Στις 29 Μαρίου ένα F-35C being εξαπέλυσε μια κατευθυνόμενη βόμβα GBU-12 Paveway II στο πεδίο βολής Naval Air Weapons Station China Lake στην έρημο της Καλιφόρνια. Η βόμβα έπληξε ένα μικρό κινούμενο φορτηγό. Η συγκεκριμένη δοκιμή ήταν η πρώτη με F-35 που «φορούσε» την νέα έκδοση software 3F, η οποία επιτρέπει την υιοθέτηση μια νέας τεχνική άφεσης βομβών για πιο αποτελεσματική εμπλοκή κινούμενων στόχων στο έδαφος. Η τεχνική αυτή καλείται Lead Point Compute, και η οποία «καθυστερεί» την άφεση του όπλου τόσο όσο χρειάζεται έτσι ώστε το τελευταίο να αποκτήσει την απαραίτητη κινητική ενέργεια και να μπορεί να χτυπήσει τον στόχο σε μια «μελλοντική» θέση.
Το σύστημα εκτιμά με βάση το ύψος και την ταχύτητα του αεροσκάφους την στιγμή που πρέπει να γίνει η άφεση, και μειώνει δραματικά τον φόρτο του πιλότου όταν πρόκειται να χτυπήσει κινούμενο στόχο. Το λογισμικό του F-35 είναι από τα πλέον προηγμένα και πολύπλοκα παγκοσμίως, με 800.000 γραμμές κώδικα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Υπάρχει και αυτή η λύση εντοπισμού:
  Το σκεπτικό είναι να γραφτεί λογισμικό το οποίο θα ψάχνει την βελόνα στα άχυρα! Πως;;;
  Ο θόρυβος υποτίθεται ότι είναι τυχαίος, έτσι;
  Αν σε κάθε σάρωση της (ηλεκτρονικής) κεραίας του ραντάρ εμφανίζεται κάποιο σχήμα (Battle) θορύβου να επαναλαμβάνεται, τότε αυτό είναι ύποπτο.
  Αν το σχήμα αυτό, μάλιστα, κινείται με 400 κόμβους, μπινγκοοοο!
  Σε ένα σύνηθες ραντάρ το σχήμα αυτό θα απορρίπτονταν μαζί με τον υπόλοιπο θόρυβο.
  Για την περίπτωση του ραντάρ, ο δέκτης δέχεται σήματα θορύβου από διάφορες πηγές, όπως η θερμική ακτινοβολία των σωμάτων που σκοπεύει η κεραία!
  Εδώ είμαστε όπως καταλάβατε λαμβάνει την θερμική ακτινοβολία των σωμάτων που στοχεύει η κεραία σαν θόρυβο!
  Δεν χρειάζεται το ίχνος του F-35 για να ανιχνευθεί, έχουμε ένα για pattern που επαναλαμβάνεται που είναι ο θόρυβος από την θερμότητα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται να αναγνωριστεί!
  αναφερόμαστε για τροποποίηση λογισμικού δηλαδή για μη απόρριψη του θορύβου αλλά για αύξησή του ως επακόλουθο της τροποποίησης του λογισμικού και μας έλειπε να βρούμε ένα δείγμα του pattern του F-35 σε διαμόρφωση stealth που ήταν μερικώς σωστό και όχι αυτό που θα μας βοηθούσε.
  αναφερώμαι για pattern που επαναλαμβάνεται, όχι για συγκεκριμένο pattern που επαναλαμβάνεται. Φυσικά δεν μιλάμε για ένα μόνο, αλλά για ένα από κάθε σχεδόν δυνατή οπτική γωνία.
  Το μόνο που ισχύει ότι είναι ίδιο είναι ο θόρυβος από την θερμότητα και όχι το ίχνος αλλά αν συνδιάσεις και τα δύο μαζί σήματα θορύβου αυξάνουμε την εμβέλεια εντοπισμού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here