24.5 C
Athens
Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟThink Out Of The BoxThinkOutOfTheBox: Αντί για κορβέτες, αγορά 6 μεταχειρισμένων Type 23 και εκσυγχρονισμός μαζί...

ThinkOutOfTheBox: Αντί για κορβέτες, αγορά 6 μεταχειρισμένων Type 23 και εκσυγχρονισμός μαζί με τις 4 ΜΕΚΟ200ΗΝ

- Advertisement -

 

Σήμερα η σελίδα μας θα προσπαθήσει να αλλάξει λίγο την “ατζέντα” της εξελισσόμενης “κορβετιάδας, και θα θέσει, τελείως θεωρητικά, στο τραπέζι μια άλλη “πρόταση”. Που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να υπάρξει. Η σκέψη και η κατεύθυνση είναι αρκετά απλή: σκεφτόμαστε ένα τρόπο το Πολεμικό Ναυτικό, μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας να έχει “απαλλαγεί” από τις φρεγάτες κλάσης S και να αποκτήσει 10 επιπλέον πλοία, που θα συνδράμουν τις 3 FDI HN που αγοράζουμε.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των MEKO200HN θα κοστίσει 400 εκ. ευρώ, η ραχοκοκαλιά του ΠΝ αναβαθμίζεται σοβαρά πλέον…

Πριν λίγες μέρες, ξαναφέραμε στο επίκεντρο των συζητήσεων το θέμα του εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ200ΗΝ. Καλώς ή κακώς, τα πλοία είναι αρκετά σύγχρονα, αρκετά ισχυρά, και με μεγάλες δυνατότητες εκσυγχρονισμού για να μην το τολμήσουμε. Θυμίζουμε, πως η παντοδύναμη και αρκετά “πλούσια” Αυστραλία, εκσυγχρονίζει τα δικά της πλοία, σε μια υψηλών προδιαγραφών αναβάθμιση. Το ίδιο η Νέα Ζηλανδία, η Τουρκία, η Πορτογαλία. Δεν υπάρχει κάπου στον κόσμο, παράδειγμα “εγκατάλειψης” φρεγατών ΜΕΚΟ200. Μόνο, πιθανά, η χώρα μας!

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ: TRS-4D, το ραντάρ των υποψήφιων ελληνικών MMSC και των MEKO200HN, vs Artisan 997 vs NS-100

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως τις ΜΕΚΟ200ΗΝ δεν τις αντικαθιστούμε πως κάποια φρεγάτα επιπέδου Type 26, αλλά με κορβέτες επιπέδου Gowind 2500 ή SIGMA 10514. Όταν δηλαδή η χώρα μας, υποχρεώνεται να “ανοιχτεί” στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα επιλέγει πλοία γύρω στους 3.000 τόνους, με οπλισμό όμοιο, ίσως και μικρότερο, των ΜΕΚΟ200ΗΝ.

Το ΠΝ σκέφτεται εκτενέστερο εκσυγχρονισμό των MEKO200HN, σαν "αντισταθμιστικά" για την πιθανή αγορά 4 φρεγατών MMSC

RUSSIAN TASKGROUP SAILS THROUGH UK WATERS
Today a Russian Navy Taskgroup comprising of two Steregushchiy Class frigates made their way through UK territorial waters. HMS Sutherland, a Devonport based Type 23 frigate was tasked to provide them with an escort.

Επίσης, δεν μπορούμε να κρύψουμε πως υπάρχει, από πλευράς μας, μια μεγάλη επιφύλαξη σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα των νέων πλοίων του ΠΝ. Ήδη οι FDI είναι από τα σχετικά “αργά” πλοία στην κατηγορία τους, ενώ οι “ηλεκτρικές” Gowind θα είναι τα πιο αργά. Αυτό σημαίνει όχι μόνο αυτό που γράφαμε μέχρι σήμερα, αλλαγή δόγματος αντιμετώπισης τορπιλών, αλλά και μη συνοδεία των επιβατικών πλοίων που θα μεταφέρουν ενισχύσεις στα νησιά (τα πλοία της γραμμής θα είναι ταχύτερα, και φυσικά δεν θα περιμένουν τα πλοία του ΠΝ).

Μήπως πρέπει τελικά να εκσυγχρονίσουμε και τις 4 ΜΕΚΟ200ΗΝ;

Επίσης, μετά την αγορά των ψηφιακών φρεγατών FDI HN, το διαθέσιμο ποσό είναι περίπου 2 δις ευρώ. Ακόμη κι αν το ΠΝ “τετραγωνίσει τον κύκλο”, και καταφέρει να πάρει 5 κορβέτες, με όπλα, φοβούμαστε πως από εκεί και πέρα δεν θα περισσέψει cent για οτιδήποτε άλλο. Άρα, με 2 δις, μήπως πρέπει να καλύψουμε όλες τις διαθέσιμες “τρύπες” στο Στόλο επιφανείας; Μπορεί να γίνει αυτό; 10 πλοία με 2 ή 2,5 δις; Μόνο αν σκεφτούμε δημιουργικά, και πάμε και στη λογική του “μεταχειρισμένου”. Δυστυχώς, δεν έχουμε βρει πετρέλαιο στη Λαμία, ούτε μας άφησαν κάποια κληρονομιά σαν χώρα από κάποιον πλανήτη. Παραμένουμε σε προβληματική οικονομική κατάσταση και θυμίζουμε πως είμαστε υπό επιτήρηση για 99 χρόνια (οκ, 96 φέτος).

Η Χιλή παρέλαβε την τελευταία εκσυγχρονισμένη Type 23

Ακόμη κι αν εκσυγχρονίσουμε τις 4 ΜΕΚΟ200ΗΝ, πάλι χρειαζόμαστε άλλα 6 πλοία για να καταφέρουμε να “πιάσουμε” τον αριθμό των 10. Το ιδανικό θα ήταν, αφού μιλάμε για second hand πλοία, να πάμε σε έναν τύπο, για λόγους ομοιοτυπίας και λογιστικής υποστήριξης. Κλάσεις πλοίων, που θα αποσυρθούν, είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, και υπάρχουν σε ικανούς αριθμούς, είναι μόνο δυο: οι αυστραλιανές ΜΕΚΟ200 και οι βρετανικές Type 23. Αν όμως δεχτούμε πως οι αυστραλιανές “αργούν”, ειδικά λόγω καθυστερήσεων στις Type 26, η μόνη λύση είναι οι βρετανικές Type 23, που υπάρχουν ήδη διαθέσιμα πλοία προς διάθεση, και λίαν συντόμως, θα υπάρχουν ακόμη περισσότερα.

ΑΠΟΨΗ: Είναι λύση οι φρεγάτες Type 23, αν γίνουν διαθέσιμες νωρίτερα από το αναμενόμενο;

Δεν πρέπει καταρχάς να έχουμε στο μυαλό μας το γεγονός ότι η εισαγωγή μιας νέας κλάσης πλοίων μπορεί να γίνει σε ένα ή δυο χρόνια. Δηλαδή, μην θεωρήσουμε πως αν μιλάμε για 6 πλοία, θα πρέπει να τα παραλάβουμε σε 1 ή 2 χρόνια, αυτό είναι αδύνατον ακόμη κι αν οι Βρετανοί τα είχαν “δεμένα” στους ντόκους. Θα πρέπει να έρθουν σε βάθος χρόνου, με πλοία που θα συμπληρώνουν τη δύναμη των ΜΕΚΟ200ΗΝ όσο κάποιες θα εκσυγχρονίζονται. Αυτό το λέμε γιατί κάποιοι θα τονίσουν, δικαίως, πως δεν υπάρχουν 6 διαθέσιμες Type 23 σήμερα. Μα θα υπάρξουν 6, ή περισσότερες, μέσα στην τρέχουσα δεκαετία!

ΑΠΟΨΗ: Οι βρετανικές φρεγάτες Type 23 είναι η μόνη επιλογή, αν “φύγουμε” για “Ενδιάμεση Λύση” εκτός ΗΠΑ

Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, είναι μια προγραμματική συμφωνία του ΠΝ με τo Royal Navy, για την σταδιακή παραχώρηση, κατά προτεραιότητα σε εμάς, πλοίων της κλάσης. Το Royal Navy θα αρχίσει λίαν συντόμως να παραλαμβάνει Type 31 και Type 26, βγάζοντας τις Type 23 εκτός υπηρεσίας. Αυτές είναι ήδη εκσυγχρονισμένες, και δεν απαιτούν ιδιαίτερες προσθήκες, που όμως μπορούν να γίνουν αν χρειαστεί. Θα αναλύσουμε παρακάτω το τι θα απαιτηθεί.

Η φρεγάτα HMS Monmouth (Type 23) είναι επίσημα παρελθόν για τη Βρετανία

Έτσι όπως το “φανταζόμαστε”, οι Type 23 θα μπορούσαν να περάσουν από ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού όμοιο με αυτό των ΜΕΚΟ200ΗΝ. Δηλαδή, αν μη τι άλλο να έχουν ναι μεν διαφορετικά προωστήρια σκεύη και διαμόρφωση, αλλά να έχουν κοινό CMS, σύστημα EW, κι ότι άλλο χρειάζεται για να μπορούν να “εναλλάσσουν” στελέχη. Υπάρχει εταιρεία που να έχει εκσυγχρονίσει ΜΕΚΟ200 αλλά και Type 23; Προφανώς και υπάρχει, και δεν είναι μία.

ΑΠΟΨΗ: Οι βρετανικές φρεγάτες Type 23 είναι η μόνη επιλογή, αν “φύγουμε” για “Ενδιάμεση Λύση” εκτός ΗΠΑ

Δεν είναι μυστικό πως η Babcock, που κατασκευάζει και τις Type 31, έχει εμπλακεί δυναμικά στον εκσυγχρονισμό των Type 23. Βέβαια, εκεί τοποθετεί -χωρίς ιδιαίτερη χαρά φανταζόμαστε- το ραντάρ της BAe (ανταγωνίστριας), αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα ικανό πλοίο. Την ίδια στιγμή η Babcock έχει δυναμική εμπλοκή και στον εκσυγχρονισμό των αυστραλιανών ΜΕΚΟ200 (η εταιρεία έχει μακροχρόνια παρουσία στη χώρα).

Ευκαιρίες για το ΠΝ από το Royal Navy, (LPD, βοηθητικά, ναυρκοθηρικά), μαζί με πιθανή αγορά φρεγατών Type 23

Επίσης και η Lockheed Martin έχει εμπειρία κι από τα δυο πλοία. Έχει εκσυγχρονίσει τις ΜΕΚΟ200 ANZAC της Νέας Ζηλανδίας, και ταυτόχρονα, εκσυγχρονίζει τις Type 23 της Χιλής. Με λίγα λόγια, υπάρχουν δυο εταιρείες με πολύ καλή γνώση και των δυο πλοίων, και αναμφίβολα μπορούν να τα φέρουν σε ένα επίπεδο ομοιοτυπίας που θα άξιζε να ρίξουμε μια ματιά. Και δεν τίθεται θέμα για sole source προμήθεια, έχουμε τουλάχιστον δυο να διαλέξουμε.

ΕΞΕΛΙΞΗ: Πρόταση για φρεγάτες Type 23 στο Πολεμικό μας Ναυτικό, ένα outsider που συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα!

Οι Type 23 μπορούν να οπλιστούν με πυροβόλα Oto Melara 76mm και πυραύλους Harpoon από τις υπό απόσυρση S. Έτσι, το ΠΝ θα μπορεί να κάνει χρήση του αποθέματος όπλων και πυρομαχικών των 76 χιλιοστών σε βάθος χρόνου. Ενώ δεν αποκλείεται και η χρήση των Phalanx στην πρύμνη των Type 23. Βέβαια, σημαντικό σημείο της όλης ιστορίας είναι η διατήρηση κρίσιμων υποσυστημάτων των Type 23. Μην ξεχνάμε πως οι Γάλλοι, πριν την παράδοση των Cassard, θα αποξήλωναν το σύστημα ECM. Κάτι που δεν πρέπει να γίνει στα μεταχειρισμένα πλοία.

Νέας γενιάς sonar για τις βρετανικές φρεγάτες Type 23

Οι Type 23 είναι πλοία πράγματι, πολύ “μακριά” από τα δεδομένα του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν έχει, ως κλάση, ουδεμία σχέση με τις Kortenaer ή τις ΜΕΚΟ200. Αλλά αυτό, οι ριζικές διαφορές μεταξύ του τι υπηρετεί και τι επιλέγει, δεν εμπόδισε το ΠΝ να πάρει μια απόφαση υπέρ των γαλλικών FDI. Κι όμως, πήρε τη γενναία απόφαση, να μπει σε μια “άλλη εποχή“, ανάλογη με αυτή που μπήκε η ΠΑ κάποτε με τα Mirage F1.

Αποσύρονται πρόωρα τα αγγλικά Αντιτορπιλικά Αεράμυνας Type 45 – κρίμα που είναι “Σαπάκια” και δεν θα μας κάνουν τότε….

Αλλά οι Type 23, αν κι όχι πλέον νέες σε ηλικία, είναι εξαίρετα πλοία, κατά την άποψή μας. Σχεδιάστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, ενσωματώνοντας τις -δυσάρεστες- εμπειρίες του Royal Navy από τα Φώκλαντ. Εκεί, μετά από τις φρικτές απώλειες από τα αργεντικά αεροσκάφη, το RN άλλαξε τελείως τη φιλοσοφία. Τα πλοία έχουν την…

Η συνέχεια στο Naval Defence

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

107 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
107 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εχθρός εκ των έσω: Τουρκική 5η φάλαγγα στη Θράκη (Δ’Μέρος) – Το πλαίσιο της λύσης

Σε στρατιωτικό επίπεδο η χώρα μας έχει ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και συνεχώς προβαίνει σε βελτιωτικές κινήσεις. Η εν δυνάμει στρατιωτική απειλή...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Πως προτείνει την “ελληνική” φρεγάτα ΑΗ140 η Babcock

75
Απεικόνιση της φρεγάτας ΑΗ140, δηλαδή της εξαγωγικής έκδοσης της βρετανικής Type 31, έδωσε στη δημοσιότητα η κατασκευάτρια εταιρία Babcock με ελληνικά χρώματα. Το σκάφος...
- Advertisement -
Card image

Μάιος #024 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Μαΐου 1973: Η ανταρσία του αντιτορπιλικού “Βέλος”,...

1
Το αντιτορπιλικό «Βέλος ΙΙ», κλάσης Fletcher, με κυβερνήτη τον Νικόλαο Παππά, εγκαταλείπει τη Νατοϊκή άσκηση, που εκτελούσε στο Τυρρηνικό πέλαγος και προσορμίζεται στον ιταλικό...
- Advertisement -
Card image

Απρίλιος #023 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

Μάρτιος 022 PTISI March 2022

Αγορά 4.49

Related News

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με εκπροσώπους των ΗΠΑ για τα μαχητικά F-35

Με τους εκπροσώπους των ΗΠΑ Colonel Richard P. Carver και Jessica Danyo για θέματα μαχητικών αεροσκαφών F-35 συναντήθηκε, σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου, στο γραφείο...

Το Βρετανικό Ναυτικό αναβαθμίζει τους πυραύλους Aster 30 των αντιτορπιλικών του, σε αντιβαλλιστικούς

Συνεχίζεται η επαύξηση των δυνατοτήτων των έξι βρετανικών αντιτορπιλικών Type 45, τα οποία πλέον θα αποκτήσουν πυραύλους Aster έκδοσης Block 1, η οποία προσφέρει...

Παναγιωτόπουλος: Θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόκτησης των F-35

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση χθες Τρίτη 24 Μαΐου 2022 με στελέχη του Προγράμματος για το μαχητικό αεροσκάφος F-35 (JSF PO...