Θα υπάρξουν εξελίξεις στο πρόγραμμα αντικατάστασης του Tornado εντός του 2018

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας της Γερμανίας εμφανίζεται αποφασισμένο να προχωρήσει τις διαδικασίες της διαδοχής του Tornado εντός του έτους, υποστηρίζει το “Reuters”.

 

Για το πρόγραμμα παρουσιάζονται να ερίζουν αποκλειστικά πλέον δύο μαχητικά: το EF-2000 και το F-35. Προηγούμενως είχαν ακόμη θέσει υποψηφιότητα τα F-15 και F/A-18E/F. Καμία επιλογή τύπου δεν μπορεί ωστόσο να παρθεί πριν εγκριθούν τα αναγκαία κονδύλια στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

 

Η Γερμανική Αεροπορία εξετάζει διάφορες επιλογές, όπως την απόκτηση ενός τύπου, την αγορά του EF-2000 και του F-35 ή τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των Tornado. Σημείο-κλειδί κατέχει η ικανότητα του νέου αεροσκάφους να φέρει πυρηνικά όπλα, αποστολή που έχει τώρα το Tornado.

 

Ένα από τα σενάρια κάνει λόγο πως η Γερμανία θα επιλέξει 45 F-35 και 75 EF-2000 για την αντικατάσταση των Tornado και των παλαιότερων EF-2000. Στην περίπτωση αυτή τα F-35 θα αντικαταστήσουν όσα Tornado έχουν καθήκοντα πυρηνικής κρούσης. Με μία τέτοια επιλογή, η Γερμανία θα αποφύγει τα κόστη πιστοποίησης της πυρηνικής βόμβας B-61 στο EF-2000 καθώς επίσης και τον χρόνο που απαιτεί μία τέτοια διαδικασία. Το F-35 θα μπορεί να φέρει το όπλο από το 2024.

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Γερμανία επιλέγει το Eurofighter για να αντικαταστήσει 33 παλαιότερα Eurofighter Tranche 1! Πρώτη ήττα για το F-35;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Em.Ti
Member
Em.Ti

Δεν είναι μόνο η πρόκληση των πυρηνικών, είναι και το θέμα της αντικατάστασης των Tornado ECR. Θεωρητικά, το F-35 μέσω της διασύνδεσης αισθητήρων μεταξύ ποικίλων φορέων αλλά και της στελθ τεχνολογίας είναι πολύ πιο κατάλληλος αντικαταστάτης από το EF-2000 T3 (ή και 4).

Δεν ξέρω καν αν το EF-2000 είναι πιστοποιημένο για HARM εντωμεταξύ.

Gunner
Member
Gunner

Στην Ελλάδα υπάρχουν φωνές ότι πρέπει η ΠΑ να πάει σε ευρωπαϊκό αεροπλάνο και όχι στο F-35. Αν οι Γερμανοί καταλήξουν στο F-35, τι θα λένε μετά;

evaggelos
Member
evaggelos

καμια σχεση οι γερμανοι θελλουν τα 35 για πυρινικη κρουση εμεις λεμε ραφαλ σε αντικατασταση μιραζ η φαντομ. το φ35 αν δεν το παρουν οι διπλα δυσκολα θα το παρουμε εμεις.Βεβαια μιας και δεν εχουμε λεφτα θα βολευτουμε με αυτα που εχουμε κ αν μας κανουν εκπτωσεις το συζηταμε.

Σπύρος
Guest
Σπύρος

Rafale. grin

Paliouras
Member
Paliouras

Ας κανει καποιος art μια μακετα του με Aegean Blue…!!!
Τρελλα εργαλεια τα ευρωπαικα 4ης γενιας…δεν τα προλαβαμε, δυστυχως