μήπως ήταν η λογική και προφανής αντίδραση στον εκβιασμό των Τούρκων? Μήπως πρέπει να πάψουμε να εκθειάζουμε προφανείς ενέργειες?Γιατί δεν είδα κάποια αντίστοιχη ευαισθησία κατά της λαθρομεταναστευσης πριν (η και μετά) τα γεγονότα του Φεβρουαρίου – Μαρτίου, όταν καθημερινά, κοντά στο σπίτι μου στην Εγνατία Οδό βαδιζαν δεκάδες η εκατοντάδες “πρόσφυγες”,πηγαίνοντας προφανώς στην Θεσσαλονίκη αρχικά. Ουτε έχουμε δει κάποιο οργανωμένο σχέδιο απελασεων των παράνομων μεταναστών. Η σημερινή κυβέρνηση που τόσο στηρίζετε, βαδίζει στον δρόμο των προηγούμενων καταστροφικων κυβερνήσεων. Αυτή είναι η αίσθηση κάποιου που ποτέ δεν ψήφισε κάποιο κόμμα, όχι από άγνοια, αλλά γιατί στα 41 μου δεν έχω νοιώσει… Read more »

Antonis_Loukas

Νομίζω, πως μπορείτε και καλύτερα… Δεν φοβήθηκαν καμία ‘διεθνή κατακραυγή’, γιατί απλά, αυτές ήταν η ‘παραινέσεις'(για να μη πω εντολές και κατηγορηθώ για αντικυβερνητικός) από Ε.Ε/Γερμανία… Εξωτερικοί παράγοντες λοιπόν, δεν ήθελαν τη Τουρκία να μπορέσει να εργαλειοποιήσει πλήρως το (λαθρο)μεταναστευτικό/προσφυγικό, όπερ και εγένετο. Άλλωστε γιαυτό πήραμε πίσω άρον άρον το ‘πάγωμα’ του ασύλου πριν περάσει 1 μήνας, όπως και αυτός είναι ο λόγος του μη κλεισίματος των συνόρων και την εξέταση ασύλου αποκλειστικά μέσω του προξενείου μας στη Κωνσταντινούπολη… Φυσικά, παίζουν και τεράστια οικονομικά συμφέροντα από την όλη μπίζνα, στην οποία εμπλέκονται άπαντες(και όχι φυσικά μόνο ο Παπαδημούλης, που έχει… Read more »

Kanenas

Αγαπητή Πτήση, δεν αναφέρομαι στο εν λόγω θέμα. Για την οικονομία της συζητήσεως να συμφωνήσω 100% μαζί σας. Ο δικός μου προβληματισμός είναι η υποχωρητικότητα των κυβερνήσεων, είναι οι πιλότοι μας που χάνονται στο Αιγαίο, είναι η διαρκής αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, είναι η ατολμία που βλέπω και η διαφορά μεταξύ λόγων και έργων. Δεν φτάνει να λες ότι έχεις δίκιο, όταν ο άλλος μπαίνει στο σπίτι σου πρέπει να τον τσακίζεις μία και έξω για να μην το ξανακάνει. Δεν μπορεί να αφήνεις να διαιωνίζεται η κατάσταση γιατί εθίζεται και η διεθνής Κοινή Γνώμη στις αιτιάσεις των Τούρκων.… Read more »

agregorio

Αυτή η δήλωση θυμίζει λογικό σφάλμα του τύπου Observational Selection…
Τα δύο γεγονότα δεν είναι ίδια. Επομένως η σωστή αντίδραση στο πρώτο γεγονός δεν συνεπάγει αντίδραση (και μάλιστα ορθή) και στο δεύτερο. Αφήστε που υπάρχει μεγάλη ασάφεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί στο δεύτερο γεγονός. Κάτι το οποίο δεν ισχύει για το πρώτο.

x-m

Θετική αντίδραση για τη χώρα και μπράβο τους !! αλλά και κίνηση επιβίωσης για την κυβέρνηση. Γιατί η “κατακραυγή” που θα είχε στο εσωτερικό δεν συγκρίνεται με αυτήν απ’έξω, ειδικά μετά τις ομορφιές με τα ΜΑΤ στα νησιά.

Gio

Το έχουμε πει άπειρες φορές πως στη δημοκρατία ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει τις απόψεις του! Μερικοί όμως πραγματικά δε παλεύεστε….. Εεεελεος πια!

“Μην ξεχνάμε πως η ίδια η Τουρκία διαμαρτυρηθηκε για εισβολή ελληνικών στρατευμάτων στον Έβρο! “Δηλαδή μπορεί να έγινε και αυτό αγαπητή Πτήση? Θεωρείτε πως είναι αυτό επιχείρημα που δείχνει ότι τίποτα δεν έγινε στον Έβρο? Η άποψη της χώρας που έχει διαστρεβλωσει κάθε έννοια ηθικής και λογικής? Που μας κατηγορεί ότι έχουμε καταλάβει επίσης κάμποσα νησιά του Αιγαίου και καταπατουμε καθημερινά τα δικαιώματα της “τουρκικής” μειονότητας της Δ. Θράκης? Η ουσία του γεγονότος είναι αυτή :πέρασαν έστω για λίγα λεπτά ή ώρες Τούρκοι σε ελληνικό έδαφος? Έκαναν μετρήσεις ανενόχλητοι? Αυτό περιμένουμε να απαντηθεί από εσάς και όχι από τον υπουργό… Read more »

npo

“Γκούντ Τράι” ΠΤΗΣΗ. “Βέρυ γκούντ τράι”.. Η αλήθεια είναι πως ο Δένδιας θυμίζει τον πανικόβλητο χωριάτη που μόλις έμαθε οτι καταφθάνει κουρσάρικο ασκέρι στο πανωχώρι του και εκλιπαρεί τους τριγύρω δυνατούς για προστασία. Αλλά μόνο αυτό κάνει, να οπλίσει τους κατοίκους με κανα δικράνι, όχι, μην τύχει και του πουν οι επικυρίαρχοι οτι “στρατιωτικοτικοτιωποιεί”* την κούρσα, η οποία είναι κάτι σαν επιδρομή τουριστών, και ουχί ληστρικών κουρσάρων.. *Στρατιωτικοποιώ: Ποιώ στρατιωτικούς / μετατρέπω κάτι σε στρατιωτικό. Γερμανικής ακουστικής απόδοση του αγγλικού militarize **Στρατικοποιώ : Ποιώ στρατικούς ή στρατίκους / μετατρέπω κάτι σε στρατικό, στράτικο. Σύντμηση του απο πάνω επειδή αυτή την… Read more »

x-m

Οι Πρέσπες έδειξαν πόσο η χώρα στηρίζει τα συμφέροντα της. Καθόλου. Οι τούρκοι πολλά είναι αλλά όχι ηλίθιοι, και κινούνται αναλόγως . Η ώρα που θα “τρυπήσουν” νότια της Κρήτης πλησιάζει.

SAAB

30 Τούρκοι στρατιώτες.

ChistosM48

Ίσως επειδή έχω τελειώσει μόνο ένα γενικό Λύκειο και να έχω πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου, εξηγείστε μου παρακαλώ τι ακριβώς δεν καταλαβαίνω :”Επ’ αυτού η Ελλάδα, ως όφειλε, απάντησε αρνητικά. Είπαμε στους Τούρκους ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά επί ελληνικού εδάφους και κατά συνέπεια δεν έχουμε κανένα λόγο να της γνωρίσουμε οτιδήποτε.”….

“Κατόπιν, παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή αυτού του φράχτη.”

Που ακριβώς στηρίζετε η άποψη της ΠΤΗΣΗΣ” εκατοστό γης δεν έχει ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΊ. “;

Steve

Στο ότι βρέθηκαν ΣΤΟ σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές ενέργειες.
Αν ήθελε να είναι ξεκάθαρος θα χρησιμοποιούσε λέξεις όπως απέναντι, κοντά κτλπ αλλά δεν το έκανε…. άρα το αφήνει ανοιχτό…

Yannis

Νομιζω οτι καποιες απαντησεις δινονται με αυτα που ειπε ο κυριος Φίλης. Σας παραπεμπω στο σχολιο μου.

Gio

Προσπαθώ να χωρίσω το οικόπεδό μου από του γείτονα στο χωριό σηκώνοντας φράχτη. Μόλις το αντιλαμβάνεται ο αγαπητός γείτονας πλησιάζει με ύφος καχύποπτο και ξεκινάει μανούρα μήπως και του φάω κανένα τετραγωνικό εκατοστό. Εγώ του λέω να κοιτάει τη δουλειά του και να μη με ζαλίζει αφού ότι κάνω το κάνω σε δικό μου χώρο. Εκείνος δε πτοείται, παίρνει καρέκλα και μπαστακόνεται. Αυτό σημαίνει ότι παραβιάζει τη δική μου ιδιοκτησία? Πιο λιανά δε γίνεται…

GK21

Οσο πιο πολυ μιλαει ο Δενδιας,τοσο πιο πολυ πιστευω πως κατι εγινε τελικα……..

Yannis

Οσο πιο πολυ μιλαει ο Δενδιας, τοσο πιο πολυ πιστευω πως δεν κανει για αυτη τη δουλεια. Χρειαζεται διπλωματης καριερας σε αυτη τη θεση. ΕΙναι πολυ απαιτητικη.

Tango.Alpha

Ναι είδαμε και τη διπλωμάτη καριέρας που έχει σε υπεύθυνη θέση στο γραφείο του (διευθύντρια – διπλωματική σύμβουλο) που της έδωσε εντολή να κλείσουμε τα σύνορα στον Έβρο άρχισε να του λέει ότι δε γίνεται και να το ξανασκεφτούμε… Και αυτούς που διαπραγματεύτηκαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για μεταθέσεις στη Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες καλοί είναι για καλά αποτελέσματα καθόλου.

Tango.Alpha

O τραγικός ως δημοσιογράφος Αυτιάς (είναι καλός αν λέει ιστορίες μιζέριας αλλά μόνο μέχρι εκεί είχε και μια εξαιρετική βοηθό που την έδιωξε) έχασε τη λαμπρή ευκαιρία να διερευνήσει τι σημαίνει “κινητικότητα από τουρκικής πλευράς”. Aν οι Τούρκοι πήγαν στη δική τους πλευρά τι κινητικότητα υπήρχε; Αν ήρθαν στη δική μας πλευρά υπάρχει θέμα.

Επίσης ας ξεχάσουμε τους τρίτους και οι Τούρκοι και εμείς παίζουμε μόνοι. Αν εμείς παίξουμε βρώμικα αλλά έξυπνα το πρόβλημα της μετανάστευσης θα λυθεί προς όφελος μας.

Steve

“Μην ξεχνάμε πως η ίδια η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για εισβολή ελληνικών στρατευμάτων στον Έβρο!”
Είναι αυτό επιχείρημα?

Yannis

Ο Φίλης (της ΝΔ) ειπε οτι τετοιες καταστασεις (με την κοιτη του ποταμου) ειναι παλιες και ηταν ρουτινα. Υπηρχε ενας αγραφος νομος οπου πριν απο καθε ενεργεια στην περιοχη εκεινη γινονταν διαβουλευσεις απο τις δυο πλευρες, (παρα το οτι ανηκε στην Ελληνικη πλευρα) λογω της ιδιαιτεροτητας της περιοχης. Αυτη τη φορα η Ελληνικη πλευρα δεν περιμενε τις διαβουλευσεις αλλα πηρε πρωτοβουλια μονομερως να ενεργησει, διοτι βιαζοταν να φτιαξει το φραχτη. Εκει ειναι που ξυνισαν οι Τουρκοι. Επαναλαμβανω, η περιοχη ηταν παντα Ελληνικη και οι Τουρκοι δεν την ειχαν ποτε αμφισβητησει μεχρι τωρα. Ασχετο θεμα τωρα: Η προσωπικη μου αποψη ειναι… Read more »

Yannis

Διορθωση: υποστηριξει => υποστήριξη
( Αυτο το autocorrect ειναι ευλογια και κατάρα μαζι. 🙂 )

npo

Συμφωνώ απολύτως.
Και επιπλέον θα μένει και ένας πυρήνας επιτελών σταθερός. Σήμερα κάθε νέος υπουργός ξηλώνει το προηγούμενο επιτελείο χωρίς οι νέοι να μπορέσουν να ενημερωθούν σωστά (δεν μιλάω για ενημέρωση της μιας ώρας, αυτά θέλουν ενημέρωση μήνα) και να υπάρχει μια συνέχεια.

alepapadop

Το τι έγινε τελικά δεν θα το μάθουμε ποτέ μιας και η συγκεκριμένη κυβέρνηση κινείται διαρκώς με ψεύδη και με έλεγχο των ΜΜΕ. Ας μην θυμηθούμε τώρα τα ΚΕΚ, τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρίες που συστάθηκαν σε μια νύχτα όπως επίσης και τα 20 εκατομμύρια που δόθηκαν στα ΜΜΕ χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς να μάθουμε ποτέ ποιοι τα πήραν. Ως μέρος αυτού του συστήματος οι δηλώσεις του Δένδια για το τι έγινε δεν μου λένε τίποτα. Επίσης από πότε μια ερώτηση στην Βουλή θεωρείται ενέργεια ενάντια στο εθνικό συμφέρον; Επίσης το πρόβλημα του Δενδια είναι το τι κάνει ο… Read more »

Roger

Σωστός.

My_name_is_Nobody

Αν είχε συμβεί κάτι, είμαι σίγουρος πως είδη θα βλέπαμε εικόνες από τούρκους στρατιώτες να ενισχύουν το προκάτ φυλάκιο που θα είχαν τοποθετήσει το ίδιο κιόλας βράδυ.

Η ιστοσελίδα protothema.gr στο σημερινό άρθρο της για το θέμα και επικαλούμενη έγκυρες πηγές αναφέρει τα εξής: “Οι Τούρκοι δεν έμειναν στους ισχυρισμούς ότι ο φράχτης πρόκειται να κατασκευαστεί εκτός ελληνικού εδάφους. Το επόμενο βήμα τους ήταν η «κίνηση περιορισμένου αριθμού Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή των Φερρών». Με απλά λόγια, άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (όπως διευκρινίσαμε έπειτα από εξαντλητικές ερωτήσεις) συνοδεία Τούρκων πολιτών (πιθανότατα στελεχών της τουρκικής γεωγραφικής υπηρεσίας) μπήκαν σε ελληνικό έδαφος στο προγεφύρωμα των Φερρών στον Έβρο «για λίγο» όπως είπε στο protothema.gr διπλωματικός παράγοντας. «Μπήκαν για λίγο για να κάνουν μια… Read more »

ChristosCii

Αφού υιοθετούμε αυτά που λένε οι τούρκικες εφημερίδες και πολίτικοι, περί νεκρούς στον Έβρο από Ελληνικά πυρά που προσπαθούσαν να έρθουν Ελλάδα, υιοθετούμε ότι οι Τούρκοι κατασκήνωσαν σε Ελληνικό έδαφος, ειδήσεις που βγαίνουν από Τουρκιά και τα κάνουν ρεπορτάζ συγκεκριμένα site και εφημερίδες Ελληνικές (δεν θα τους κάνω και διαφήμιση) ή ξένες όπως η SUN και η άλλη η γερμανική (δεν θυμάμαι όνομα). Κράζουμε ότι ΔΕΝ κάνουμε τίποτα. ΑΠΟΡΊΑ, γιατί δεν υιοθετούμε και τις άλλες ειδήσεις από τον τούρκικο τύπο και πολίτικους, όπως η τελευταία του Ακαρ ότι παραβιάσαμε τα σύνορα και μπήκαμε σε τούρκικο έδαφος και κάναμε έργα για… Read more »

Tasos

Οι απαντήσεις του, στις πολύ βολικές ερωτήσεις του ….γνωστού δημοσιογράφου, περισσότερες απορίες δημιούργησαν παρά ξεκαθάρισαν την κατάσταση! Αφού λοιπόν θεωρείτε ότι ο Υπουργός ήταν ξεκάθαρος, μπορείτε να με διαφωτίσετε αν οι εργασίες κατασκευής του φράκτη στο σημείο που συζητάμε, συνεχίζονται;

My_name_is_Nobody

Η όλη ιστορία μου θυμίζει λίγο την αξιόπιστη πληροφορία, η οποία είχε αναπαραχθεί σχεδόν παντού πριν λίγο καιρό, πως τουρκικά F16 είχαν φτάσει μέχρι την Καβάλα…

Mavi70

Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους! Νομίζω ότι θα την χρειαστούμε!! Τι έγινε λοιπόν στον Έβρο?? Υπήρχε κατάληψη Εθνικού εδάφους? Όλα τα συμπεράσματα που βγάζω είναι ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα! Η μάλλον έγινε!! Η Τουρκία για άλλη μια φορά προσπάθησε να αντιδράσει στο σφράγισμα των συνόρων με φράχτη! Η Τουρκία με διακοίνωση προσπάθησε να αντιδράσει εξ αρχής με το να της γνωστοποιηθούν οι συντεταγμένες που θα ανεγερθεί ο φράχτης (εντός του Ελληνικού εδάφους) και όταν έλαβε απάντηση ότι δεν την αφορά το ζήτημα προχώρησε στο συγκεκριμένο σημείο που μιλάμε ημέρες τώρα σε αμφισβήτηση της οριογραμμής.. Στο σημείο (μελισσοκομείο) βρέθηκαν… Read more »

dokimos

Aλλοι τα λένε έτσι αλλοι αλλιώς δεν βγαίνει άκρη έγινε τι έγινε από εδώ και πέρα χρειαζετε προετοιμασία γιατί οι απεναντοι αρχίζουν και μαζεύουν τα καλόπαιδα με της σαγιονάρες

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

42
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 June 2014 #337

Αγορά $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 September 2015 #352

Αγορά $

Related News

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι ζημιές έγιναν, τι όπλα χρησιμοποιήθηκαν;

 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...

«Λάθος» η κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας;

Πολιτική θύελλα προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γερμανίδας πολιτικού Εύα Χογκλ (SPD) ότι ήταν «λάθος» η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας το 2011, μια απόφαση...

Αμερικανική Διεθνής Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση για την Κύπρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Λευκωσία, ανοίγει ο δρόμος πλέον και για διεθνή συνεργασία με τις ΗΠΑ σε...

Δυο Beechcraft King Air 350C για το ΕΚΑΒ!

Δυο δικινητήρια στροβιλοελικοφόρα King Air 350C θα ενταχθούν στον στόλο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος δωρεάς ύψους 25 εκατ. ευρώ του...

Δήλωση Α. Γεωργιάδη μετά την ολοκλήρωση της προτεινόμενης από την ΟΝΕΧ και την DFC συμφωνίας με τους παλαιούς μετόχους της εταιρείας «ΝΕΩΡΙΟΝ» ΑΕ που...

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της προτεινόμενης από την ΟΝΕΧ και την Development Financial Corporation (DFC) συμφωνίας με τους παλαιούς μετόχους της εταιρείας «ΝΕΩΡΙΟΝ» ΑΕ...
- Advertisement -