Συνεχίζονται οι παραδόσεις των Super Tucano προς την Αφγανική Αεροπορία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, τρία υπό παράδοση A-29B Super Tucano της AAF -Αφγανική Πολεμική Αεροπορία έφτασαν στο Prestwick (Ηνωμένο Βασίλειο). Τα αεροσκάφη συνοδεύτηκαν από ένα Dornier Do328 D-CSNC της 328 Υπηρεσίας Υποστήριξης. Για την Αφγανική Αεροπορία είναι η 1η φορά που παίρνει τη “βόρεια” διαδρομή καθώς όλες οι προηγούμενες παραδόσεις γινόντουσαν μέσω της Rota (Ισπανία).

Βγήκε το πόρισμα για την συντριβή του A-29B Super Tucano

Η Αφγανική Πολεμική Αεροπορία παρήγγειλε 26 A-29B Super Tucano, σε δύο παρτίδες. Η πρώτη παρτίδα (που αποτελείται από είκοσι αεροσκάφη) παραγγέλθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 με παραδόσεις που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2014 και η δεύτερη παρτίδα (αποτελούμενη από έξι αεροσκάφη) παραγγέλθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με παραδόσεις που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2018. Όλα τα αεροσκάφη παραδόθηκαν αρχικά στην 81η FS, στην Moody AFB (Georgia) καθώς είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση των πιλότων της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας και του προσωπικού συντήρησης.

Το Αφγανιστάν παρέλαβε περισσότερα Super Tucano

Από την πρώτη παρτίδα, δέκα A-29Bs είχαν παραδοθεί στην Kabul Air Wing (Αφγανιστάν) μέχρι στιγμής. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται σε δεκατρία αεροσκάφη τώρα, ένα Α-29Β από την πρώτη παρτίδα και δύο από τη δεύτερη παρτίδα. Ένα Super Tucano συνετρίβη στις ΗΠΑ στις 6 Μαρτίου 2017.

Με πληροφορίες από Scramble Magazine


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mitsos_Mantzos
Guest
Mitsos_Mantzos