Η Τουρκία παρέλαβε το όγδοο μεταφορικό αεροσκάφος A400M

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκική Αεροπορία έχει παραλάβει το όγδοο μεταφορικό αεροσκάφος A400Μ, το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε στο Twitter στις 21 Ιουνίου 2019.

 

Η Τουρκία έχει παραγγείλει συνολικά 10 A400M και οι παραδόσεις των υπόλοιπων δύο θα γίνει έως το 2022. Πέρα από πελάτης, η Τουρκία συμμετέχει στην παραγωγή του αεροσκάφους, κυρίως μέσω της TAI, που κατασκευάζει τμήματά του.

Το A400M είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι 116 στρατιώτες ή 37t φορτίου σε μέγιστη απόσταση 3.300km, ενώ οι διαστάσεις του επιτρέπουν τη μεταφορά ογκοδέστερων φορτίων σε σύγκριση με το C-130 (μεγαλύτερων στρατιωτικών οχημάτων ή ελικοπτέρων).


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
dimitrisx
Member
dimitrisx

Μετά πως να επιβάλουν κυρώσεις οι Ευρωπαίοι; Είναι πολλά τα λεφτά. Α’ και κάτι άλλο, δεν είναι Ευρωπαίοι, αλλά Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Ολλανδοί κ.ο.κ. και μετά Ευρωπαίοι αναλόγως των συμφερόντων τους. Μόνο εδώ στην Ελλάδα αναμασάμε την καραμέλα του Ευρωπαίου. Ίσως για να κρύψουμε την γύμνια μας ως κράτος.

Νείλος
Guest
Νείλος

Έχουν γονατίσει οι Τουρκοι μετά τις βαρύτατες κυρώσεις που τους επέβαλε η αδυσώπητη, αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. μετά και τις έντονες πιέσεις που άσκησε ο πρωθυπουργός Αλέξης. Κυριολεκτικά δεν έχουνε να φάνε οι κακομοίριδες απλά που και που συμπληρώνουν με κάνα κομμάτι το εξοπλιστικό προγραμμα μαμούθ που φυσικά τρέχει κανονικότατα. Και σε αυτό το προγραμματάκι μακέτο του Α400 συμπαραγωγός η τουρκική ΤΑΙ βεβαίως, βεβαίως. Εμ λείπει ο Φάντης…; Γιατί όπως είναι γνωστό και σε πρωτοετείς φοιτητές διεθνών σχέσεων ένας από τους ιδανικότερους τρόπους ανάπτυξης συμμαχιών είναι η διασύνδεση της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας σου με διεθνείς προηγμένους παίχτες και διεθνείς συμπαραγωγές. Κάτι… Read more »