Και τρίτο σκάφος γεώτρησης στέλνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία είναι πιθανό να στείλει το τρίτο της σκάφος γεώτρησης Yavuz στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς εξέδωσε ένα τέλεξ ναυτιλίας την Πέμπτη δεσμεύοντας μία θαλάσσια περιοχή στα χωρικά της ύδατα βόρεια της Κύπρου για δραστηριότητες γεώτρησης μέχρι τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της Καθημερινής.

Το γεωτρύπανο «Fatih» στην Κυπριακή ΑΟΖ, δορυφορική φωτογραφία

Από τις αρχές του 2019, η Τουρκία έχει αυξήσει τις προσπάθειές της για τη γεώτρηση υδρογονανθράκων με το σκάφος γεωτρήσεων Fatih στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου καθώς και το ερευνητικό σκάφος Barbaros νότια της πόλης της Λεμεσού.

Η Κύπρος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τους επόμενους 24 μήνες οκτώ επιχειρήσεις γεώτρησης υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη (ΑΟΖ), η οποία όμως, σύμφωνα βέβαια με την Άγκυρα, συμπέφτει στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και ως εκ τούτου είναι ιδιοκτησία της Τουρκίας.

Επιπλέον, η Τουρκία υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες της Κύπρου για διεξαγωγή έρευνας για φυσικό αέριο αποτελούν παραβίαση των δικαιωμάτων της «Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», που όμως ως γνωστόν είναι ένα ψευδοκράτος αναγνωρισμένο μόνο από την Τουρκία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Georgios
Member
Noble Member
Georgios

Τα Exocet είναι οπλισμένα και οι καταπακτές ανοικτές, καλώς να έρθει. twisted

jim40
Member
Noble Member
jim40

Και πιστεύεις πως Έλληνας πολιτικός θα δώσει εντολή να χτυπήσουν τα γεωτρύπανα?

Crazy
Guest
Crazy

hahaha.Try it if you have balls:D.Atmaca waiting for you.And its not import missiles like exocet.Becareful kiddo 250km+!

4Horsemen
Member
Active Member
4Horsemen

Telex? Υπάρχουν ακόμα;

Mitsos_Mantzos
Member
Noble Member
Mitsos_Mantzos

Μα καλά πως τα γεωτρύπανα έχουν φτιάξει αυτόι;

Paliouras
Member
Paliouras

Τσαμπα τα πληρωσαμε τα υποβρυχια…
Ριχνεις μια και τελος η “διπλωματια των τρυπανιων”

TheOutsider
Guest
TheOutsider

https://www.youtube.com/watch?v=1jjvwryvM1o
If anybody interested, Cem Gurdeniz is the father of the term “Blue Homeland”. In this video he is talking about the Turkish interests in the seas