Βουτιά στον Ειρηνικό έκανε ο κινεζικός διαστημικός σταθμός

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σκόπιμο και ελεγχόμενο εκτροχιασμό του διαστημικού σταθμού της Tiangong-2 πραγματοποίησε η Κίνα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων CMSEO της ασιατικής χώρας.

Ο βάρους 8,6 τόνων Tiangong-2 με κατάλληλους ελιγμούς βγήκε από την χαμηλή περίγεια τροχιά η οποία τον φιλοξενούσε, μπήκε στην ατμόσφαιρα και κατέληξε σε περιοχή του νότιου Ειρηνικού, σύνηθες «νεκροταφείο» δορυφόρων, δεδομένου του αμελητέου κινδύνου να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Η CMSEO είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι σκόπευε να αποσύρει τον διαστημικό σταθμό και μόλις στις 13 Ιουλίου 2019 είχε προσδιορίσει και τον χρόνο που θα γινόταν.

Ο Tiangong-2, μια εξελιγμένη έκδοση του αρχικού Tiangong-1, ο οποίος είχε εκτροχιαστεί τον Απρίλιο του 2018, αποτελούν βήματα της Κίνας για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγαλύτερου διαστημικού σταθμού, μεγαλύτερου των 20 τόνων, διαδικασία που ίσως ξεκινήσει (με σταδιακή μεταφορά των τμημάτων του) ακόμη και μέσα στο 2019.

Η χθεσινή εξέλιξη πάντως αφήνει την Κίνα, για πρώτη φορά από το 2011 χωρίς τροχιακό όχημα κατάλληλο να φιλοξενήσει ταϊκοναύτες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mitsos_Mantzos
Member
Mitsos_Mantzos

ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Ηταν καποιο ρωσικό αντίγραφο;
Λογικά για να τον πετάξουν στη θάλασσα Θα υπολειτουργούσε χωρίς να μπορεί να επανέλθει πλήρως, και το κόστος της επαναφοράς του θα ήταν πολύ μεγάλο, λεω εγώ τώρα..

randomname
Member
Noble Member
randomname

Τον κατεβασαν γιατι θα στείλουν νέο σταθμό το 2020.