Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες θέλουν να αποκτήσουν τη δυνατότητα να βυθίζουν εχθρικά πλοία

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μπορεί οι Αμερικανοί Πεζοναύτες να είναι γνωστοί για τον ρόλο τους στην ανακατάληψη νησιών, αλλά έχουν επίσης την ευθύνη, κατόπιν να τα υπερασπιστούν και για αυτό το λόγο, θέλουν να αποκτήσουν όπλα που θα τους βοηθήσουν σε αυτό το έργο και να είναι σε θέση να βυθίζουν εχθρικά σκάφη.

Οι Πεζοναύτες κατέλαβαν την Ισλανδία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου για να εμποδίσουν τυχόν υφαρπαγή της από τους Ναζί. Μετά το Περλ Χάρμπορ, οι Πεζοναύτες υπερασπιστές της Νήσου Γουέικ, ανέλαβαν την υπεράσπιση του νησιού του Νότιου Ειρηνικού, και πέτυχαν να βυθίσουν τα ιαπωνικά αντιτορπιλικά Kisaragi και Hayate.

Σε μια μελλοντική μεγάλη σύγκρουση, οι Πεζοναύτες θα μπορούσαν να βρεθούν σε ένα νησί και να απομονωθούν από άλλες δυνάμεις των ΗΠΑ στη Νότια Κίνα ή τη Βαλτική Θάλασσα, κάτι που θα θύμιζε την επανάληψη της εκστρατείας στο Γκουανταλκανάλ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε, τα ιαπωνικά πλοία βομβάρδισαν τους Πεζοναύτες με τα ναυτικά τους πυροβόλα, με ομολογουμένως φτωχά αποτελέσματα, αλλά μια επίθεση με σύγχρονα μέσα, όπως χρήση ναυτικών πυροβόλων με πυρομαχικά ακριβείας, θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Για αυτό το λόγο, οι Αμερικανοί Πεζοναύτες χρειάζονται μεγαλύτερη ισχύ πυρός.

Σύμφωνα με το Popular Mechanics, για αυτό ακριβώς το λόγο οι Πεζοναύτες θέλουν να αποκτήσουν δυνατότητες βύθισης εχθρικών πλοίων, με την εισαγωγή σε υπηρεσία των δικών της αντιπλοϊκών βλημάτων.

Οι Πεζοναύτες αποκαλούν το νέο όπλα Navy Marine Expeditionary Ship Interdiction System ή  NMESIS (“Nemesis”). Το σύστημα περιλαμβάνει την τοποθέτηση αντιπλαϊκών πυραύλων σε φορτηγά. Σύμφωνα με την Breaking Defense, οι Πεζοναύτες εξετάζουν τα συστήματα Lockheed Martin Long Range Anti-Ship Missile, Lockheed/Kongsberg Naval Strike Missile, ή ακόμη και τους παλαιότερους πυραύλους Harpoon της Boeing.

Το NMESIS θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς εμπόδια για τα εχθρικά πλοία μέχρι να επιστρέψουν οι φιλικές δυνάμεις. Εναλλακτικά, το NMESIS θα μπορούσε να δημιουργήσει μια “ζώνη απαγόρευσης” για εχθρικά πλοία, τουλάχιστον κατά την αρχική φάση προστασίας προγεφυρωμάτων.

Οι πεζοναύτες θέλουν να δοκιμάσουν το σύστημα NMESIS μέχρι το 2020, και να το εντάξουν σε υπηρεσία αμέσως μετά.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Member
Gunner

Για να δούμε θα διαλέξουν ότι και ο Στρατός ή ο καθένας μόνος του.

airman
Guest
airman

Οι πεζοναυτες αγοραζουν οτι και το ναυτικο δλδ νορβηγικο ναβαλ στραικ μισλ

chikichiki
Member
chikichiki

Κλασικοί Πεζοναύτες με τις παράνοιές τους που απαιτούν παράλληλες ΕΔ. Δικά τους μαχητικά, δικά τους ελικόπτερα, τώρα και δικά τους αντιπλοϊκά. Από κάποιο θαύμα δεν είναι δικά τους και τα πλοία αμφίβιας κρούσης. Δε μπορώ να πω ότι η παράνοιά τους είναι αδικαιολόγητη (πλέον κατάλληλο και πρόσφατο παράδειγμα τα ναυτικά πυρά υποστήριξης, πέρασαν λίγα ζαχαρένια -και συνάμα υπερπολυτελή- χρόνια με τα Iowa, και τώρα έχουν καταντήσει να ελπίζουν στα 127χλστ…βέβαια και οι απαιτήσεις του USMC είναι για μπάτσες: https://thenavalist.com/home/2017/6/22/supporting-the-fight-ashore-when-the-marines-ask-for-someone-to-bring-the-rain-the-us-navy-is-in-a-drought ), αλλά αυτό το duplication καλό δεν κάνει. Από την άλλη όμως δεν ακούγεται υπερβολικά δαπανηρή λύση σε εκτοξευτές-φορτηγά, ειδικά αν… Read more »

dimitrisx
Member
dimitrisx

Η Κίνα είναι ο αντίπαλος. Παράδειγμα σε περίπτωση που οι Αμερικανοί πεζοναύτες ενισχύσουν την Ταϊβάν. Λόγο της εγγύτητας του νησιού με τις ακτές της Κίνας θα είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσουν τα πλοία του USN. Το Κινεζικό ναυτικό θα έχει την κάλυψη από την πολεμική αεροπορία και τα ντιζελοκίνητα υποβρύχια που διαθέτη η Κίνα. Σε παράκτια θέατρα επιχειρήσεων τα συμβατικά υποβρύχια είναι ποιο αθόρυβα από τα πυρηνοκίνητα. Οπότε οι Αμερικανοί πεζοναύτες θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αποτρέψουν πιθανή απόβαση των Κινέζων.

hypnosz
Member
hypnosz

Στο Β’ ΠΠ η Ισλανδία κατελήφθη από Βρετανούς Πεζοναύτες (Royal Marines), όχι από Αμερικάνους (US Marines).
Αργότερα η δύναμη κατοχής της Ισλανδίας πέρασε στους ακόμα ουδέτερους Αμερικάνους, αλλά και τότε καμία σχέση με US Marines.

ΥΓ: Σας ευχαριστώ που με το άρθρο σας με κάνατε να ψάξω και να διαβάσω την ιστορία της κατάληψης και κατοχής της Ισλανδίας. Ομολογώ ότι είχα ένα κενό σε αυτό το σημείο του Β’ ΠΠ smile