Τα ναυπηγεία του Τιτανικού υπάρχουν ακόμα. Αλλά κινδυνεύουν με χρεωκοπία

1
1654
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο χρόνος φαίνεται ότι έχει εξαντληθεί για τα ιστορικά ναυπηγεία Harland και Wolff στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, που αναζητούν αγοραστή εν όψει χρεωκοπίας. Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση Τζόνσον να βρει μία λύση για τα ναυπηγεία, που κατά την γνώμη τους μπορεί να είναι μόνο μία -εκ νέου- κρατικοποίηση, αφού ενδιαφερόμενος επενδυτής-αγοραστής δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ενώ η σχετική προθεσμία που υπήρχε μέχρι την Δευτέρα δεν εμπνέει για κάτι ελπιδοφόρο.

Τα ναυπηγεία Harland και Wolff είναι περισσότερο γνωστά για τη ναυπήγηση του Τιτανικού. Εκείνη την εποχή επρόκειτο για ένα κολοσσιαίο έργο, αφού κανείς ποτέ πουθενά στον κόσμο μέχρι τότε δεν είχε επιχειρήσει να «χτίσει» ένα καράβι τέτοιου μεγέθους.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σήμερα στα ναυπηγεία αυτά είναι οι απόγονοι τέταρτης αισίως γενιάς εκείνων των εργαζομένων που πριν εκατό χρόνια ναυπηγήσαν τον Τιτανικό, συνεπώς για τους ίδιους αλλά και για την πόλη η επιβίωση των ναυπηγείων έχει ξεχωριστή κι όχι απλώς τεχνοκρατική σημα΄σια.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είχε επισκεφθεί πρόσφατα τα ναυπηγεία με σκοπό να μιλήσει με τους εργαζομένους, που βασικό τους αίτημα ήταν η κρατικοποίηση των ναυπηγείων. Ωστόσο ο Τζόνσον απέφυγε να δεσμευθεί κατηγορηματικά για κάτι τέτοιο υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «τελικά εμπορικό ζήτημα».

Η νορβηγική μητρική εταιρεία Dolphin Drilling, που εξειδικεύεται περισσότερο σε γεωτρήσεις και συναφείς κατασκευές, είχε βάλει πέρυσι πωλητήριο στην Harland και Wolff. Ωστόσο στάθηκε αδύνατο να βρεθεί αγοραστής μέχρι σήμερα κι η εταιρεία, στερούμενη παραγγελιών για νέα πλοία ή κατασκευές κινδυνεύει να κλείσει αφήνοντας άνεργους συνολικά 132 εργαζόμενους.

Τα ναυπηγεία άνοιξαν το 1861 και στο απόγειό τους είχαν φτάσει να απασχολούν 30.000 άτομα ενώ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ναυπηγική έξαρση την εποχή και των δυο παγκοσμίων πολέμων.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι δυο γιγαντιαίοι κίτρινοι γερανοί των ναυπηγείων, που είχαν αποκτήσει γραφική διάσταση για την εικόνα του Μπέλφαστα θα πάψουν οριστικά να λειτουργούν. Οι γερανοί αποκαλούνταν Σαμψών και Γολιάθ, αν κι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ενώ η απώλειά τους θα είναι βιβλικών διαστάσεων για το Μπέλφαστ, η διάσωσή τους δεν θα απαιτούσε αντίστοιχων βιβλικών διαστάσεων ενέργειες.

Το τελευταίο μυστικό του «Τιτανικού»

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Iomar Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Αφού είναι συμμέτοχοι στην κοινοπραξία που μόλις κέρδισε το συμβόλαιο για τις Type 31e, πως θα τα αφήσουν να χρεοκοπήσουν;