37.3 C
Athens
Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021
- Advertisement -

ThinkOutOfTheBox: Κορβέτα ALS 90 των 2.000 τόνων, πλήρως εξοπλισμένη με λιγότερα από 250 εκ. ευρώ και κατασκευή στην Ελλάδα!

- Advertisement -

 

Σήμερα θα προτείνουμε κάτι τελείως … Out of The Box. Την κατασκευή στην Ελλάδα ενός πλοίου, με πολύ μικρότερο κόστος από ένα αντίστοιχων δυνατοτήτων σκάφος προμήθειας από το εξωτερικό, που θα αναλάβει τις καθημερινές αποστολές στο Αιγαίο, θα μπορέσει να αντικαταστήσει τις S στα περισσότερα από τα καθήκοντά τους, και ταυτόχρονα να προσφέρει πλοία αξιώσεων στο Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για ένα πλοίο που έχει σχεδιάσει η ναυπηγική ομάδα της ALS Naval Ship Designs, και σκοπό έχει να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό μια φθηνή, αξιόπιστη και καλά οπλισμένη μονάδα ναυτικής κρούσης, στους 2000 περίπου τόνους.

Als® Class 90 Κορβέτα Πολλαπλών Ρόλων/Αποστολών για την κάλυψη του κενού μεταξύ των Φ/Γ και των ΤΠΚ

Tο πλοίο θα εξοπλιστεί με κορυφαίο σύστημα CMS (Combat Management System) επιλογής του ΠΝ (TACTICOS, CMS330, 9LV, SETIS ή οποιοδήποτε άλλο), ένα προηγμένο ραντάρ 3D επιπέδου SMART-S MK2 ή NS100, ενώ μεγάλο μέρος των όπλων θα προέρχεται από τα πλοία που θα αποσυρθούν (OtoMelara 76mm, Phalanx, Harpoons, κλπ.). Φυσικά ο οπλισμός θα συμπληρωθεί με Mk41 (1,2 η 3 κυψέλες), σόναρ τρόπιδας, συρόμενο σόναρ, αλλά και συστήματα ECM/ESM. Το πλοίο έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερο επιπέδου MH-60R καθώς επίσης 12 έως 18 άτομα ειδικών δυνάμεων.

Αναμφίβολα ένα από τα μειονεκτήματα του Στόλου μας, είναι η απουσία ενός πλοίου ενδιαμέσου των Φ/Γ και των ΤΠΚ. Ενός πλοίου ικανού να επιχειρεί με υψηλή επιβιωσιμότητα σε ανοικτές και κλειστές θάλασσες κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το οποίο μέχρι τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ (Νοτιοανατολική Μεσόγειος, στο Λιβυκό, το Ιόνιο και την Αδριατική), θα έχει δυνατότητα συνεχούς παρουσίας και δυναμικής “επίδειξης Σημαίας” (ως απόδειξη της αταλάντευτης αποφασιστικότητάς μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα), ή ταχείας επέμβασης στα πλαίσια των Εθνικών μας υποχρεώσεων απέναντι στην διεθνή κοινότητα, αλλά και θα συμπληρώνει με την ισχύ και τις δυνατότητές του τον υπόλοιπο Στόλο.

Που ακριβώς τοποθετείται η ALS 90; Ανάμεσα στις ΜΕΚΟ200 και τις Super Vita. Αλλά η ισχύς πυρός της προσεγγίζουν αυτές της ΜΕΚΟ200, ή ακόμη καλύτερα, είναι ισχυρότερη και ικανότερη από τη ΜΕΚΟ200!

Ένα πλοίο, χαμηλότερου κόστους και με σημαντικά λιγότερο των Φ/Γ πλήρωμα, αλλά με ικανά συστήματα και σύγχρονα όπλα με μεγάλη δύναμη πυρός, για να συνδράμει τις λοιπές μονάδες κρούσης του Στόλου μας σε πραγματικές επιχειρήσεις και εμπλοκές. Στην Δομή Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αυτή έχει εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ και δημοσιοποιηθεί, προβλέπεται η απόκτηση 6 κορβετών, πρόγραμμα το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Η αγορά φρεγατών και οι ελληνικές σχεδιάσεις της ALS NSD (του Γιάννη Τζαγκαράκη, Ναυπηγού)

Η διαδικασία προμήθειας νέων φρεγατών για τις ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού έχει ξεκινήσει εδώ και 15 περίπου χρόνια και η οποία όπως όλα δείχνουν βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ΓΔΑΕΕ, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και η Διεύθυνση Εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού, έχουν αφιερώσει δεκάδες χιλιάδες ώρες στην εκπόνηση των τεχνικών προδιαγραφών του σκάφους καθώς επίσης και στις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους οίκους και τις διάφορες κρατικές αρχές.

Στον αντίποδα η Als Naval Ship Designs (Als NSD) εργάζεται στο αντικείμενο για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τη δεκαετία και αποτελείται από Έλληνες ακαδημαϊκούς, αξιωματικούς του Π.Ν., ναυπηγούς και μηχανολόγους μηχανικούς με βιομηχανική εμπειρία, στελέχη νηογνωμόνων κλπ. Στο χρονικό διάστημα αυτό η Als NSD έχει επενδύσει περισσότερα των 5 εκ. ευρώ σε μελέτες και σχέδια για την ανάπτυξη μιας οικογένειας πολεμικών πλοίων για την κάλυψη των δυναμικά εξελισσόμενων αναγκών Πολεμικού μας Ναυτικού. Τα σκάφη αυτά έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί με βάσει τις ιδιαιτερότητες του Αιγιακού Αρχιπελάγους αλλά και των θαλασσών της Ανατολικής Μεσογείου, έτσι ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ειδικότερες επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Η ελληνική ALS 115 Surface Combat Ship, εξοπλισμένη, με κόστος κάτω από 650 εκ. ευρώ!

Θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο και απολύτως αναγκαίο και ανεξάρτητα από τη διαφαινόμενη απόφαση της Κυβέρνησης για προμήθεια φρεγατών από το εξωτερικό, η χώρα μας να προχωρήσει στη μελέτη και κατασκευή των δικών της σκαφών Ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, όχι ανταγωνιστικά αλλά συμπληρωματικά, με σκοπό την βέλτιστη προοπτική ανανέωσης του ελληνικού στόλου με σύγχρονα πλοία, με απεριόριστο χρονικό ορίζοντα από την στιγμή που ο έλεγχος και η μετεξέλιξη των πλοίων θα είναι σε ελληνικά χέρια και θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις μελλοντικές απαιτήσεις του Π.Ν. Αυτό θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα και την ανάσταση της εθνικής μας αμυντικής βιομηχανίας που τα τελευταία χρόνια «πνέει τα λοίσθια» σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή η Als NSD για την κάλυψη του υπάρχοντος κενού μεταξύ των πυραυλακάτων κλάσης Ρουσσέν και των υποψηφίων προς αγορά φρεγατών, προτείνει την Als ® Class 90 Multi-Purpose Corvette. Μια Κορβέτα Πολλαπλών Ρόλων και Αποστολών, εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα και όπλα με μεγάλη δύναμη πυρός, για να συνδράμει τις λοιπές μονάδες κρούσης του Στόλου μας. Το Π.Ν. με εξειδικευμένους τεχνικούς του στους διάφορους τομείς, θα μπορούσε να συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη και τον σχεδιασμό των σκαφών προτείνοντας παράλληλα συστήματα, όπλα και αισθητήρες της επιλογής του.

Σειρά πολεμικών πλοίων ALS, το Ελληνικό Εθνικό Πλοίο για τον 21ο αιώνα

To συνολικό κόστος κάθε πλοίου, έχει υπολογιστεί περίπου στα 250 εκ. ευρώ, με δυνατότητα μεταφορά όπλων από άλλα σκάφη, η από όπλα τα οποία ευρίσκονται ήδη στην κατοχή του Π.Ν., αλλά και αγορά νέων συστημάτων (NS100, CMS, Sonar HMS/VDS, Mk41, RAM, ESM/ECM). Λόγω του μεγέθους του, μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιοδήποτε ναυπηγείο της χώρας, ακόμη και σε μικρές Ναυπηγικές μονάδες (υπάρχουν πολλά μικρά και άξια ναυπηγεία), καθώς το μήκος είναι κάτω από τα 100 μέτρα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας διαφορετικών Ναυπηγείων στην κατασκευή των σκαφών, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εξωτερικό.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

212 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
212 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Digenis

Τα FCR πεθαναν ρε … Το μικροτερο ρανταρ που μπορει να μπει για το ΠΝ ειναι το Apar2

zap

“F^&$ here we go again” που ελεγε και ο ανεπαναληπτος G.Carlin.
Aπο σχεδια σε CAD καποτε ειχα κανει ολοκληρη αρμαδα στο Homeworld.

Αν η εταιρια, συμπραξη ή οτι αλλο ειναι, θελει να προχωρησει, ας βρει χρηματοδοτη να δοσει τα κοστη κατασκευης του προτοτυπου να ξερουμε τουλαχιστον οτι πλεει και πως πλεει, και μετα ας δοκιμασει να την πουλησει στο ΠΝ.

Αλλιως, να ζωγραφισω και εγω μια στο google sketch.

niknik

Νομιζω οτι ειναι ενα βατο εγχειρημα, που καποια στιγμη θα αξιζε να ξεκινησει. Φανταζομαι αυτη τη κορβετα με περισσοτερο οπλισμο απο την MMSC.

Φαίνεται πολύ καλό σχέδιο. Μακάρι να βρεθεί χρηματοδότηση και ναυπηγείο για την ανάπτυξη-κατασκευή του. Οι απέναντι στηρίχθηκαν στη δική τους σχεδίαση με την κορβέτα Ada. Είναι απαράδεκτο πως δεν έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε έστω κάτι αντίστοιχο.

Polaris

Κοιταξτε να δειτε , πιστευω οτι χασαμε τις Adelaide γιατι τοτε ημασταν σιγουροι οτι θα παρουμε τις Belharra οποτε λεει το ΠΝ δεν θα παρουμε 2 διαφορετικους αντιαεροπορικους πυραυλους. Τελικα δεν πηραμε τιποτα.
Τωρα εχουμε προσφορες απο εταιριες ποθ ειναι τελειως διαφορετικες γιατι δεν εχουμε θεσει τις απαιτησεις μας. Η FDI υποεξοπλισμενη αλλα συγχρονη, η Type 31 και οι Sigma ειναι VFM αλλα τελειως διαφορετικα πλοια! Οι F110 ακριβες αλλα με προοπτικες και κυριως χωρο. Οι MMSC αχαρακτηριστες.
Απο την αλλη συμμετεχουμε στο προγραμμα της ευρωκορβετας με Γαλλια, Ιταλια , Ισπανια το οποιο θα ειναι βασισμενο στις Doha που ειναι κορυφαια κορβετα. Δεν υπαρχει λογος να κοιταμε αλλες κορβετες αλλα να παρουμε 4 μεγαλα AAW πλοια και να τα πλαισιωσουμε με τις ευροκορβετες. Πρεπει να παραγγειλουμε 14 πλοια απο τα οποια τα 4 τελευταια θα αντικαταστησουν τις ΜΕΚΟ την δεκατια του 2030.
Δεν υπαρχει λογος να μπλεκουμς με ALS, μιας εταιριας που δεν εχει κατασκευασει ποτε ουτε ενα πλοιο πουθενα! Και μαλιστα σε ελληνικα ναυπηγια που οπως εχει αποδειχθει και θα υπερκοστολογηθουν κα θα αργησουν να τα παραδωσουν.
Θελουμε συγουρες λυσεις με βλεμα στον μελλον και οχι πειραματα και ελληνικες παντεντες. Η ALS ας ξεκινησει με κανενα αρματαγωγο και ΤΠΚ και βλεπουμε στο μελλον. Και η Lamborghini απο τρακτερ ξεκινησε.

ultorius

ειμαι της αποψης πως αν ειναι να φτιαξουμε ποτε σκαφος δικου μας σχεδιασμου εδω θα πρεπει να ξεκινησουμε απο οσο πιο μικρο γινεται.Το Als 80 για αντικατασταση τορπιλακατων που θελουν αντικατασταση ουτως η αλλως, αν και ισως ειναι τραβηγμενο το να εχει ελικοπτερο που θα κανει σχεδον τα ιδια λεφτα με το πλοιο. Η για ακομα μεγαλυτερη ασφάλεια να σχεδιασουν και να κατασκευασουν μερικα οπλισμενα σκαφη για το Λιμενικο πρωτα που θα ειναι μικροτερου μεγεθους.

manos_oikonomou

ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ να το διαβάσει αυτό το άρθρο αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο για τις προμήθειες και να ασκήσει βέτο, “Αυτή την κορβέτα θα πάρουμε, τέλος”!

Να γίνει η αρχή και να φτιάξουμε και τις φρεγάτες ALS μετά!!!!

Τα όνειρα τσάμπα είναι άρα μπορούμε να τα κάνουμε!

FotisFotis

Ελλαδάρα ΟΛΕ!
Μακάρι να ξαναδώ τα ελληνικά χέρια να παράγουν, όπως κάποτε,
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ρα γαμώτο, ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Vk77

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μην παράγουμε τίποτα και να τα αγοράζουμε όλα έτοιμα από τους ξένους. Κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε το ρίσκο,καλό όμως το ρίσκο αυτό να είναι το μικρότερο δυνατόν, δλδ αρχίζεις από τορπιλακατο και μετά πηγαίνεις σε κορβέτες και φρεγάτες αν η αρχική εμπειρία δεν είναι τραυματική.

Aetios

Το ναυπηγειο El Greco shipbuilding & ship repairs δηλωσε ετοιμο και ικανο να τις ναυπηγησει οπως και την μεγαλυτερη Als-115 εφοσον βρεθει η χρηματοδοτηση. Αρα ναυπηγεια ΥΠΑΡΧΟΥΝ και το μονο που μενει ειναι τα λεφτα. Μια κινηση στα social media με το ονομα Αβερωφ ΙΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ χρηματων για την αγορα φρεγατας για το ΠΝ , μυριζει απατη μιας και σε επαμηλυμενες ερωτησεις αρνηθηκαν να απαντησουν ποιος και με τι εγγυηση τα λεφτα που θα μαζευτουν θα πανε οντως για φρεγατα. Αρνηθηκαν ακομα και να αποσαφυνησουν για τι ειδους φρεγατα ενδιαφερονται να “δωρισουν” στο ΠΝ. Ο κος Τσαγκαρακης σε συνενετευξη του απαριθμησε τις ελληνικες εταιρειες που θα μπορουσαν να συμετασχουν στο εγχειρημα (απο εστορες οπλων .ηλεκτροπτικα συστηματα ,μεχρι και συστηματα μαχης και λεμβοι) και ηταν πανω απο 25!

Jimmy2

Ενα καλο ερωτημα ειναι πως θα κατασκευαστει με 250 εκατομυρια μαζι με τα οπλα, οταν οι super vita που ειναι το μισο πλοιο κοστισε ακριβως αυτο το ποσο? Αν οντως ειναι εφικτο, θα ηταν μια καλη λυση ασφαλως και φυσικα θα προτιμουσα το ναυπηγειο Συρου που οντως δειχνει να εχει παρει τα πανω του

GioFlo

Ενα παρα πολυ ωραιο αρθρο, το οποιο λεει πανω-κατω, αυτα που υποστηριζει ο Ναυαρχος ε.α Σπυρος Κονιδαρης.Μακαρι καπως-καπου-καποτε να ξεκινησει, εστω μια μελετη-μια επαφη, μεταξυ Πολιτικης Ηγεσιας, Ηγεσιας Ναυτικου και Σχεδιαστικης Ομαδας Als.Μονο κατι καλο μπορει να βγει απο μια τετοια συναντηση και μια σοβαρη συζητηση.Εκτος και αν υπαρχουν πραγματα στο παρασκηνιο, που δεν γνωριζουμε.

Εδω και το link της επισης πολυ ωραιας αναλυσης του Ναυαρχου, για το τι χρειαζεται το Ναυτικο μας:https://www.protothema.gr/blogs/spuros-konidaris/article/1092383/elliniki-nautiki-ishus-pou-eimaste-kai-ti-hreiazetai-to-pn/

massey-ferguson-65

Ναι ,ναι ναι…..!!!!Με χίλια για ένα τέτοιο Μορό!!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΑΚΑΡΙ….ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ ΝΑ ΘΈΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙ ΔΙΚΟΊ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΥΥΤΙΚΟΙ ….
ΑΛΛΑ ΠΆΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΈΧΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΈΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ 2,7 Χιλ τόνων να στριμωξουν 4 mk41

Als-Class-100-new.jpg
Spyros_Kapa

Ενδιαφέρον άρθρο προσωπικά το έχω ξαναπεί είμαι υπέρ τού να ξεκινήσει ένα τέτοιο πρότζεκτ από τα μικρού εκτοπίσματος της οικογένειας Als πλοία 65 ή 80 αλλά και ως 90 είναι αποδεκτό το κόστος δεν είναι απαγορευτικό και θα μπορούσε να μπει συμμέτοχος και η Κύπρος ή ακόμη και κάποια φίλη άλλη χώρα σε όφελος της πιστεύω ότι θα έβγαινε ιδιαίτερα εάν η χώρα αυτή ήταν πχ.το Ισραήλ το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει όπλα και ραντάρ για τα πλοία.

AndreasEmk

Είναι κρίμα πάντως για belhara και mmsc να βλέπεις 200 σχόλια και για κάτι Ελληνικό μόνο 4-5 και σε όσα άρθρα έχουν γίνει στο παρελθόν όλοι να είναι τελείως δύσπιστοι! Τελικά δυστυχώς ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουμε στους εαυτούς μας!

John1

Στα χαρτιά όλα είναι βατά αλλά στην Ελλάδα το πλοίο θα αργήσει υπερβολικά να ναυπηγηθεί και το κόστος θα εκτιναχθεί και θα φτάσει σε επίπεδο φρεγάτας γενικής χρήσης. Οπότε αν είναι να καταλήξουμε σαν τις SV άστο καλύτερα. Μέχρι να αλλάξουμε μυαλά καλύτερα πλοία απ έξω με διαγωνισμό.

lefteris58

Με τέσσερις φρεγάτες δεν ανανεώνεται ο στόλος. Χρειαζόμαστε μια σταθερή παραγωγή σύγχρονων πλοίων.

Stealth

Η ομαδα ALS δεν εχει διευκρινησει ορισμενα ζητηματα:

1) Εχουν πληρη τρισδιαστατα σχεδια του πλοιου σε λογισμικο CAD? Eαν ναι τοτε γιατι δεν μας δειχνουν εικονα απο την τρισδιαστατη διατομη ωστε να δουμε διαμερισματοποιηση και λεπτομερειες?

2) Εχουν κατασκευασει εστω ενα μικρο μοντελο σε κλιμακα ωστε να δοκιμασουν την συμπεριφορα και την πλευστοτητα του σχεδιου?

Εαν δεν εχουν τα δυο παραπανω, τοτε δεν εχουν σχεδιο πλοιου.

Εαν τα εχουν, τοτε ας συζητησουν με ενα ναυπηγειο και ας καταθεσουν οικονομοτεχνικη προταση στο ΠΝ.

CKfurious

Μην χάνουμε το χρόνο μας με τέτοιες ακαδημαϊκές ασκήσεις

Είναι μεγάλη η απόσταση μεταξύ ενός initial/preliminary design concept και της προσφοράς ενός πραγματικού πλοίου !!

Δεν υπάρχει η δυνατότητα τέτοιων ναυπιγhσενv” στην ελλάδα μας λείπει όλο το δίκτυο υπηρεσιών και υποκατασκευαστών που απαιτούνται

Και σε ποια ναυπηγεία άλλωστε

Ελευσίνα και σκαραμαγκάς είναι καταβόθρες δημοσιου χρήματος και πρέπει επιτέλους να κλείσουν να ξεμπερδεύουμε

Στην οικονομία δεν υπάρχουν κενά και εάν πράγματι μπορεί να επιβιώσει τέτοιο ναυπηγείο κάτι νέο θα προκύψει

Yanis83

Με την εγγραφή μας στο πρόγραμμα PESCO για την ευρωκορβέτα το ΠΝ δείχνει να προσανατολίζεται σε μια κοινή διακρατική βιομηχανική συνεργασία με αναγνωρισμένους ομίλους που εξαλείφει σε μεγάλο μέρος το όποιο αναπτυξιακό ρίσκο. Παρ’όλα αυτά δεν εμποδίζει κάποιος το ΠΝ να ξεκινήσει και ένα γύρο συνεργασίας και χρηματοδότησης δοκιμών μοντέλων κτλ για κάποια κλάση οι κλάσεις της οικογένειας ALS της οποίας στοιχεία ή την ολότητα μπορεί να προτείνει στο πρότζεκτ της ευρωκορβέτας. Αν το συνεργατικο σχήμα για την ευρωκορβέτα δεν προχωρήσει τότε το ΠΝ θα έχει ήδη κάτι έτοιμο και μια σταθερή βάση για να προχωρήσει. Δεν είναι ανάγκη να πάρουμε τις ALS , δώστε στους ανθρώπους μια χρηματοδότηση και κατεύθυνση να συνεχίσουν έρευνες

George

Ενα τέτοιο πλοίο με 250 εκ θα πούλαγε σε όλη τη διεθνή αγορά
Γιατί δεν κάνουν αυτό που έκανε η Vosper που δεν περίμενε να αγοράσει το RN αλλά πούλαγε κατευθείαν στο εξωτερικό?
Τι το χρειάζονται το ΠΝ?
Και γιατί δεν ξεκινάνε με κάτι πιο μικρό?
Πέρα από όλα αυτά τι ακριβώς είναι Ελληνικό πάνω στο προτεινόμενο πλοίο?
Αντί να γίνουμε integrator που δεν είναι και για τον καθένα δεν θα ήταν πιο δόκιμο να ξεκινήσουμε με κάποια συστήματα?
Ενα CMS για παραδειγμα και ας μπει στην επόμενη τυραυλάκατο ή ένα CIWS

Apolonical

Καλησπέρα, είμαι άσχετος με το αντικείμενο και για αυτό θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος, όταν λένε ότι έχουν έτοιμο το σχέδιο του πλοίου, εννοούν ότι έχουν σχεδιάσει από το μηδέν τα πάντα, πχ τα ηλεκτρονικά του, τα υδραυλικά του, τα αποχετευτικά του κλπ ή το εννοούν σε στυλ συναρμολόγησης, ότι απλά έχουν αποφασίσει σχεδιαστικά την ραντάρ, όπλα, κινητήρα κλπ θα φέρει, όπως πχ με ένα pc που διαλέγεις τι μητρική, κάρτα γραφικών κλπ θα του βάλεις. Το ρωτάω γιατί η πρώτη περίπτωση με την δεύτερη απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Sotiris

Πολύ καλό άρθρο και εξαιρετική ελληνική πρόταση. Στα Ευχολόγια είμαστε καλοί. Να η πρόταση που θέλαμε. Και κάπου εκεί σταματάνε όλα και τρέχουμε στα έτοιμα. Νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να φτιάξουμε κάτι δικό μας.

epampapas

Ναι ναι και ξανά ναι.

Μια επισήμανση. Να βάλουμε και άλλες ευρωπαικές χώρες σαν partners να μοιραστούμε τα κόστη εξέλιξης να μειώσουμε τα κόστη. Επειδή καίμε τη συμμετοχή μας στην ευρωκορβέτα πάμε σε χώρες που δεν συμμετέχουν σε αυτή.

Stavrogin1

χαιρομαι να βλέπω ωραιες μακέτες,μιλω για αυτην απο ψηλά με GI. λιγο να δουλεψουν το υλικο του σκαφους και τις αντανακλάσεις και είναι τέλεια.
Οσο για το σκάφος,ειμαι υπερ. και δε χρειαζεται 3 vls. 1-2 αρκουν νομίζω για τέτοιο μέγεθος σκάφους

NVASSMAN

Οκ.
Το πρώτο πλοίο σε ξένο ναυπηγείο, να επιβεβαιωθούν η ποιότητα της σχεδίασης, οι χρόνοι και το κόστος και μετά τα υπόλοιπα καράβια σε Ελληνικά ναυπηγεία.

ARISTOMAXOS

Πολύ τα γουστάρω αυτά τα think out of the box,.
Θα έκανα μια πρόταση για μια μικρή αλλαγή στην διαμόρφωση. Θα έβαζα Ισραηλινό ναυτικό ραντάρ, σταθερό, θα έβγαζα τους δύο Mk 41 από πίσω και θα έβαζα άλλες δυο 4αδες αντιπλοικους πυραύλους. Επίσης δεν θα έβαζα Mk 41πισω αποτο πυροβόλο αλλα τα αντίστοιχα κελιά για 24 με 32 Barak. Θα είναι φονιάς μοναδικός.

Strike-Eagle-13

Να ξεκινήσω από το ότι πρέπει επιτέλους να καταλήξουμε στο τι θέλουμε και πότε το θέλουμε. Αν θέλουμε να παραλάβουμε γρήγορα καινούργια πλοία είναι αντιστρόφως ανάλογο με την ναυπήγηση στην Ελλάδα έτσι όπως είναι τώρα η ναυπηγική μας βιομηχανία. Προφανώς όλοι θέλουμε ισχυρή εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία, αλλά αυτήν την στιγμή ουδείς αμφισβητεί ότι δεν είναι στα φόρτε της.
Το να σχεδιάσεις ή να κάνεις ανασχεδιασμό σε ένα πλοίο και μάλιστα σε ένα πολεμικό πλοίο δεν είναι κάτι εύκολο. Διαβάζοντας τα σχόλια σε πολλά άρθρα για τα υποψήφια πλοία για το πρόγραμμα των φρεγατών, που αναφέρουν πχ να βάλουμε 2-3 εκτοξευτήρες ακόμα και καμμιά 30αρια ακόμα πυραύλους “έτσι απλά”, στον πραγματικό κόσμο δεν είναι ένα “έτσι απλό” ζήτημα. Δεν είναι καρότσα να πετάξουμε και κανά 2 σακιά πατάτες ακόμα.
Επίσης το να κατασκευάσεις ένα πλοίο από λευκή κόλα χαρτί επίσης δεν είναι ένα “έτσι απλό” ζήτημα. Είναι πολύ πιθανόν (έως σίγουρο) να προκύψουν πολλά προβλήματα, κάποια από τα οποία μπορούν να λυθούν εύκολα ή άλλες αστοχίες που να παραμείνουν μόνιμες και να μην λύνονται. Και φυσικά όλα αυτά κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.
Επίσης έχουμε μπει και φαντάζομαι θα συμμετέχουμε και στο κόστος εξέλιξης του προγράμματος της Ευρωπαικής Κορβέτας. Με βάση την τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί και ελπίζοντας ότι μέχρι τότε τα ναυπηγεία στην Ελλάδα θα βρίσκονται σε πολύ καλύτερο επίπεδο, θα έχει αξία κάποια κορβέτα/ες να κατασκευαστούν στην Ελλάδα. Αποκτώντας την κατασκευαστική εμπειρία αυτή και έχοντας στα χέρια τα σχέδια αυτά, τότε θα έχει αξία ο ανασχεδιασμός, μελέτη και κατασκευή μιας κορβέτας/φρεγάτας για τις μελλοντικές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.
Εν κατακλείδι, σχεδιασμός/κατασκευή Ελληνικής Κορβέτας σε Ελληνικό Ναυπηγείο Ναι, αλλά στο κατάλληλο timing και έχοντας το know how και εμπειρία.

evaggelos

1, ναυπηγειο με στρατιωτικες γνωσεις περα τον δυο κλειστων δεν εχουμε
2, 250 χωρις αεροστροβιλους η με?
3,ποιος θα χρηματοδοτησει αυτο το εργο χωρις να παρεμβουν τχς κ esm? (χρωσταμε ακομα στον πλανητη κ δεν ειμαστε η γερμανια)
4,λεμε κατι αναμεσα σε τπκ κ φρεγατες ναι σωστη σκεψη αν εχεις τπκ κ φρεγατες δεν εχουμε ομως κ οσο πεταμε ταπες στο βαρελι δε θα εχουμε ουτε υποβρυχια
5, αν κατι χρειαζομαστε τοσο κ μπορουν τα καρναγια να δωσουν ας φτιαξουν 4 πετρελαιοφορα να φυγουν τα γερμανικα του 50 κ 4 περιπολικα μπας κ φυγουν τα ναστυ
6, χρημα δεν ρεει αφθονο κ γι αυτο κοιταμε για ευρωκορβετα ισως να καταθεταμε την αλς στο πλαισιο αυτο αν κ η ντοχα ειναι ετοιμο σκαρι.
7 ισως ασχετο αλλα θα ηθελα με βαση τη νεα φρεγατα να σπρωξουμε ετερειες οχι στα ναυπηγεια -λαμαρινες(τιμια δουλεια) αλλα σε υποσυστηματα πυραυλων -ρανταρ ecm κλπ κ ναι ας δωσουμε παραπανω αλλα να μπουμε κ σε αυτα

GiorgosRou

2 τικο up οι μεκο και 6 κορβέτες τέτοιες και κλείσαμε με επιφάνειας φουλ όπλα πυραύλους κτλ και κάνα υποβρύχιο με λιγότερο από 5 δις

Bridger

Τα περί εφικτότητας της υλοποίησης της υπόθεσης “εθνικό πλοίο”, είτε αυτό αφορά κορβέτα, είτε φρεγάτα, έχουν νομίζω σχολιαστεί επαρκώς σε προηγούμενα σχετικά άρθρα. Η μπάλα θεωρώ ότι είναι στο γήπεδο της ομάδας σχεδιασμού, η οποία θα πρέπει να πείσει (άμεσα) για το εγχείρημα κάποιο ναυπηγείο, που με τη σειρά του θα το υποστηρίξει έναντι της πολιτικής ηγεσίας. Οι ανάγκες είναι εγνωσμένες, οι EPC σχεδιάζονται, οπότε ο χρόνος για να τελεσφορίσει η προσπάθεια μετράει ήδη αντίστροφα.
Τώρα ως προς την ουσία του σχεδίου, εξαιρετικός εξοπλισμός αν και θα προτιμούσα επιλογή εκτοξευτών sylver ή ExLS αντί των mk41 και Camm/ Camm-er ή Mica VL. Αυτό θα μας γλίτωνε και από τα FCR. Ειδικά για τα VLS της υπερκατασκευής, κάνει τεράστια διαφορά στην ευστάθεια ενός τέτοιου μικρομεσαίου σκαριού το γεγονός ότι ένας γεμάτος sylver έχει ακριβώς το μισό βάρος από έναν γεμάτο mk41.

rooster

Πολύ καλή η πρόταση του άρθρου, ίσως μια ακόμα πιο “χαμηλού” ρίσκου περίπτωση θα ήταν να “εκκινήσουμε” την ναυπήγηση της ALS90 πολύ ελαφρά οπλισμένης ως ΠΑΘ για το λιμενικό, και στη συνέχεια να πάμε σε έκδοση για το ΠΝ.

A7-PHANTOM-RAFALE

Εμενα με νοιάζει το κομμάτι στο άρθρο που λέει πως πρέπει να καλυφθεί το κενό ανάμεσα ΤΠΚ και Φρεγάτας στο οποίο συμφωνώ 100%.
Όπως επίσης συμφωνώ και στον οπλισμό.

Προσωπικά το που θα φτιαχτεί σε πρώτη φάση με αφήνει αδιάφορο διότι έπρεπε τέτοια πλοία ήδη να έπεφταν στην θάλασσα για το ναυτικό μας.
Τώρα αν μπορούμε να κάνουμε τέτοια σκάφη και όχι απλά να περιμένουμε 10 χρόνια ή να κοστίσουν τελικά τα 4απλα τότε ασφαλώς και ΝΑΙ

bill971

Als NSD έχει επενδύσει περισσότερα των 5 εκ. ευρώ σε μελέτες και σχέδια για την ανάπτυξη μιας οικογένειας πολεμικών πλοίων

Το παραπάνω που γράφετε στο άρθρο, ειναι αλήθεια;
5 εκατομμυρια;

harval

Δεν θα παει το ΠΝ να βρει ναυπηγειο. Για ονομα του Θεου. Η Als θα το βρει, θα συνεργαστεί (Onex-Israeli Shipyards) και θα προτεινει προς το ΠΝ.
Δηλαδη θα πρωτοτυπησουμε παγκοσμια για αλλη μια φορα?
Επιχειρηματικα και νομικα πως θα γινει? Δεν καταλαβαινω?
Η Als γιατι τοσα χρονια,δεν εχει καταφερει να συνεργαστει με καποιο Ναυπηγειο ,εστω απο αυτα τα καταπληκτικα τα μικρα.? Δηλαδη το ΠΝ θα αγορασει σχεδια χωρις την διαμεσολαβηση συγκεκριμενου ναυπηγειου που θα δωσει και τελικη πιστοποιηση οτι το πλοιο κατασκευαζεται και μπορει να δεχτει και τον οπλισμο που προτεινεται.? Αδιανοητα πραγματα….δηλαδη ανοητα πραγματα.
Ενα τετοιο εγχειρημα εχει νοημα εφοσον εγκαταλείψουμε την ΕυρωΚορβετα.
Αν η Als θεωρει οτι εχει το απολυτο σχεδιο,αριστα μελετημενο, μπορει να αποτανθει και στην κοινοπραξια της ΕυρωΚορβετας.

Costas6

Κάτι τέτοιο, ίσως λίγο πιό βαρύ είναι αυτό που καλύπτει τις ανάγκες μας σε νούμερα χωρίς να χρειαστούν αστρονομικά ποσά.

Επειδή όμως τα προς απόσυρση πλοία δεν έχουν ούτε ραμ ούτε στραλες, θα προτιμούσα καμμ στη θέση των μκ41.

Αυτό βέβαια δεν είναι και πολύ έξω από το κουτί, τέτοια πλοία υπάρχουν εδώ και χρόνια. Οι άγγλοι αποσύρουν μια εξάδα…

ZELDA

Μαζι σας με χερια και με ποδια!!!Αφηστε τις συνεντευξεις με την L.M. που προσπαθειτε να παρετε τιςαπαντησεις με το τισγκελι και πιαστε οποιον ελληνα υπευθυνο βρητε και δειξτε του το αρθος σας.

Στο φιναλε και η Belharra σχεδιο ειναι ακομη,η δε MMSC HEL ειναι κατι μεταξυ προβληματικου σχεδιου και “παρτε το εσεις και βλεπουμε μετα τι μπορουμε να πρωτοφτιαξουμε”.

Ημουνα νιος και γερασα βλεποντας αυτα τα σχεδια.Ονειρο το εχω να δω καποια στιγμη να γινεται πραγματικοτητα η ναυπηγηση ενος τετοιου πλοιου για το Π.Ν..Και ως γνωστον τα ονειρα δεν κοστιζουν τιποτα……

Arionas

250 εκατομμύρια δεν είναι και το τρελό ποσό να κάνεις ένα τέτοιο βήμα… Αυτά τα έτρωγε πρωην υπουργός Άμυνας σε πάρτυ σε έναν μήνα πριν κάτι χρόνια..

Απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα δεν ξέρω αν αυτό πρέπει να είναι πλοίο η όχημα η drone..

Δεν νομίζω πως αυτή η κυβέρνηση θα δει μια σωστή πρόταση ολοκληρωμένη και δεν θα την πάει παρακάτω αλλά ιδιωτική επιχείρηση όχι να γίνει κρατική να υπάρχει κάποιος που θα είναι υπεύθυνος που άμα υπάρχει καθυστέρηση θα πληρώσει από την τσέπη του που άμα υπάρχει αστοχία στο πλοίο θα πληρώσει επίσης από την τσέπη του κοκ. Για οτιδήποτε άλλο έχουμε και εμείς ιδέες και μάλιστα μπόλικες να πάμε στο κράτος να μας δώσει μερικά εκατομμύρια..

Kostasq

Υπάρχει πάντοτε η ώρα του brainstorming, και υπάρχει και η ώρα τώρα για μεγάλες αποφάσεις γιατί ο χρόνος μας έχει λήξει εδώ και χρόνια, οπότε τώρα λέμε τρεχάτε ποδαράκια μου.

Stelios

Μα θέλει και ερώτημα;
Θα έπρεπε όλα αυτά τα θέματα να παρακολουθούνται από το ΓΕΕΘΑ και αυτό με τη σειρά του να κάνει εισηγησεις στο κράτος το οποίο με την σειρά του θα υλοποιεί

Παρατήρηση: Πριν από λίγο, σε διαδικτυακή εκπομπή του Σαχίνη, με καλεσμένο τον πρώην ΠτΔ Παυλοπουλο, ερωτηθείς για την αποτροπή εγκωμιασε την αγορά των Rafale και BELHARRA…
Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;

dimitrisx

Στο θέμα των ναυπηγείων δεν θα μπορούσαν να ναυπηγηθούν στην Σύρο ή στην Χαλκίδα; Τα ναυπηγεία της Σύρου δεν τα έχει η ONEX;

photographix

Στην απιθανη περιπτωση που υπάρξει απόφαση ελληνικής ναυπήγησης με επιτυχή επίλυση της εύρεσης λειτουργικού φορέα που θα υλοποιήσει τέτοιο προγραμμα, αυτη δεν θα μπορούσε να αφορά πάρα μόνο μακροχρόνια προοπτική γιατί φυσικά τα κονδύλια είναι δεδομένα ενώ οι ανάγκες καλύπτονται πλέον εδώ που φτάσαμε μόνο με έτοιμα σκαφη.

Χρειάζεται πάρα πολύ καιρό μα πάρα πολύ καιρό για να ξεκινήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα στο περιβάλλον της Ελλάδας (από που να αρχισει κανεις για το ΠΌΣΑ θέματα πρέπει να λυθουν….Συν ότι δεν ξέρουμε κιόλας, δεν έχει αποσαφηνίστει (?) σε τι έκταση έχουν προχωρήσει τα σχέδια και η μελέτη της ALS) oπως και άγνωστο αλλά στατιστικά στανταρτακι αν δεν καταλήξει σαν τα ανασκολοπισμενα χρονοδιαγραμματα των ρουσεν.

Δεν υπάρχει χρόνος δεν υπάρχουν χρηματα. Πιθανώς δεν υπάρχει και ηγεσία και βουληση να ηγηθεί ενός τέτοιου προγραμματος

GaS

Προσωπικά συμφωνώ ότι αυτό θα έπρεπε να είχε ήδη δρομολογηθεί.
Με βάση αυτά που γράφετε στο άρθρο, εύλογα αναρωτιέται κάποιος αν όλα αυτά συζητιούνται σοβαρά στο ΓΕΝ, στο ΓΕΕΘΑ αλλά και στο ΥΠΕΘΑ.
Αν ναι, πάλι εύλογη είναι και η ερώτηση: γιατί δεν προχωράει η διαδικασία; Μήπως τα κωλύματα μπαίνουν από το πολιτικό σκέλος;

Ταυτόχρονα, διαβάζοντας στο άρθρο τα παρακάτω, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό μ’ αυτό.

Η διαδικασία προμήθειας νέων φρεγατών για τις ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού έχει ξεκινήσει εδώ και 15 περίπου χρόνια και η οποία όπως όλα δείχνουν βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ΓΔΑΕΕ, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και η Διεύθυνση Εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού, έχουν αφιερώσει δεκάδες χιλιάδες ώρες στην εκπόνηση των τεχνικών προδιαγραφών του σκάφους καθώς επίσης και στις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους οίκους και τις διάφορες κρατικές αρχές.

Δεν αμφισβητώ ότι έχουν αφιερώσει τις ώρες που λέτε.
Διατηρώ όμως ορισμένες επιφυλάξεις σε κάποια πράγματα.
Είναι σίγουρο ότι έχουν τεθεί οι τεχνικές προδιαγραφές του σκάφους στις διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους ή εσκεμμένα η κυβέρνηση αφήνει μία δημιουργική ασάφεια σ’ αυτό το θέμα; Το ΠΝ είναι αυτό που κάνει τις διαπραγματεύσεις ή καπελώνεται από την κυβέρνηση; Με απλά λόγια, αν το ΠΝ ξέρει τι ακριβώς θέλει, γιατί δεν στέλνουμε την απαραίτητη LoR για να το μάθουν και οι ενδιαφερόμενοι και να μας απαντήσουν επίσημα;

Thanos74

Δεν μπορουμε να γκρινιαζουμε για υποψηφιοτητες πλοιων αδοκιμαστον οπως πχ η Bel και να μιλαμε για ALS.
ΔΕΝ εχουμε περιθωρια ρισκαρουμε λεφτα σε κατι τετοιο,
Τα λεφτα του ΠΝ πρεπει να πιασουν τοπο 100% και οχι να χαλαστουν σε πειραματα τυπου ALS

Stelios

Το υπουργείο ανάπτυξης αντί να ανακατεύετε επιβάλοντας αποφάσεις για το ποιές φρεγάτες είναι κατάληλες για το Π.Ν. και υπέρ της ΟΝΕΧ καλό θα ήταν να χρησιμοποιούσε την όποια επιροή έχει στην ΟΝΕΧ η οποιοδήποτε άλλον στο να βοηθήσουν με τεχνογνωσία αλλα και τεχνικά στο να ναυπηγηθει όχι μιά ξένη ( Θεμιστοκλης) σχεδίαση αλλά μιά Ελληνική όπως η ανθυποβρυχιακη κορβέτα ALS 90 !!!!
Ας ξεκινήσουν με ναυπήγηση 1 και opsion για άλλες επτα !
Στην πρώτη η ναυπήγηση και με την βοήθεια της Locheed στα ηλεκτρονικα αν το αποτέλεσμα είναι καλό τότε δεσμευόμαστε για άλλες επτα .
Η χρηματοδότηση ας βρεθεί απο περικοπές .. Αντι για τέσσερεις φρεγάτες ας πάρουμε τρεις ή δύο !
Στο τέλος της δεκαετίας θα έχουμε 2 – 3 αεράμυνας-πολλαπλων αποστολών+ 4 ΜΕΚΟ αναβαθμισμένες πολλαπλών αποστολών + 8 ALS ανθυποβρυχιακές με σονάρ ποντιζόμενο και τρόπιδος + τορπίλες +CIWS + 8-16 MK41
Αυτές οι 8 ανθυποβρυχιακές κορβέτες θα είναι ο κυρίαρχος στο Αιγαίο!

Iomar

Καλησπέρα,

Σε σχόλιό μου στο άρθρο για το Sejong ο Μέγας έκανα το λάθος να προτείνω την σχεδίαση ALS 90 ως αντικαταστάτη των ΤΠΚ.

Ως τέτοια θα μπορούσε να είναι η ALS 80, η οποία θα συνιστούσε ταυτόχρονα μια καλή βάση από την οποία να ξεκινήσει η ναυπήγηση πλοίων στην Ελλάδα, με τον απαράβατο όρο της συνεργασίας με αξιόπιστο προμηθευτή, δηλαδή ναυπηγείο.

Έχω την εντύπωση ότι για το μέγεθος του εν λόγω πλοίου αυτό μπορεί να είναι το Νεώριο, ίσως με την βοήθεια κάποιου ξένου συνεργάτη.

Σε σχέση τώρα με την μεγαλύτερη σχεδίαση, αν δεν μπορεί να αναλάβει την κατασκευή το Νεώριο, δεν βλέπω πως μπορεί ένα τέτοιο πρόγραμμα να υλοποιηθεί εδώ.

Zaxos

Με τα σημερινα δεδομενα αν γινει τετοια κινηση θα τις παραλαβει τις αλς το πν το 2050
Ως τοτε ας παρακαλεσουμε τη παρλι να στειλει καμια δανεικη φρεμ το καλοκαιρακι εδω να κανουν κ κανα μπανακι τα παιδια σε κανα νησακι
Εδω δεν εχουμε uav που ειναι φτηνα κ ευκολα κ εχουμε ολα τα υλικα
τι κορβετες κ φρεγατες να φτιαξουμε;
Τωρα ξεκινησαμε να φτιαχνουμε uav σε δυο χρονια θα μπουν σε μαζικη παραγωγη κ βλεπουμε…
Μεχρι τοτε οι απεναντι θα χουν απειρα ειδη uav
Γιατι δεν λετε να φτιαξουμε κ κανα βαλιστικο ή αντιπλοικο πυραυλο που ειναι φτηνο κ γρηγορο να φορτωσουμε τα νησια
Τα εχουμε τα υλικα
Κ ισως καποια στιγμη να μπορεσουμε να φτιαξουμε κ αλς αν κ δεν το βλεπω συντομα διοτι η αλς δεν εχει μιζα

flashg

Γιατί θα είναι φτηνότερα? Επειδή οποίο ναυπηγείο πάρει το έργο θα πρέπει να προχωρήσει σε επενδύσεις εκατομμυρίων? Εκτός από τα εκατομμύρια υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό για να αναλάβει τέτοιο έργο? Τα μικρά ναυπηγεία θα δώσουν στο Κράτος της εγγύησης που χρειάζεται για την σωστή εκτέλεση των εργασιών? Γιατί πληρώσαμε πολύ παραπάνω τα υποβρύχια και τις πυραυλάκατους και με τεράστια καθυστέρηση στην παραλαβή τους? Επειδή οι ξένοι για την ανάπτυξη ενός πλοίου ρίχνουν εκατομμύρια και εμείς οι έξυπνοι αναπτύσσουμε πλοία με μηδέν κόστος? Οι Σουηδοί παράδειγμα πρέπει να είναι ηλίθιοι που δίνουν για την μελέτη της εξέλιξης της Visby 22,5 εκατομμύρια. Ποια όπλα? Οι 40 χρονών harpoon? Οι sea sparrow? Τα μη εκσυγχρωνισμένα phalanx? Τα 40 χρονών esm – ecm? Ή θα ξηλώσουμε από όπλα τις πυραυλάκατους και θα τις κάνουμε περιπολικά? Αυτό το άρθρο μόνο σαν πληρωμένη διαφήμιση το λαμβάνω υπόψη μου και τίποτα παραπάνω.

Makbyron

Είναι άλλο πράγμα να σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα μη κατασκευασμενο σχέδιο ναυπηγείου που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει ΠΟΛΛΆ πολεμικά και άλλο πράγμα αν πρόκειται για σχέδιο ανθρώπων με των οποίων τα σχέδια δεν έχει κατασκευαστεί τέτοιου μεγέθους πολεμικό σκάφος.
Ερωτώ λοιπόν πόσα σκάφη της σχεδιαστικής ομάδας του ALS έχουν πέσει στο νερό ή είναι combat proven;

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Προχωρά η αγορά των Rampage και των SPICE για τα ελληνικά...

100
Μετά το καλοκαίρι, ο ΥΕΘΑ θα πάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τους φακέλους κρίσιμων προμηθειών για την Πολεμική Αεροπορία, και για τα F-16...
- Advertisement -
Card image

August #15 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 July 2015 #350

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 December 2016 #367

Αγορά 2.29

Related News

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Τουρκία: Παρουσίαση προδιαγραφών για το ναυτικό Bayraktar TB3 αλλά και για το μη επανδρωμένο μαχητικό MIUS

Αρκετά νέα έδωσε ο Selcuk Bayraktar,  τεχνικός διευθυντής της εταιρίας Baykar που κατασκευάζει τα γνωστά τουρκικά οπλισμένα drones Bayraktar TB2 και Akinci και έχει...

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει τον Λίβανο

Στην 3η Διεθνή Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων προς υποστήριξη του λαού του Λιβάνου, συμμετείχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό...