To TCG Anadolu καθώς και τα υποβρύχια 214ΤΝ συνεχίζουν να ναυπηγούνται κανονικότατα παρά το “εμπάργκο”… Με τα Α400Μ όμως τι θα γίνει;

21
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Καμία επίδραση δεν έχει το “εμπάργκο” που επέβαλε” η Γερμανία και η Ισπανία στην Τουρκία, αφού οι “απαγορεύσεις” αφορούν συστήματα που εμπλέκονται με την -νεώτερη- εισβολή στη Συρία, που σα στόχο έχει τον εξανδραποδισμό των Κούρδων της χώρας. Θεωρητικά λοιπόν, οι Γερμανοί θα έχουν “θέμα” να στείλουν ανταλλακτικά για τα Leopard 2A4, αλλά δεν έχουν κάποιο θέμα με τη ναυπήγηση των υποβρυχίων 214ΤΝ.

Άλλωστε, τα υποβρύχια, εκτός του ότι δεν μπορούν να χτυπήσουν άμαχους στο Κομπανί, είναι ειρηνικά όπλα, όλοι το ξέρουν αυτό. Επίσης, οι Ισπανοί, που έχουν λάβει ένα εξαιρετικά μεγάλο συμβόλαιο για την σχεδίαση του TCG Anadolu, δεν έχουν λόγο σταματήματος παροχής υποστήριξης στα τουρκικά ναυπηγεία. Ας μην είμαστε ανόητοι, η πλήρης σειρά σχεδίων του Anadolu πρέπει να είναι εδώ και καιρό σε τουρκικά χέρια…

Έναρξη ναυπήγησης του τέταρτου Type 214TN

Ελπίζουμε να γνωρίζετε δε οι περισσότεροι, πως το Κουρδιστάν δεν έχει θάλασσα. Συνεπώς, δεν “παίζει” το ενδεχόμενο να υπάρχει κίνδυνος για τους Κούρδους από τα πλοία. Άρα, μια χαρά μπορεί να συνεχιστεί η ναυπήγηση των 214ΤΝ, άλλωστε, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. H Σαουδική Αραβία “έφαγε” στο κεφάλι ένα εμπάργκο, γιατί συνεχίζει τον πόλεμο, η Τουρκία όμως;

Η Γαλλία, με το “εμπάργκο”, έκοψε και τις παραδόσεις των κινητήρων TR-40, που χρησιμοποιούν οι SOM και ATMACA. Βέβαια η τουρκική ΤΕΙ παρουσίασε εξαιρετικό (στα χαρτιά) κινητήρα, αντίστοιχο ή και ανώτερο του TR-40, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε αν έχει μπει σε παραγωγή, ή αν έχουν γίνει οι απαραίτητες δοκιμές. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, η παραγωγή SOM/ATMACA σταματά.

Το Anadolu «κολυμπάει» (για λίγο) στη θάλασσα

Τώρα, καθώς οι Ευρωπαίοι, είτε έκαναν πλήρες εμπάργκο, είτε μερικό (με τον “φερετζέ” που λέει “μόνο όπλα που χρησιμοποιούνται στη Συρία”), θα πρέπει κάποια στιγμή να πουν τι θα κάνουν με τα Airbus Α400Μ. Τα στρατηγικά μεταγωγικά έχουν την τιμητική τους στην Επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης”, καθώς δεν φαντάζονται ελπίζουμε πως οι ενισχύσεις και τα πυρομαχικά για τη Συρία και το μέτωπο εκεί πηγαίνουν με το ΚΤΕΛ. Άρα, θα σταματήσουν οι παραδόσεις των Α400Μ, και το σημαντικότερο, θα σταματήσει η υποστήριξη των σχετικά νεότευκτων μεταγωγικών, που σηκώνουν το κύριο βάρος της τροφοδοσίας του Τουρκικού Στρατού και των “συμμάχων” τους. Θα είναι κάτι που μάλλον θα πρέπει να μας το πει η ίδια η Airbus…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
flashg
Member
flashg

Η Τουρκία παίζει τα νταούλια και οι Ευρωπαίοι χορεύουν.

Spirit
Guest
Spirit

Το εμπάργκο αφορά για νέες παραδόσεις, αλλα και αυτό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά των Κούρδων. Η κοροϊδία πάει σύννεφο, γνωστό αυτό

Μιχάλης
Guest
Μιχάλης

Καλά εκεί έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας να πραγματοποιηθεί τελικά το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία; Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει η Τουρκία και κυρίως τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι με το υποτιθέμενο εμπάργκο στην Τουρκία. Με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς. Να διαπραγματευτούν σοβαρά με τους Αμερικάνους και να ζητήσουν ανταλλάγματα από τη συμφωνία οπλικά συστήματα που θα κάνουν τη διαφορά. Υπάρχουν διαρροές πως οι Αμερικάνοι πρότειναν την παραχώρηση δύο Arleigh Burke στην Ελληνική κυβέρνηση που το απέρριψε. Αν είναι αληθές πρόκειται για τραγικό λάθος. Ακόμα και αν δεν είναι αληθινό το παραπάνω σενάριο τον επόμενο χρόνο θα… Read more »

Consigliere_
Member
Consigliere_

ειμαι σχεδον σιγουρος οτι η κυβερνηση ετοιμαζεται για εντιμο συμβιβασμο vol2 . Ειναι ξεκαθαρο πως η αρχουσα ταξη που μασουλαει τα ΕΣΠΑ και οι επαγγελματιες πολιτικοι δεν θελουν να ρισκαρουν το νοημα της ζωης τους.

filon26
Member
Famed Member
filon26

Προσωπικά εκτιμώ ότι η Ελλάδα προτιμά (και δειλά ζητά) αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ στο θέμα της ΑΟΖ. Χωρίς αυτό, και το Abraham Lincoln να παραχωρηθεί, μικρή διαφορά θα κάνει, γιατί πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ. Άν πάλι υπάρξει απόφαση να ζητηθούν οπλικά συστήματα για να χρησιμοποιηθούν προς επίτευξη στρατηγικών επιδιώξεων, τότε απλά δεν θα δοθούν.

Οι Αμερικανοί δίνουν όπλα σε συμμάχους για την επίτευξη δικών τους στρατηγικών στόχων, όχι για να κάνουν άνω-κάτω την νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Νίκος
Guest
Νίκος

Έχεται δίκιο ότι πρέπει να κοιτάξουμε εμείς τι θα κάνουμε. Για το θέμα τον 2 AB χωρίς να γνωρίζω κάτι περισσσότερο ,το θεωρώ απίθανο να μας τα πρότειναν.Όταν ο Trump βγήκε,είχε ως στόχο την αύξηση του στόλου στα 350 σκάφη,μόνο που στην πορεία,αντί να ναυπηγεί πολλά καινούργια που κοστίζουν ,αποφάσισε να παρατήνει την υπηρεσία και παλιών.Τα δε ΑΒ θεωρούνται ιδιαίτερα πολυτίμα και ο αριθμός τους ανεπαρκής,και είναι πλοία που δεν τα έχουν αφήσει στην τύχη τους,αλλά συνεχώς τα εκσυγχρονίζουν,και δεν τους περισσεύουν να δώσουν ούτε μισό. Για τη συμφωνία και τα (μηδενικά) ανταλλάγματα ,ο περισσότερος κόσμος αναρωτιέται τι κερδίσαμε,και έχει… Read more »

Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Συμφωνώ με όλη την απάντηση εκτός από την τελευταία παράγραφο: τα έσοδα πάνε στη μητρική εταιρεία (Γερμανία ή Γαλλία). Στην Τουρκία μένουν σχετικά λίγα μισθοί εργατών και μέρος από τις πιθανές αμοιβές των τοπικών προμηθευτών.

Νίκος
Guest
Νίκος

Ναι αλλά ως κράτος τι είναι προτιμότερο,να έχεις ένα εκατομμύριο ανέργους ,μηδέν εργοστάσια και 10 μεγαλοβιομήχανους που μπορεί να σου φέρουν χρήμα απο επιχειρήσεις στους στο εξωτερικό(γιατί μπορεί να και να μην στο φέρουν και να το μεταφέρουν σε offshore εταιρίες και φορολογικούς παραδείσους..),ή εκατοντάδες ξένα εργοστάσια και ένα εκατομμύριο εργαζομένους έστω και χαμηλόμισθους που καταναλώνουν όλο τους το εισόδημα σε αγαθά και από τα οποία καρπώνεσαι φορολογία?Επίσης, τα καθαρά κέρδη μιας επιχείρησης τα οποία θα πάρει ο ξένος βιομήχανος είναι συνήθως σχετικά μικρό ποσοστό . Και συνήθως,ενώ στην αρχή η ιδιοκτησία των εργοστασίων είναι ξένη,αρχίζει σιγά σιγά να εμφανίζεται… Read more »

Thethirdpart
Member

Just keep in mind; from every embargo we came out stronger..

turksss
Guest
turksss

Som missile engine “KTJ 3200 engine” ready. 415 units will be produced. Get past you

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

ssss…. κάπου χάνεις αέρα.

KAPGAN
Guest
KAPGAN

detachment from reality is a serious health problem.
Greece’s health system is the best in the world. please turn yourself to the experts smile

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Κατακτητή της μάνας σου κόψε τα emojis σε κάνουν να φαίνεσαι περισσότερο ανόητος απ’ ότι είσαι. Πράγμα δύσκολο αλλά φαίνεται πως σε αυτό είσαι πράγματι καλός.

Can
Guest
Can

True: From April 2019, KTJ 3200 engine ready for serial production:
Endurance for 5hours, needed was 30 min!

http://www.kokpit.aero/kale-argenin-som-motoru-seri-imalata-hazır

Φωτης
Guest
Φωτης

Αφού σε προηγούμενο άρθρο σας, μας ενημερωσατε πως η Airbus θα επενδυσει στην Τουρκία……

Georgios
Member
Noble Member
Georgios

Φωτης δεν απαγορεύεται να επενδύσει σε ένα πολιτικό π.χ. A320 και ούτε να μεταφέρει τη γραμμή παραγωγής του στην Τουρκία.

Consigliere_
Member
Consigliere_

οι πολιτικοι κρωζουν περι ευρωπαικων συνορων κ οι ευρωπαιοι πουλανε οπλα σαυτους που αμφισβητουν την εθνικη κυριαρχια της χωρας. Εχει και αλλο κατηφορο μην φοβαστε.

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Πάντως ο ΥΕΘΑ είπε πως αν και τα μέτρα της ΕΕ δεν ήταν αυτά που περιμέναμε πέρασαν λέει το μήνυμα στην Τουρκία, οπότε μια χαρά…

nigozs
Member
nigozs

Κατ’αρχην γνωρίζουμε ότι οι Τούρκοι προβαίνουν ασυστολα σε αντιγραφές οπλικών συστημάτων, ακόμα και αυτών της συμπαραγωγής με σκοπό να τα βελτιώσουν όπου μπορούν. Το θέμα είναι ότι κινούνται σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ πνευματικών δικαιωμάτων και παρανομίας. Μέχρι στιγμής έχουν αποφύγει καταγγελίες. Για να μην τα πολυλογουμε, οτιδήποτε χρειαζόντουσαν το έχουν αγοράσει ήδη σε ποσοτητες, οπότε δεν έχουν θέμα. Τόσο απλά. Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο Ερντογάν έχει ως θαυμαστές αρκετούς από τους ηγέτες διαφόρων χωρών συμπεριλαμβανομένου και του Τραμπ. Η συγκυρία ευνοεί τον Ερντογάν αφού αντικρουόμενα συμφέροντα και ανικανότητα άλλων ηγετών βοηθά τα σχέδιά του.… Read more »

Kanenas
Member
Kanenas

Για αυτόν τον λόγο ας μην γελοιοποιούμαστε έχοντας εμπιστοσύνη στο διεθνές δίκαιο ( εδώ γελάμε πολύ δυνατά ) . Έστω και την τελευταία στιγμή ας το κάνουμε βίωμα ότι ΜΟΝΟ η ωμή Ισχύς διαφυλλάσσει τα κράτη και τους λαούς. Προσωπικά , θα επιθυμούσα η χώρα μου να αποκτήσει έστω και μέσω της πλαγίας οδού , όπλα τα οποία εξασφαλισμένα θα αναγκάσουν τον άλλο να το σκέφτεται δύο φορές πριν αρχίσει να έχει πονηρές σκέψεις. Βέβαια το μεγάλο ερώτημα είναι ποτέ θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε και πολιτικούς οι οποίοι θα θέλουν να λειτουργούν και να σκέφτονται πιο Ελληνοκεντρικά.

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

“Η Γαλλία, με το “εμπάργκο”, έκοψε και τις παραδόσεις των κινητήρων TR-40, που χρησιμοποιούν οι SOM και ATMACA.” Πολυ ενδιαφέρον αυτο. Οι Γαλλοι αγνοουν για ποιον προοριζονται οι SOM μαλλον. Και αν γινει μαλακια θα αρχισουν τα #ζεσουιγκρεκ και πιπες…. μονο που τοτε θα ναι αργα, γιατι εξεθρεψαν το θηριο οι ιδιοι. Οπως δεν υπαρχουν δικαιολογιες για τους Ευρωπαιους τωρα (με την εισβολη στην Συρια κλπ), ετσι και δεν θα υπαρχουν μετα σε πιθανη δικη μας περιπτωση. Η υποκρισια περισσευει στην ΕΕ. Για μερικα δις εξτρα εξαγωγων, κανουν τα στραβα τα μάτια, σε κατι που αυριο μεθαυριο θα το βρουνε… Read more »